avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Cu parmigiano presarat deasupra sunt si mai delicioase pastele din reteta Dvs. Daca adaugati si usturoi "tras la tigaie"...:whistle: vor fi un deliciu. Puteti incerca. :yes:
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
:) Buna seara!
Pentru imbunatatirea retetelor cu paste, fie ca este vorba de taitei sau spaghete, apropos si de reteta d.lui Vladimir Stefan Dragoi, - acestea se fierb in zeama de carne - eu, prefer carne, naturala, de tara...

Am gasit, pe net, o reteta delicioasa pentru desert:

Spuma de branza cu dulceata

Ingrediente si cantitati:

250 g branza de vaci
1-2 linguri smantana degresata
3 linguri zahar pudra
zeama de la o portocala
2-3 linguri nunca de cocos/nuca macinata/alune pisate/fulgide migdale/fistic
bucati de fructe sau fructe din dulceata, dupa gust

Mod de preparare:

1. Branza proaspata de vaci se amesteca cu o lingura, doua cu smantana subtire si slaba si trei linguri cu zahar pudra, plus zeama de la o portocala. Ingredientele se bat foarte bine cu mixerul, timp de 10 minute.

2. Se adauga 2-3 linguri cu nuca de cocos sau nuca macinata, fulgi de migdale, alune pisate, fistic (in orice combinatie, dupa gust). Se lasa la rece. Se serveste in cupe, cu fructe proaspete sau fructe din dulceata (de preferat capsune, zmeura, caise).

Sa aveti pofta!:luck:
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
ContSters214874, utilizator
Multumim @fici, insa pe viitor te rog sa ne postezi retetele personale, pregatite deja in casa. Topicul acesta nu incurajeaza retetele copy-paste preluate de pe net. Trebuie sa-mi promiti ca vei incerca sa preparii aceasta reteta si sa ne scrii apoi impresiile. Eventual, daca ii aduci imbunatatiri, facem completari in topic, cu ajutorul nostru, ;)
Incercati, OUA PRAJITE!
Pentru a pregati o cantitate de 6 buc, vom avea nevoie de faina, pesmet, alte trei oua, patrunjel, cam 5 leg medii si o lingurita de otet si ulei.
Pentru a duce la bun sfarsit aceasta operatie in mai multi timpi, dupa canoane, incepi prin a face din doua oua o maioneza in care vei adauga la final o lingurita de otet, albusul fiert de la cele doua oua si 1 leg patrunjel( albusul si patrunjelul sa fie foarte fin tocate!) Pui sosul de o parte, la rece, si pregatesti faina, oul batut si pesmet , intocmai ca pentru snitel.
Acestea fiind facute cu simt de raspundere, trecem la adevarata preparatie
Se fierb ouale, 5 min- 5 min jumate, nu va povestesc acum cum se fierb ca dureaza, iar informatia aceasta o puteti gasi pe net. Punem la incins uleiul, in mare cantitate, asa cam pentru crafle si intre timp ouale fierte le vom trece prin faina, ou batut si pesmet dupa care le vom azvarlii in uleiul incins. Vor deveni aurii, cat ai clipi! Le scoatem si le vom aseza pe un pat de hartie absorbanta. Cele patru legaturi de patrunjel , le tocam grosier, si le vom arunca in uleiul in care au fost prajite ouale pana se va crocanti.Vom scoate patrunjelul prajit, il vom scurge de ulei foarte bine
Ajunsi aici, nu ne va ramane decat sa turnam sosul/maioneza rece peste ouale fierbinti.Combinatia de rece si cald, va contribui mult la savoarea acestei mancari. Cel ce nu o cunoaste, va exclama, poate...'' Si ce , ma rog, atata bataie de cap pentru niste oua?''
Nu ma indoiesc insa ca, gustand-o, se va convinge usor ca merita osteneala si se va grabi sa o repete.:yes:
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
ContSters203313, utilizator
deea.dr a scris:

Incercati, OUA PRAJITE!
Pentru a pregati o cantitate de 6 buc, vom avea nevoie de faina, pesmet, alte trei oua, patrunjel, cam 5 leg medii si o lingurita de otet si ulei.
Pentru a duce la bun sfarsit aceasta operatie in mai multi timpi, dupa canoane, incepi prin a face din doua oua o maioneza in care vei adauga la final o lingurita de otet, albusul fiert de la cele doua oua si 1 leg patrunjel( albusul si patrunjelul sa fie foarte fin tocate!) Pui sosul de o parte, la rece, si pregatesti faina, oul batut si pesmet , intocmai ca pentru snitel.
Acestea fiind facute cu simt de raspundere, trecem la adevarata preparatie
Se fierb ouale, 5 min- 5 min jumate, nu va povestesc acum cum se fierb ca dureaza, iar informatia aceasta o puteti gasi pe net. Punem la incins uleiul, in mare cantitate, asa cam pentru crafle si intre timp ouale fierte le vom trece prin faina, ou batut si pesmet dupa care le vom azvarlii in uleiul incins. Vor deveni aurii, cat ai clipi! Le scoatem si le vom aseza pe un pat de hartie absorbanta. Cele patru legaturi de patrunjel , le tocam grosier, si le vom arunca in uleiul in care au fost prajite ouale pana se va crocanti.Vom scoate patrunjelul prajit, il vom scurge de ulei foarte bine
Ajunsi aici, nu ne va ramane decat sa turnam sosul/maioneza rece peste ouale fierbinti.Combinatia de rece si cald, va contribui mult la savoarea acestei mancari. Cel ce nu o cunoaste, va exclama, poate...'' Si ce , ma rog, atata bataie de cap pentru niste oua?''
Nu ma indoiesc insa ca, gustand-o, se va convinge usor ca merita osteneala si se va grabi sa o repete.:yes:

Am incercat reteta si mi-au iesit FENOMENALE! :X
Merita !

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)