Cu mult drag, Gabriela!
Nu sunt un membru nou al acestui site, dimpotriva... sunt "mihaelafree"/ "mihaela3" / "angelblue" sau invers :)) "blueangel"...
acum "fici"
Va imbratisez,
Mihaela Popa
:vishenka:
spre a nu fi offtopic
Salata de cruditati:
se curata radacinoase (telina, morcov, albitura) in cantitatea dorita, se dau pe razatoare, se mai pot adauga impreuna sau doar unul din fructe: mere, gutui, pere tari, pomelo. Se stropesc dupa gust cu suc de lamaie (portocale, grapefruit,) sau otet (de preferat de mere si miere) si ulei de masline, se sareaza condimenteaza (piper, etc) dupa gust - se mai poate adauga, optional patrunjel verde. Este o salata ce se poate consuma singura, cu iaurt sau ca garnitura la cascaval pane, friptura, carofi prajiti, oua ochiuri, etc.
Pofta buna!
Bine v-am (re)gasit! Multumesc pentru (re)primirea calda! :vishenka:
Tort de mere
Pentru aluat ai nevoie de:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
Se bat spuma ouale cu zaharul pana cand se intareste amestecul. Apoi, adaugi fiecare lingura de faina in parte, amesteci incet astfel incat amestecul sa nu se lase. Nu se foloseste mixerul, ci o lingura. Apoi se adauga un plic de zahar vanilat si unul de praf de copt. Se amesteca incet.
Ai nevoie de o tava rotunda. O tapetezi cu multa (foarte multa) margarina (aproximativ 150 de grame). Apoi torni 5 linguri de zahar. Se curate 10 mere, se taie in 4 si se curata de miez. Merele se pun in picioare unul langa altul si pe fundul vasului astfel incat sa fie cat mai compact asezate – pe scurt ingramadite :).
Vasul cu mere se baga in cuptor timp de 15-20 de minute pana cand se topeste zaharul si margarina si se va lasa zeama, iar merele devin usor spongioase. Atunci scoti vasul, torni aluatul peste si le introduci la loc in cuptor. Cand s-a copt aluatul devine galben aramiu, incercati-l cu o scobitoare - cam aproximativ 20 de minute este durata de coacere a aluatului.
Se scoate tava din cuptor , rastorni. Nivelezi cu ajutorul unei linguri astfel incat tortul sa ramana compact.
merele pot fi inlocuite si cu alte fructe: piersici tari decojite si curatate de samburi, caise, visine, cirese - in cazul fructelor moi aluatul se pune peste fructe de la inceput.
Ingrediente:
- foi de placinta - 400 gr.
- ton in ulei (conserva) - 400 gr.
- oua - 2 buc.
- capere - 40 gr.
- cascaval - 100 gr.
- unt - 40 gr.
- lapte - 200 ml.
- faina - 60 gr.
- usturoi - 4 catei
- ulei
- sare, piper
- patrunjel - 1 legatura
- nucsoara - 4 gr.
Se pune untul la topit intr-o craticioara, se amesteca cu faina , apoi se dilueaza cu lapte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara in functie de gust, apoi se adauga cascavalul ras si se omogenizeaza. Tonul se scurge de ulei, se amesteca cu patrunjel si usturoi, apoi se amesteca cu blenderul, pana se va obtine o pasta fina. Aceasta pasta se amesteca cu sosul preparat mai devreme, se adauga caperele si ouale si se amesteca bine.Foile de placinta se intind individual pe masa, se taie in doua, se pliaza colturile de sus, la baza se pune umplutura, se ruleaza ca o tigara cu foi si se aseaza pe o tava unsa.Se coc cca. 20 de minute, primele 10 minute la foc mai iute, apoi se reduce focul la minim.
Buna dimineata..
ieri am gatit cam multa mincare,ca de obicei cind am musafiri..
deci printrea altele am facut la desert"CREMES"
Aluat pentru foi:
-250g faina,.2galbenusuri de ou,o lingurita rasa de sare,o ligura de otet.100gr de smintina si se iau toate aceste ingrediente si se framinta cu apa minerala pina devine un aluat omogen elastic si se imparte in 4 din care se fac foi si se coc pe dosul tavi la foc iute
. Crema;
-1.2l lapte.250gr. zahar,5 oua,3plicuri zahar vanilat,150gr. faina.
se pune lapte(1L) cu jumatate gramajul de zahar la foc pina incepe sa fiarba,separat se amesteca galbenusurile cu restul de zahar si restul de lapte ,apoi se incorporeaza faina si se pune peste laptele de pe foc ,se amesteca incontinu sa nu se lege pina incepe sa se ingroasa si fierbe cca 5min.Intre timp se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia de pe foc ,se mai lasa 1min si se ia de pe foc si se pune la racit,amestecind mereu apoi se pune si zaharul vanilat la sfirsit.
Asa calduta se toarna peste foi si se pune la rece.Se pudreaza cu zahar praf deasupra
Pofta mare!!
Esecuri culinare
Ares-3
In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)