avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Ei...asa parca mai vii de-acasa.;) Se pare ca a inceput sa-ti placa aici. Mai citeste, sunt si alte topicuri interesante.:) Si este placut sa mai evadam din forumurile juridice sau de contabilitate.:giggle:

Cu mare placere!:luck:
Noapte buna tuturor si, daca se accepta ,voi veni cu "Varza a la Cluj" dupa mintea mea:))
O saptamana plina de impliniri tuturor!:luck::wave:
Dana, pana postezi tu reteta de "Varza a la Cluj" pe care o prepari in maniera proprie, postez eu reteta pe care mi-a impartasit-o un bun prieten si pe care am pregatit-o de multe ori.

Varza a la Cluj

Intr-o cratita de 6 litri se pun la fiert 4 lt. de apa. 3 verze potrivite ca marime se curata, se spala si se toaca fideluta. Se adauga in apa care clocoteste, in care am pus doua foi de dafin si se lasa sa fiarba foarte bine pana incepe sa scada. Separat intr-o tigaie se pun la calit 4-5 cepe taiate joulienne, adaugam 4-5 rosii decojite si taiate cubulete si lasam sa fiarba. Cand este aproape gata adaugam piper, cimbru si boia de ardei dulce si iute. Cand varza este fiarta adaugam sare si ceapa cu rosiile. Lasam sa fiarba in continuare, adaugand si doua linguri de bulion. Cand varza scade suficient, inchidem focul si pregatim o tava in care vom transfera o parte din varza, peste care asezam felii de jambon afumat, acoperind toata suprafata. Acoperim iarasi cu un strat de varza peste care asezam felii de fleica de porc , care a fost putin prajita. Iarasi asezam un strat de varza, pe care il acoperim cu carne de porc tocata si calita impreuna cu o ceapa, peste care am adaugat sare, piper si cimbru. Asezam si ultimul strat de varza, pe care il acoperim din loc in loc cu prosciutto si feliute de rosii.

Introducem tava la cuptor si coacem la foc potrivit cca o ora.
Se poate servi cu smantana sau cascaval ras deasupra.;)

Pofta buna!

Daniela...:foottap: astept, e randul tau acum.:)
Fasole verde cu piept de pui

2 piepti pui dezosati - eu ii folosesc fripti la gratar (bucatile mari, fara a fi batute, puse pe gratar si stropite cu vin sau apa pana cand prind crusta aurie)
(daca folositi carne nefripta, prima data prajiti carnea)

1kg fasole teci congelata sau proaspata
2 legaturi de usturoi verde
2 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
1 ardei gras rosu (sau ardei capia)
aproximativ 300 gr rosii tocate (5-6 rosii medii taiate cubulete) daca va place un sos mai rosu folositi si 2-3 linguri bulion sau sos de rosii.
cimbru
piper boabe
piper macinat
busuioc
1 foaie de dafin
la final 10 gr sare (o lingura) - sau dupa gust

Se opareste fasolea 5 minute dupa care se arunca apa; in cratita in care preparati mancarea puneti ulei cat sa acopere fundul cratitei (de preferat ulei de masline) si putina apa, adaugati ceapa peste care ati presarat putina sare, 1 legatura usturoi taiat marunt, ardeiul taiat cubulete - toate aceste ingrediente se dunstuie - calire fara a fi arsa, ceapa devine usor transparenta - se adauga carnea.
Se spumuieste ori de cate ori este necesar.
se adauga rosiile, se calesc 2 minute, se adauga fasolea scursa de apa, se mai caleste 2-3 minute, foi de dafin, piper boabe, cimbru, busuioc, piper macinat, se acopera cu apa si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, 20-25 minute; daca se doreste un sos mai gros adaugati 2-3 linguri bulion si se lasa inca 10 minute, apoi se adauga a doua legatura de usturoi tocat marunt, se mai fierbe mancarea 2 minute, se pune sarea si se adauga mararul si patrunjelul si se opreste.
(Carnea de pui poate fi inlocuita cu orice alt tip de carne)
Pofta buna!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
ContSters214874, utilizator
SPIRALE CU MAR

Aluat:450gr faina,1ou,100gr.zahar 40gr.drojdie ,220ml. lapte si 50ml. ulei

Umplutura;3-4mere mari se taie cuburi cu 4linguri de zahar se fierb pina da in clocot,apoi se pune o lingura de amidon alimentar in 2-3 linguri de apa si se dizolva si se toarna peste mere ,se mai pune o lingura de scortisoare si apoi se lasa la racit.

Se face un aluat potrivit din ingredientele de mai sus si se lasa cam 15-20 min la dospit.
Se intinde o foaie dreptunghiulara pe planseta,fara faina,doar cu putin ulei,se pune merele pe partea dreapta si se impatura de la stg. la dreapta,apoi se taie fisii de dreptunghiri de cite 3-4cm. si se fac spirale si se pun la copt circa 20-30min la foc potrivit.
Cind s-au copt se scot pe o farfurie si se ung cu o glazura facuta din 100gr. zahar pudra cu zeama de la o lamiie.

POFTA MARE!!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
iulia53, utilizator

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)