avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Deea.dr ,
In fiecare vara in localitatea Copalau din judetul Botosani are loc serbarea usturoiului unde se
pot consuma cele mai "exotice" preparate din usturoi ; un exemplu care l-am incercat , a fost inghetata din usturoi :slap:(nu mia placut tare insa mi-a lasat un gust tonic pe care l-as mai incerca ) .La aproximativ 20 km distanta de acel loc se afla localiatatea Frumusica -denumire dupa una din ibovnicele lui Stefan Cel Mare si Sfant si care legenda spune ca deseori cand Maria-Sa vizita acele locuri era asteptat si tratat cu bucate ales condimentate si marinate cu usturoi . Eu nu-s nascut in acele locuri insa sunt mandru si deosebit de recunoscator locuitorilor simpli din acea zona ca am o proprietate in apropiere iar atunci cand vizitez Romania pasesc descult prin iarba cald-ospitaliera a caminului de acasa ..
Cand veti ajunge in zona, va rog cereti si reteta. Este o curiozitate !:hm:
Nu uitati!
@humphery, spuneti mai multe despre inghetata cu usturoi!
promit sa fac rost de reteta acelei inghetate ; am o cunostinta care e de loc de pe acolo iar matusa persoanei respective e maestra in bucate si delicatesuri din usturoi ; tot ce mi-amintesc e ca inghetata are gust de usturoi dar e si dulce precum savarinele-putin dietetica ! daca nu mi se spunea poate ca e facuta cu pasta de usturoi poate ca o savuram cu un alt sentiment ; si mai stiu ca se foloseste usturoi din prima recolta si nefiind ingrasat cu gunoi de animale :rolleyes:
In rest am sa revin curand (nu mai devreme de 30 zile ) cu reteta completa :bow:

promit
Nu stiu daca a scris cineva despre banalul Orez cu lapte. Ei bine eu am descoperit o reteta argentiniana care pare sofisticata, dar nu e. Daca aveti si cuptor cu microunde, e pefect.

Dedicata lui Cristian, alias @Jandarmeria

Deci:
Ingrediente
4 cani lapte
1/2 cana orez cu bob rotund
5 cm bucata rulou de scortisoara
2 fasii de coaja de portocala (poate fi inlocuit cu esenta de portocale)
un praf de sare
1/4 cana stafide
1/2 cana zahar
2 linguri unt
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert intr-o cratita, la foc mediu, impreuna cu orezul, scortisoara, coaja de portocala si sare. Cum da in clocot, se face flacara mica si se fierbe, amestecand adesea si racaind cu o spatula de lemn fundul si peretii cratitei (ca sa se evite lipirea orezului), timp de 45 de minute.
Se adauga stafidele si zaharul si se fierbe alte 15 minute. Se amesteca frecvent ca sa se impiedice lipirea orezului de cratita.
Se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia. Se potriveste de zahar si se orneaza cu scortisoara macinata. Se serveste cald sau rece.

Remarci personale: daca aveti vase din acelea de plastic speciale pentru cuptorul cu MU si evident si cuptor cu MU, inlocuiti fiertul laptelui pe aragaz pe flacara deschisa cu caldura din cuptorul cu MU. Pastrati acelasi procedeu ca in reteta, dar nu va mai trebui sa mestecati in vas deoarece nu se mai prinde nimic.

Va garantez ca veti savura ceva care cu greu suporta comparatie cu reteta arhicunoscuta de pe la noi.....mai ales rece. Woooooah!:stunned:

Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)