avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
humphery a scris:

[...]daca am acri cu suc de lamaie cum ar fi ce spuneti ? Am adus niste burta si am preparat ciorba cu sare de lamaie si a iesit fantastic de gustoasa ;; [...]

De ce, sare de lamaie cand lamaia nu este greu de gasit/cumparat?(la noi, in Romania)
(sarea de lamaie este doar C6H8O7)

5 kiwi, pe care ii vom "tericiui" cu ajutorul unui blender vertical
2 portocale si 5 clementine, pe are le vom storce
o lamaie sanatoasa, pe care de asemenea o vom stoarce
Et voila! Putem incepe asa, o noua zi!:luck:

P.S.
Informatiile referitoare la MSG, sunt doar la un click distanta:)
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
ContSters203313, utilizator
Va propun reteta prajiturii e care am facut-o dupa-amiaza.
Probabil va asteptati la o prajitura cu visine. Nooo :acute:

Se numeste URSULET. E un blat care se taie patratele, care patratele se scufunda in sos de cacao / ciocolata si asa mazgalite bine se tavalesc prin nuca de cocos.

Grad de complexitate: MAXIM :strong:
(nu-i adevarat)

Dati drumul la cuptor: focul sa fie o idee mai mare fatza de minim.

Pentru blat pregatiti:
- 200 gr zahar
- 2 linguri de miere
- 50 gr unt topit
- un ou
- un praf de sare (nush de ce se zice asa, dar asa scrie, asa va zic)
- o lamaie careia ii radeti coaja si ii stoarceti sucul
Le zapaciti pana la omogenizare, apoi incepeti sa adaugati treptat 200 ml lapte si 300 gr faina amestecata cu un praf de copt: lapte, faina – amestecati, lapte, faina – amestecati etc.
Si gata blatul. Se coace in max. 45 de minute, o sa va dati seama dupa culoare cand e gata: auriu - maroniu lucios.

Tava (sa nu fie cea mai mare pe care o aveti) ori o tapetati cu faina, ori ii faceti rochita din hartie de copt. Eu am folosit hartia de copt; cand s-a racit blatul am scos-o din tava cu totul.

Dupa ce ati bagat-o la copt pregatiti intr-o craticioara sosul:
- 150 gr zahar
- 5-6 linguri de rom sau o sticluta de esenta buna (cu rom e mai buna ;) )
- 7 linguri de lapte
- 200 gr unt
- 4 linguri de cacao
Eu am avut o jumatate de tableta de ciocolata amaruie, am redus cantitatea de zahar si am pus ciocolata.
L-am pus la foc mic, s-au topit si l-am lasat sa fiarba cateva minute – am amestecat mereu in el dar nu cred ca trebuie neaparat. Am amestecat asa, ca sa ma dau mare ca am muncit mult la el.

Prajitura am lasat-o sa se raceasca aproape complet, dupa care am taiat-o in patratele potrivit de mari.

Am imprastiat pe o tava mare de inox aprox. 150 gr de fulgi (sau ce-or fi aia) de cocos.

Si acum atentie cum trebuie sa fie aranjata masa, ca e nevoie de putina tehnica pentru a evita sa va umpleti de sos si cocos pe ambele maini (daca faceti cum va zic mainile vor fi una alba, una neagra, exact ca in bancul ala, dar nu veti avea cocos nacalait cu ciocolata pe amandoua):

1. prajitura taiata patratele in stanga
2. in mijloc craticioara cu sos
3. in dreapta tava cu cocos
4. mai incolo platoul pe care asezati prajitura

Cu stanga luati patratelul, il inmuiati bine in sos si il puneti pe tava cu cocos.
Cu dreapta il tavaliti prin ‘’zapada’’ si il asezati pe platou.

Asta este operatia care dureaza cel mai mult, ca blatul si sosul va iau cam 20 de minute sa le faceti.
Nuca de cocos o puteti inlocui cu nuca de-a noastra macinata sau cu biscuiti sfaramati bine.

Sper sa o faceti si mai ales sper sa va placa.

Asa prajitura buna am facut ca imi dau un buchet cu flori: :vishenka:
:clapping:Manu esti la inaltime in aceasta seara....Ma intreb: acum ai terminat aceasta minunatie? De cand am vorbit noi la telefon? :confused: Suna bine,, eu am sa optez pentru nuca noastra. Nu prea ma omor dupa nuca de cocos decat la bomboanele Rafaello.

Asa de buna a iesit prajitura ta? Atunci primeste si din partea mea :vishenka:
Daca iti spun ca la ora 6:30 eram gata...?

Multumesc frumos de apreciere si completez cu ceva foarte, foarte important: daca nu aveam un ajutor de nadejde la partea cea mai grea (ultima, desigur) nu eram gata nici acum :">

Prajitura asta e singura la care imi place cocosul, nici eu nu oftez dupa el.
Sau nu, mai este una care are blat cu cocos in loc de faina, si aia este delicioasa.

Am mancat si cu nuca romaneasca, este foarte buna si asa.

:bow:
Nu m-as incumeta sa fac o asemenea prajitura pentru ca eu nu am principalul ingredient din ea....ala micu' care sa ma asiste si "sa-mi dea la mana" cele necesare.... :tooth:

Oricum, pentru cineva care are inclinatii masochiste (sa se chinuie ore ca sa-i fie disparuta munca in 10 minute maxim) esti o performera! =D>:tooth:
Daca nu m-ar enerva tabloul cu emoticoane ti-as fi pus mai multe in mesaj.
Asa....ti-l pun pe preferatul tau :strambatura:

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)