avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Azi am pofta de ciuperci si am ales sa incerc ciuperci cu cascaval, asa ca:

Ingrediente:
-250 g ciuperci mai mari
-100 g unt
-5 linguri cascaval ras
-1 ceasca sos alb(reteta proprie) ^^
-3 oua
-ulei de masline(picaturi)
-sare si piper dupa gust

+ ceva condimente speciale pt aroma

Se curata ciupercile si se scot cotoarele. Se asaza intr-un graten. Se presara deasupra fiecareia cascaval ras, peste care se pune o felie de ou rascopt, sare si piper. Se toarna sosul alb si se pune restul de unt in bucatele. Se da la cuptor 20-25 minute maxim.

Pofta Mare!
Dar cu sosul alb , cum ramane?
Reteta aceeia proprie , nu este de dezvaluit? :hm:
La aceasta garnitura eu voi adauga, pangasius la abur! Usor de facut, incredibil de gustos!
Sa gatim, ca de vorbit....vorbim prea mult si asta nu tine de foame!
Pentru patru portii , avem un necesar de
-4 bucati medii de pangasius( dupa decongelare, inevitabil, infasati-l in scutece...improvizate!, ori un prosop fff curat, sau hartie. sincer , hartia nu-mi place, ramene de prea multe ori pe carnita!)
Carnea se portioneaza, dupa ochiul fiecaruia si se randuieste cu grija in castonul aparatului cu abur, sarea se va pune dupa pohta fiecaruia, si neaparat, dupa pohta mea,rozmarinul, verde, fragen....o bunatate!
15 minute si este gata!
Buna seara,

O mare placere sa va avem alaturi de noi. Se pare ca ne marim fortele, treptat-treptat.

Domnule avocat, chiar nu vreti sa ne dezvaluiti reteta "Sosului alb"? Se incadreaza la "secrete culinare"?;)

@deea.dr, va multumim !:vishenka:
Buna dimineata!
O reteta simpla, pentru dupa-amiezile cand pleci de la birou fara sa-ti amintesti propriul nume... :-/, cand vasele stau cuminti pe raft in dulap in asteptarea zilei de sambata cand vei avea timp sa gatesti, iar in frigi nu gasesti decat semipreparate... :((

Paste cu carne tocata
Ai nevoie de:
- un pachet spaghete - 500g
- carne tocata de vita sau amestec vita+porc - 500g
- 2 cepe mari, 3 mai mici, cum aveti... (daca aveti ceapa rosie, e si mai bine)
- 2-3 linguri de ulei de masline
- suc de rosii - 1/2 litru (personal, nu folosesc decat suc de rosii facut de mine in casa; daca folositi pasta de tomate sau bulion, nu mai garantez calitatea din tava!)
- sare, busuioc uscat, oregano, rozmarin, tarhon, cimbru, foi de dafin (obligatorii toate, dar fiecare in cantitatea data de gustul personal)
- 5-6 catei de usturoi

Se taie ceapa si se pune intr-un vas impreuna cu uleiul de masline (daca aveti si cateva linguri de vin, adaugati si nu veti regreta), se lasa putin la foc cu un capac deasupra (nu caliti, doar inabusiti), adaugati carnea tocata, sarea, toate condimentele si 2 cani de apa. Din cand in cand gustati sa vedeti daca este fiarta carnita - in general dureaza cam jumatate de ora - si intre timp fierbeti spaghetele (nu uitati sa le clatiti bine cu apa rece si sa le lasati la scurs cand sunt gata).
Cand a fiert carnea, adaugati sucul de rosii si cateii de usturoi taiati in 4 (daca nu va place usturoiul si vreti sa-l scoateti ulterior) sau feliute foarte, foarte subtiri (daca il mancati) si lasati la foc iute 10-15 minute, pana mai scade din sosul rezultat.
Asezati jumatate din paste intr-un vas termorezistent, puneti jumatate din carnea cu sos deasupra, apoi inca un strat de paste si deasupra restul de carne si sos. Se da la cuptor la foc iute 10, cel mult 15 minute (atat cat sa se incalzeasca spaghetele si sa nu se usuce deasupra).
Merg de minune cu un pahar de vin (eu prefer un vin alb demi-sec) si un film bun dupa!
Pofta buna!
Gabrielle Monique a scris:

Buna seara,

O mare placere sa va avem alaturi de noi. Se pare ca ne marim fortele, treptat-treptat.

Domnule avocat, chiar nu vreti sa ne dezvaluiti reteta "Sosului alb"? Se incadreaza la "secrete culinare"?;)

@deea.dr, va multumim !:vishenka:

Pot completa prin a spune ca este reteta proprie , SECRET GUSTOS de familie :))

Revenind la topic:

Sunt napadit de pofte vara asta =)

Continui cu ceva simplu, dar GUSTOS!

Paste cu sunca, ciuperci si masline:

1/Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet (dar reduceti timpul cu 1-2 minute). Apoi scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece.
Separat faceti sosul din 2 linguri de ulei de masline, o cana de suc de rosii, masline verzi si 200 gr ciuperci tocate!

2/Intr-o tigaie bine incinsa, caliti usor feliutele de sunca.

3/Cand sosul este destul de scazut, adaugati o foaie de dafin, piper si oregano sa nu lipseasca!! + cine doreste poate folosi si putin vin rosu pt un gust mai potent

4/Apoi adaugati pastele scurse bine!

5/Amestecati bine. Adaugati si sunca.

6/Puteti sa presarati si cascaval ras pe deasupra(dupa gust, cine doreste) ^.^

POFTA MARE!
(eu stiu ca am avut) :P

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)