avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Cuş-cuş
Pentru cine nu stie cus-cus-ul este un soi de paste sub forma unor bobite de mustar ceva mai mari. Se gasesc ambate in pungute de 200 g la raioanele de paste din marketuri.
Dintr-o asemenea punguta se obtine o strachina cu varf de preparat.

Ingrediente:
- cus-cus
- ulei 50 g
- Delikat - 2 lingurite
- concentrat de gaina - 1 cub
- concentrat de ciuperci cu smantana - 1 cub
- praf de usturoi - 1/2 de lingurita
- diverse condimente dupa gustul fiecaruia (eu n-am mai pus nimic).

Gustul acestuia poate varia foarte mult in functie de ingredientele adaugate.

Se pune intr-o cratita sau tigaie de teflon uleiul la incins, se toarna peste el cus-cus-ul si se prajeste la foc potrivit, amestecandu-se continuu pana devine auriu inchis.
Intre timp se prepara zeama dintr-o cana de apa in care am pus toate ingredientele si cand bobitele au devenit aurii se toarna zeama peste ele. Se lasa pe foc mic sa absoarba lichidul. Este gata atunci cand toata zeama a fost absorbita (ca la pilaf).

Se serveste ca garnitura la friptura.

PS. Nu trebuie bagat la cuptor!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
elga50, moderator
Doamna Elena cred ca merita incercat preparatul Dvs, mai ales ca este simplu de pregatit...nu se pierde prea mult timp in bucatarie. :rolleyes: Nu-i asa, Manuela? ;)

Va multumim!:bow:
Azi am facut scovergi! Nu am mai facut de un an si azi am batut recordul la mincat scovergi ! 4!
Mie imi plac cu brinza grasa, de capra eventual.
La un kg.de faina 20g drojdie,2linguri de ulei si apa cit cuprinde (o cana si un pic)Faci o coca potrivit de tare,o lasi la crescut si dupa ce creste inca o data in volum se fac mingiute pe care apoi le intinzi cu sucitorul si le prajesti in mai mult ulei( sa poata pluti scovearga)Se servesc calde cu brinza,gem,zahar,miere,ciocolata,simp;e sau cu ce vrei.
La noi in casa sunt delicatese .
Buna dimineata..
Pentru ca nu am avut somn am intrat dimineta la 6 in bucatarie sa pregatesc ceva de mincare..
Cartofi umpluti
-8 cartofi potriviti de aceeasi marime
-o tava de carne de mici(cam 8-10 )
Praf de usturoi,sare,condimente,ulei.
Am curatat cartofi ,i-am scobit in interior si i-am umplut cu carnea de mici, care in prealabil i-am mai pus condimente si usturoi.Am asezat cartofi in tava am turnat ulei deasupra si resturile de cartofi am asezat pe linga si i-am bagat la cuptor circa 20-30 min. la foc mediu.
Am acoperit tava cu o folie de aluminiu sa se coaca in sucul lor.
lnainte cu 5min de ai scoate din cuptor,am luat folia de pe ei si i-am mai lasat ,asa sa prinda o crusta crocanta.Se serveste cu muratura.
Pofta mare!!!
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
:oops:Ce-mi faceti fetelor?:worthy: Scovergi nici eu nu am mai macat de foarte mult timp...hmmm, iar reteta ta Iulia..sunt pofticioasa. :blush2:Nu mananc mult si gatesc de regula doar ceea ce-mi place. Iar reteta de mai sus cu siguranta este un deliciu.

Chiftelute din dovlecei cu pateu de ficat

Ingrediente:
- dovlecei - 1 kg.
- oua - 3 buc.
- pateu de ficat - 500 gr.
- ceapa verde - o legatura
- usturoi
- marar si patrunjel
- piper, sare
- faina

Dovleceii se curata si se rad, se presara cu putina sare apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Pateul de ficat se omogenizeaza pana devine cremos, apoi se adauga dovleceii care s-au scurs bine inainte, ouale, ceapa, usturoiul, faina cat permite compozitia, verdeata, piperul si sarea. Se amesteca bine, dupa care cu ajutorul unei lingurite formam chiftelutele, le tavalim prin faina si le punem la prajit in ulei incins. :)
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)