Dragii mei, aseara mi-a gatit fiica mea. :)
Tortellini cu carne si sos arrabiata si papanasi cu branza, dulceata de mure, afine si zmeura si smantana deasupra. O bunaciune! :">
Sper sa o determin sa posteze retetele aici. :yes:
Acum a pregatit un aluat pentru fursecuri cu fulgi de ciocolata...trebuie sa stea vreo doua ore la frigider. Va scriu eu cum ies si acestea. ;)
Dupa ce ca este frumoasa mai gateste si bine?!!!=D>
Sosul arrabiata il pregateste cam asa:caleste usturoiul pina devine auriu(ulei de masline),pune o cutie de rosii decojite,sare si cili?
Adu-mi aminte ca nu mai stiu:hammer:
@aradna...a fost o surpriza :stunned: si pentru mine, faptul ca a pregatit toate acestea. Nu-i mai da idei cu frumusetea, dupa ....nu ma mai inteleg cu ea.:))
Pentru ca tot am intervenit, pot scrie ca fursecurile cu fulgi de ciocolata sunt foarte bune, gen "Coockies". B-)
La sosul Arrabiata a folosit 8 rosii decojite si taiate cubulete, usturoi, bulion din ardei capia, doi morcovi si doua cepe de apa, ardei foarte iute rosu (rotund) si ulei de masline.
Ingrediente:
- orez - 400 gr.
- lapte - 400 ml.
- urda - 400 gr.
- oua - 6 buc.
- zahar - 300 gr.
- zahar vanilat - 2 pliculete
- coaja de la 2 portocale
Se fierbe orezul in cca. 800 ml. apa. Laptele se fierbe cu 100 gr. de zahar si coaja de la portocale taiata cubulete. Se pune apoi peste orez, la fiert. Urda se amesteca cu galbenusurile, restul de zahar si cele doua pliculete de zahar vanilat. Albusurile se bat spuma tare.Orezul caldut se incorporeaza in compozitia cu urda, apoi se amesteca cu doua-treimi din spuma de albus. Intr-o forma unsa cu ulei se pune aceasta compozitie, apoi se rastoarna pe o tava tapetata cu hartie, se orneaza cu spuma de albus si se coace cca. 30 min. Cand se raceste se orneaza cu felii de fructe, in functie de preferintele Dvs.
Snitele Holstein
Ingrediente:
- muschiulet de vita - 600 gr.
- oua - 4 buc.
- unt- 50 gr.
- sardele in ulei - 100 gr.
- faina - 50 gr.
- capere - 50 gr.
- ardei iute - 1 buc.
- sare si piper
Muschiuletul de vita se curata de pielite si se portioneaza ca pentru friptura. Se bat apoi bucatile cu ciocanelul pentru snitele, se condimenteaza cu sare si piper si se trec prin faina.
Intr-o tigaie se pune la topit cca. 35 gr. de unt. In acesta se prajesc bucatile de carne, cate 2-3 min pe fiecare parte.Se scot si se pastreaza la cald intr-un vas termorezistent. In grasimea ramasa de la carne se prajesc ouale ochiuri. Dupa ce se scot, in aceeasi tigaie se adauga untul ramas si se calesc caperele.
Snitelele se servesc alaturi de oua, cu sosul de unt si capere deasupra, ornat cu fileurile de peste sardina si feliute de ardei iute .
Esecuri culinare
Ares-3
In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)