Buna dimi,:)
Am asteptat ca baietelul lui @Ares_3 sa-mi permita sa-i postez o reteta de clatite, cu ajutorul carora voi pregati astazi un
Tort aperitiv din clatite
Pentru clatite voi urma intocmai :yes:reteta si sfaturile lui Cristian. Voi face copy-paste dupa reteta postata de @Ares in "
perle, nestemate, bijuterii, francutii ... de-ale copiilor nostri"
Clatite cu dulceata
Ingrediente
- O jumatate l de lapte
- 4 oua
- 100 g de faina alba
- apa minerala cat apreciati depinde de faina
Preparare:
Ingredientele se pun intr-un castron. Dupa accea, se lasa la frigider 3 min. Pana cand sta aluatul in frigider 3min tigaia se pune la incins. Se pune repede uleiul in tigaie si se pune si aluatul. Cand este gata pe o parte se intoarce pe cealalta parte. Iar cand sunt gata clatitele se ung cu dulceata sau cu crema de ciocolata.
Atentie!!!!!!!
Clatitele se pun pe o farfurie intinsa!
Pofta buna!
Deci...pregatesc compozitia pentru clatite. Cristian mi-a transmis ca ma pot risca sa le pregatesc astfel.
Si acum ingredientele pentru aperitivul meu:
- prosciutto - 0.300kg.
- cascaval ras - 0.200kg.
- crema de branza - 0.200 kg.
- masline - pentru ornat
- ardei rosu si galben - 2 bucati
- patrunjel - cateva frunzulite.
Pe un platou se pune o clatita, se acopera cu crema de branza. Deasupra se asaza o alta clatita peste care se pune prosciutto taiat feliute subtiri, apoi iarasi o clatita cu calscaval ras deasupra. Se repeta aceasta operatiune( se folsesc cam 15-20de claltite, ingredientele trebuie sa alterneze intre ele...ati prins ideea, nu B-)?
Se acopera apoi cu crema de branza pe toata suprafata, exact cum ati acoperi un tort. Se orneaza cu feliute de masline taiate subtire, ardei rosu si galben si frunze de patrunjel verde. Se introduce la frigider. Daca se pregateste cu o zi inainte de a fi servit, este DELICIOS.
Iar daca va raman clatite, le puteti umple cu dulceata, crema de ciocolata sau inghetata si acoperi cu toping in functie de gusturi si preferinte.
Cred ca mai revin astazi.;)