avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Macrou cu legume la cuptor

- macrou proaspat - 6-8 buc.
- o cutie cu ciuperci taiate - 800 gr.
- 2 cutii de rosii decojite
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei grasi galbeni
- 6 cepe de apa (rosii)
- 4 dovlecei
- o lingura de pasta de ardei capia
- 1 capatana de usturoi
- 5 castraveti murati
- ulei de masilne
- brocoli - 500 gr.

Nu insist asupra curatarii pestelui. Toate/toti stiti sa efectuati aceasta operatiune.
Se taie ceapa si ardeiul gras julienne. Separat se taie dovlecelul in jumatati, apoi longitudinal se taie in trei fasii. Dupa aceea se taie bucati de 4 cm. Se adauga peste ceapa si ardeiul gras, care s-au pus la calit intr-o cratita teflonata. Se adauga ciupercile, se lasa sa fiarba in sucul pe care l-au lasat legumele, apoi se adauga rosiile decojite si o lingura de pasta de ardei capia. Usturoiul se taie in jumatati si se adauga peste toate acestea. Se condimenteaza cu sare, piper multicolor, piper macinat si seminte de ardei iute. Sosul tebuie sa fie picant. Se mai lasa sa fiarba, dupa care se asaza intr-o tava mai inalta peste care se adauga bucatile de peste taiate in jumatati. Se mai lasa la cuptor circa 20 min, dupa care se pun si castravetii murati taiati in acelasi mod ca si dovleceii. Se mai lasa inca 10 min. la cuptor, apoi preparatul este gata.:)

Pentru marinata in care se asaza brocoli dupa ce s-au fiert 5 min. in apa cu sare.

- ulei de masline- 4 linguri
- otet balsamic- 4 linguri
- apa - 4 linguri
- o lingura de mustar de Dijon
- zeama de la o jumatate de lamaie
- piper, sare, busuioc

Toate aceste ingrediente se amesteca si se adauga brocoli in aceasta marinata.

Pestele se serveste alaturi de garnitura de legume si se orneaza cu bucati de brocoli.

Alaturi....un vin alb sau roze...de la Cramele...:ban: de langa Timisoara.

Placinta cu branza dulce si stafide va fi deserul nostru de astazi.

Pofta buna!

Gabriela, :coffee:

Foarte buna reteta. Nu am pus rosii, am pus pasta de gogosari, restul a fost precum grait-a Master Chef :D

Ma bucur draga mea Manuela, sper ca ai citit reteta cu peste. A iesit...delicioasa.
Multumesc pentru cafea, chiar acum o servesc.:kissing:
Tot pentru Manu, dar nu numai... pentru ca este week-end prelungit si sotul ei are pofta de ...:">ceva bun...;)

Prajitura cu cacao si glazura

Pentru pandispan:

6 oua se separa si se bat albusurile cu 6 linguri de zahar. Separat se freaca galbenusurile cu un praf de sare si doua linguri de ulei. Se incorporeaza galbenusurile in albus, amestecand intr-un singur sens, foarte usor. Se adauga apoi 6 linguri de faina ...in ploaie, treptat incorporandu-se si aceasta. Se adauga 4 linguri de ulei, circa 150 gr. nuca prajita si macinata si praf de copt stins cu zeama de la lamaie sau otet. Va orientati dupa ce adaugati nucile, daca mai trebuie adaugata o lingura de faina.;)
Se coace in tava, pe foaie de copt care se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se coace la inceput la foc iute, pana incepe sa creasca, apoi se micsoareaza focul.

Crema de cacao:

Se pune la topit intr-o cratita un pachet de unt sau margarina, cca 200 gr., insa fara a se incinge foarte tare. Se adauga 8 linguri de faina amestecad continuu si incorporand faina. Apoi se adauga 4 cescute de lapte. Se amesteca tot timpul rapid cu telul, pentru a nu face cocoloase. Se adauga inca 8 linguri de zahar si 9 cescute de lapte. Se incorporeaza si acestea, se da cratita de pe foc si se adauga cacao in ploaie, amestecand continuu. Se pune cratita intr-o alta cratita mai mare in care este apa rece, pentru a se raci crema mai repede. Se adauga nuca prajita si macinata si 2 pliculete de zahar vanilat.

Cand crema s-a racit, blatul se taie pe jumatate, se insiropeaza sau nu, in functie de preferinta voastra... cu sirop fiert pregatit din apa cu zahar, in care puteti adauga cand se raceste esenta de rom, putin wisky sau coniac. Se intinde crema pe blatul de jos, ar fi de preferat sa-l puneti in tava in care s-a copt dupa ce l-ati taiat, se aseaza deasupra celalalt blat( care se insiropeaza sau nu) si se pregateste glazura.

Glazura:
Intr-un vas se pun 3 linguri de cacao, 150gr. zahar pudra, un plic de zahar vanilat si 3 linguri de cacao. Se adauga 3 linguri de apa data in clocot, se amesteca foarte rapid, fara a se pune pe foc si se toarna peste prajitura. Daca vreti puteti presara deasupra niste nuca prajita si macinata...va fi un deliciu...:rolleyes:

Pofta buna va doresc!

Manu...astept verdictul de la sotul tau...:hugall:
:luck:

Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Am terminat blatul - arata super (nu am folosit tava cea mai mare si a crescut mult); am terminat si crema, este delicioasa.
Inca nu l-am umplut pentru ca nu s-a racit, dar in mod sigur va fi Verdict: Crima!

Multumesc :vishenka:

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)