Manu,
Tu incerci sa ne "prostesti" cu atata dulce(stai gura, nu cere a manca!). Iti doresti tu atat de tare, sa devenim "femei cu greutate",pentru a intra cu pas apasat in 2012?:hm:
:tomato:
P.S. Bine:sorry:! Eu gatesc altii manaca, eu poftesc altii se umfla!:((
Mancare, mancare, mancare ! Gulas(Gulyas)
Gulasul preparat din carne de vitel,traditional unguresc cum stim, poate fii facut in multe feluri, iar unul dintre ele vi-l spun eu.(sau poate vi-l amintesc?)
Ingrediente
1.5 kg. carne de vita(pulpa)
2 cepe medii
3-4 catei de usturoi,
3-4 morcovi mititei,
o telina mica,
un ardei gras dolofan,
un ardei kapia cu greutate,
3 rosii sanatoase,
1 lg chimen(neaparat, este condimentul care-i da originalitate)
1 lg cu varf boia dulce
1/2 lingura de boia iute( indicat paprika) si 1/2 lg pasta de ardei iute
cateva boabe de piper negru
2 foi de dafin
sare, cca. 50ml. ulei(sau untura, hmmm...)
1 leg patrunjel.
Incepem prin a portiona carnea cubulete, nu foarte mari, dar nici foarte mici(v-am lamurit bustean), si continuam prin a curata legumele. Ceapa, morcovii, ardeii se vor taia grosier, in schimb telina si usturoiul, cat mai maruntel.
Vom pune la incins uleiul(sau untura la topit/incins) in care vom cali putin ardeii si ceapa, dupa care vom adauga carnea. Momentul in care carnea isi va lasa sucul si capata o culoare albicioasa este propice pentru a adauga chimen, boia dulce,usturoi, piper, foi de dafin si sare. Acoperim vasul si lasam sa fierba cca 10 min la foc min, fara a uita sa mai amestecam, dupa care vom adauga supa de legume sau apa, in asa fel in care carnea sa fie acoperita . Se va lasa sa fiarba la foc domol iar cand carnita este aproape gata, se vor adauga rosiile pasate si pasta de ardei iute sau boia iute(paprika).La final, binenteles va ploua cu patrunjel. Imi place ca acest preparat sa fie servit cu galuste, smantana dulce(nefermentata) si cat mai fierbinte.
Cine doreste si galuste le va putea face asa
Frecam o lg de unt, cu un ou, o lingura cu vf. de faina, putina sare si apa. cu ajutorul unei lingurite vom turna galustele in apa clocotita lasandu-le pana se vor ridica la suprafata( cca 10 min). Se lasa la scurs, dupa care se vor trage in putin unt( ulei/untura)
Atentie!
Este atat de ...rau de bun, incat trebuie sa va amintiti ca, mancam pentru a trai si nu traim pentru a manca!
@elga50,
Nu-i rost de suparare cand vorbim despre bucatarit iar data viitoare promit sa incerc varianta fara rosii si il voi ciufuli :fight:pe bunul meu prieten Zoltan , care mi-a predat asa "rateta"
@diana1sefa,
Parol nu-s bolnavioara, dar criza "finatiara"bat-o vina, imi impune sa nu-mi schimb marimea.Simplu, n-am parale pentru toale mai mari!:secret:
Esecuri culinare
Ares-3
In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)