Iulia si eu am intrat putin mai devreme..Am gatit de azi dimineeta pana la ora 16. Si eu am sa va spun ce am gatit astazi, si la fel ca Iulia revin cu o reteta maine. M-a "topit" caldura de afara si cea a cuptorului.
1. Ciorba de perisoare
2. Snitele cu bere(reteta colegei @m13d)
3. Piept de pui si ceafa de porc la gratar
4. Roschti la cuptor(reteta lui @u.b.i.k.)
5. Placinta cu branza
6 Branzoici a la Iulia
7. Salata de ardei capia si de ardei gras rosu si portocaliu(toti copti) cu ulei de masline si otet balsamic
Acum intelegeti de ce am stat aproape toata ziua in bucatarie? ;)
Sa va spun de ce am facut si placinta cu branza si branzoaice? :innocent: Imi era teama ca nu o sa-mi iasa reteta Iuliei, cu toate ca nu mi se intampla sa incerc o reteta noua si sa nu-mi iasa.:yes: Pana la urma ambele au iesit foarte bune.
Au mamicaaaaa ce gatesc fetele-n Romania fratioareeee !
Noi aici in Nordul Lumii mancam in weekend viermi de mare (creveti) cu maioneza (facuta cu mustar romanesc ) si cu lamaie stoarsa si presaram si ceva frunze de rocola ..
Apoi mai facem monkfish (pestele pescar) la gratar stropit cu vin alb disponibil de prin podgoriile italiene -emilia romagna
Deasemenea avem si miel marinat pe care maine il vom frige pe grill si-l vom stropi cu bere heineken si un egermeister dupa aceea pentru digerare.
Dulce , am cumparat baclavale turcesti cu miere si nuca de prin podisul anatoliei
Fructe avem mere si cirese olandeze papaya din filipine si prune dulci din chile .
Ce sa facem nu avem sarmalutze din foi de vitza si nici carnati plescoi sau taranesti ca la Romania insa ne-nfruptam si noi din bunatati sfinte doar cand mergem in vacanta sau mai dam o fuga prin taramul lui Traian si Decebal
Binenteles ca as putea sa va spun niste retete din Norge insa imediat e gala lokal kombat si nu pot scrie acum mult insa promit sa tin aproape de voi romancutze duioase si cu glasul imbietor _ nu in ultimul rand gospodine iuti si harnice !
Gabrielle -doamna contabil dvs pe langa faptul ca aratati ca si o mare gospodina ,
se vede de departe ca sunteti si o femeie frumoasa cu un sarm placut ca o lumina sfinta!
=D>asa da laude..@gabrielle..
deci retete..
GOGOSI CU DULCEATA DE CAISE(sau piersici,capsuni,cirese)
Aluatul
-1kg faina
-2glbenusuri si 1ou intreg.
-un cub de drojdie.sare o lingurita
-150gr. de zahar,100ml ulei
-150ml lapte ,coaja de lamiie si vanilie
- gem de caise si cam 1/2l ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
-se pune faina intr-un castron mare se face o adincitura la mijloc si se pune drojdia,sarea si 2linguri de zahar si putina apa calduta,se face o maia si se lasa la dospit 10-15 min.
Apoi se pun ouale si coaja de lamiie,zaharul se topeste in lapte si se adauga pina se ia toata faina,daca nu ajunge se mai pune un pic de apa calduta pina se face un aluat omogen care se desprinde de miini,la final se pune putin cite putin ulei pina se incorporeaza in compozitie si se tot framinta aluatul.Se lasa la dospit cca 1ora apoi se fac gogosi.
Cu un pahar de apa se taie rondele de 1cm grosime si se pune la mijloc gemul de caise iar apoi se lipesc doua cite doua si marginile se apasa de jur imprejur si se lasa sa mai cresca cam 10 min. apoi se pune la prajit in ulei,.se scot pe un servet ,iar dupa racire se pudreaza cu zahar.
pofta mare!!:D
Esecuri culinare
Ares-3
In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)