avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
@hanselline

Cu tot respectul pentru Gabrielle, eu am o alta reteta pt coliva(cite bordeie atitea obicee)
la o jumatate de kg. arpacas(spalat bine in multe ape de regula 9,nu ma intreba de ce 9,ca nu stiu),1litru si jumatate apa -o parte arpacas,3 parti apa-
Se pune pe foc o tabla iar pe tabla oala in care ai decis sa fierbi arpacasul,focul se lasa mic.Din cind in cind mai amesteci sa nu se prinda.Se fierbe pina ce arpacasul a inflorit si este legat tare(ai grija sa nu se afume)Il acoperi ci unu doua prosoape si il lasi sa se raceasca.
La 1/2 arpacas eu pun
-1/2 zahar
-1/2 nuca
esenta de rom
Zahar pudra-100 gr
(pesmet)
coaja de la o lamiie(portocala)
Dupa ce sa racit arpacasul il amesteci cu restul de incrediente(eu nuca, inainte sa o tai o dau 10 min. la cuptor)
Amesteci bine si ii dai forma dorita(ovala sau rotunda de obicei),daca vezi ca se lasa o acoperi cu un strat de pesmet si apoi pui zaharul pudra.
E nu ii pun zaharul cit estecald arpacasul tocmai in ideea sa nu devina apoasa.
Nu este greu dar este destul de migaloasa si necesita multa atentie la fiert.
Bafta!
Initiativa Domniilor Voastre de a dezvalui secretele bucatariilor dvs, este laudabila si nu ma pot abtine ...asa ca ma voi alatura Voua rapid.
Va propun......Crap cu masline
Sa incepem bucataritul, garantand-va ca merita efortul de a alerga la piata, de a cumpara cel mai frumusel crap si de a-ti atarna sotul de gat si a-ti arunca basmaua pe cap.( altii pot alege varianta pescuitului, dar este riscant, se poate sa ramai flamand)
........Crapul obligatoriu va trebui sa depaseasca in greutate doua kg,( sub doua kg nu-i decat un ciortan), se va curata cu simt de raspundere, dupa care se va despica pe burta(laparatomie)
Desaram apoi un sfert de kg de masline negre, carnoase carora le vom scoate samburii, si le vom pisa intr=o piulita de piatra, marmura( NU de metal) impreuna cu piper boabe( eu zic ca negru...dar ramane la alegerea fiecaruia). peste maslinele strasnic pisate stoarcem zeama de la 1-2 lamai si,daca vrei, putin vin alb(eu zic ca vrei)Impanezi crapul , cu o jumatate de kg de masline, desarate in prealabil,daca vei vrea le vei scoate si acestora samburii( eu le prefer , fara samburi)Ca sa nu iasa umplutura in timpul coacerii, prinzi cu scobituri .Asezi apoi in tava betisoare in chip de gratar( sigur nu uiti sa ungi tava inainte cu putin untdelemn, sau...fie si ulei), pui crapul umplut in tava, torni pasta de masline , acoperi neaparat cu folie de aluminiu si "arunci" tava in cuptor, timp de 35-40 min , la o temperatura de aprox 180-190grade.
Timpul trece , crapul este gata ......Hai la masa!
Bine ati venit, ma bucur ca v-ati alaturat echipei noastre. Va asteptam si cu alte postari. Preparatele pe baza de peste mie imi plac in mod deosebit, asa ca voi incerca si aceasta reteta, asa cum am procedat cu multe dintre postarile de aici.
Se serveste si cu usturoi?B-)
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
:offtopic:
Se serveste ....dupa pofta fiecaruia si dupa stare sanatatii
Usturoi?
Am o parere foarte buna despre usturoi.( desi niciodata nu este placut sa stai langa un consumator)
Obligatoriu pentru hipertensivi!
Acei care consuma in cantitati sporite aceasta leguma sunt plini de putere de munca,longevivi, le sunt straine scleroza, diabetul, obezitatea sau cancerul.
Uz intern
Usturoiul, bogat in vitaminele B si C, in numeroase oligoelemente (brom, cobalt, iod, magneziu, siliciu si zinc) are o putere calorica de trei ori mai mare decat morcovul, fapt care il recomanda organismelor slabite. Poate cea mai importanta calitate este ca normalizeaza tensiunea, ceea ce ne fereste de accidente vasculare, infarct, ateroscleroza sau lipotimii. Amelioreaza digestia, eliminand fermentatiile si balonarile si reduce colesterolul. Lupta cu succes contra viermilor intestinali (oxiuri, tenie) si a parazitilor de tipul giardiei. Un catel de usturoi pastrat intre obraz si gingie ne scapa de guturai, durere in gat si gripa.
Uz extern
Daca aveti un abces dentar, negi sau otita la ureche muiati o bucata de vata in suc de usturoi si aplicati-o pe locul bolnav. Si conjunctivitele se vindeca cu o picatura de suc pusa in ochiul bolnav. Datorita efectului bacteriostatic, persoanele carora le cade parul, sufera de acnee sau furunculoza trebuie sa-si maseze locul afectat timp de zece zile cu usturoi taiat pe lung. Ciupercile de la unghii dispar dupa ce sunt tinute in otet 30 de minute si apoi unse cu suc de usturoi peste noapte. Dintii spalati ce bicarbonat de sodiu muiat cu suc de usturoi redevin albi si scapa de tartrul datorat fumatului.
tinctura
Din pacate, usturoiul sub forma de capsule, care pretinde ca elimina mirosul, este total ineficace, deoarece studiile arata ca moleculele care produc mirosul tipic sunt si cele care lupta cu bolile. Macerati 15 zile o treime usturoi in doua treimi alcool si apoi beti 15 picaturi in fiecare zi, timp indelungat.
:yes:
Snitele din dovlecei ( aluatul: am amestecat faina cu apa si sare, am pus si putin mustar) cu mujdei de usturoi, ardei copti si inghetata dietetica de la K...d.

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)