avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
La inghetata de casa e o "tehnologie" aparte. Trebuie scoasa (na! scriu din amintiri, am sa ma uit in carte si am sa va spun si timpul) periodic si amestecata (batuta, mixata) din nou, asa inghetata cum este. Se repeta de citava ori. Altfel, va face ace de gheata si intr-adevar nu se poate minca.

Nu, nu am gasit un timp, dar trebuie sa fie cam pe jumatate sau 2/3 inghetata sa puteti sa o bateti din nou. Dar, in timpul tineretii mele, se fierbea laptele, apoi si fructele putin in el pina se ingrosa compozitia, se mai adauga si un ou in unele, abia apoi se adauga frisca si se punea in congelator. Dar bateam la ea... de ma treceau caldurile! Nu aveam mixer.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters200573, utilizator
@hanselline

Incearca o alta reteta de inghetata

6 oua,1/4zahar,1litru lapte,200g ciocolata,vanilie

Intr-un castron punem ouale cu zaharul si mixam bine ,adaugam laptele fiert impreuna cu vanilia.Topim ciocolata si o amestecam cu celelalte incrediente,punem pe foc mediu oina se ingroasa,o dam deoparte si o lasam sa se raceasca dupa care o dam la rece.

Eu in loc de ciocolata,pun 4-5 banane mixate si rom in loc de vanilie si mai arunc si citiva mieji de nuca copti.
Pentru ca trebuie sa mai si gatesc, astazi voi pregati

Friptura de porc cu sos de mustar si garnitura de orez

Ingrediente:
- carne de porc - 1 kg.
- orez - 0,500kg.
- morcovi - 3 buc.
- ciuperci - 2 cutii
- dovlecei - 3 buc.
- mustar cu hrean - 4 linguri
- vin alb - 200 ml.
- ulei - 200 ml.
- rozmarin, piper, sare

Morcovii se curata, se spala si se trec prin razatoarea u ochiuri mici. Se calesc iin putin ulei, pana se inmoaie. Carnea se pune intr-o cratita mai mare, se adauga morcovii, mustarul si doua cani de apa. Se fierb pana cand sosul scade la jumatate. Se adauga vinul si se mai fierb 10 min. , apoi se adauga sarea si piperul. Orezul se spala si se pune la fiert la foc mic. Ciupercile se calesc. Separat dovleceii se curata si se taie cubulete, apoi se calesc. Ciupercile si dovleceii se adauga peste orez, iar deasupra se pune rozmarin. Se acopera pentru ca aroma rozmarinului sa intre in orez. Se serveste ca si garnitura la friptura cu sos pregatita anterior.
Pofta buna! :)
Buna dimi,:)

Am asteptat ca baietelul lui @Ares_3 sa-mi permita sa-i postez o reteta de clatite, cu ajutorul carora voi pregati astazi un

Tort aperitiv din clatite

Pentru clatite voi urma intocmai :yes:reteta si sfaturile lui Cristian. Voi face copy-paste dupa reteta postata de @Ares in "perle, nestemate, bijuterii, francutii ... de-ale copiilor nostri"

Clatite cu dulceata

Ingrediente

- O jumatate l de lapte

- 4 oua

- 100 g de faina alba
- apa minerala cat apreciati depinde de faina

Preparare:

Ingredientele se pun intr-un castron. Dupa accea, se lasa la frigider 3 min. Pana cand sta aluatul in frigider 3min tigaia se pune la incins. Se pune repede uleiul in tigaie si se pune si aluatul. Cand este gata pe o parte se intoarce pe cealalta parte. Iar cand sunt gata clatitele se ung cu dulceata sau cu crema de ciocolata.

Atentie!!!!!!!

Clatitele se pun pe o farfurie intinsa!

Pofta buna!

Deci...pregatesc compozitia pentru clatite. Cristian mi-a transmis ca ma pot risca sa le pregatesc astfel.

Si acum ingredientele pentru aperitivul meu:
- prosciutto - 0.300kg.
- cascaval ras - 0.200kg.
- crema de branza - 0.200 kg.
- masline - pentru ornat
- ardei rosu si galben - 2 bucati
- patrunjel - cateva frunzulite.

Pe un platou se pune o clatita, se acopera cu crema de branza. Deasupra se asaza o alta clatita peste care se pune prosciutto taiat feliute subtiri, apoi iarasi o clatita cu calscaval ras deasupra. Se repeta aceasta operatiune( se folsesc cam 15-20de claltite, ingredientele trebuie sa alterneze intre ele...ati prins ideea, nu B-)?
Se acopera apoi cu crema de branza pe toata suprafata, exact cum ati acoperi un tort. Se orneaza cu feliute de masline taiate subtire, ardei rosu si galben si frunze de patrunjel verde. Se introduce la frigider. Daca se pregateste cu o zi inainte de a fi servit, este DELICIOS.

Iar daca va raman clatite, le puteti umple cu dulceata, crema de ciocolata sau inghetata si acoperi cu toping in functie de gusturi si preferinte.

Cred ca mai revin astazi.;)
Supa cu galusti, fara carne, doar cu legume, salata orientala (3cartofi fierti, 1 castravete taiat rondele, 1 gogosar, masline nesarate, zeama de lamaie si putin ulei).

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)