avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
m13d a scris:

Uii @Ares 2.500 ml vin alb - imi iesea puiul din cuptor si mai cerea o sticla :sticktongue:

=D>

Imi place la nebunie orice carnita ametita cu alcool, fie de vin fie de bere – de-aia m-am bucurat de reteta care contine 2 litri juma’ de vin – nu putea fi decat delicioasa :">

Asa ca pun si eu o reteta de pui betivit, dar cu bere – dupa ce il spal cu apa cat pot de fierbinte ca sa-i iau straturile acelea de… nu stiu ce, ca sa arate ca dupa un gomaj la cel mai bun cabinet de cosmetica, il scufund in bere si il las acolo macar 12 ore.

Dupa ce il scot din baie il sterg cat pot de bine si trec la etapa urmatoare: masajul cu ulei.
Il ung bine ca sa se prinda condimentele de el (boia dulce, sare, piper) si ii infig vreo 2 crengute de rozmarin pe unde e loc liber. E excelent rozmarinul la carnea de pui. Berea ii da un gust special care mi se pare mie ca merge doar cu rozmarin. Desigur ca asta cu condimentatul e in functie de imaginatia si preferintele fiecaruia.

Am uitat sa va spun ca e bine, chiar obligatoriu sa-l taiati in 2 de-a lungul pieptului, ca sa stea latit in tava de cuptor – nu stiu cum sa explic mai bine. In felul acesta il puteti condimenta in mod egal si pe dinauntru si pe dinafara.

Dupa ce il asezati in tava turnati putina bere proaspat desfacuta pe langa el, cu grija sa nu-i luati machiajul de condimente, acoperiti tava cu o folie si lasati-l vreo 20 de minute, apoi scoateti folia si lasati-l sa se bronzeze. Din cand in cand mai hidratati-l putin cu cateva linguri din sucul care s-a format in tava. E gata cand simtiti ca-l invidiati pentru culoarea pe care o are.

La fel fac si cu pulpele de pui cand le fac cu susan – dupa ce au stat in berarie macar o seara le sterg, le ung cu ulei si le condimentez, dupa care le tavalesc prin susan si le asez pe hartie de copt in tava. Focul la cuptor sa nu fie tare, ca se arde susanul si va avea un gust neplacut, amarui. Desigur ca trebuie intoarse de pe o parte pe alta, scriu asta doar pentru cazul in care vreo gospodina incepatoare (nu ca noi) se rataceste si citeste pe-aici.

Evit cat pot tot ce inseamna prajit in ulei, de aceea reteta asta de pulpe de pui cu susan mi se pare excelenta. Insa nu faceti mai multe decat va trebuie la o masa – dupa ce se racesc nu mai sunt chiar atat de bune.

Inca o data :vishenka: tuturor celor care posteaza aici
Gabriela,excelenta reteta ta (Fettucini cu pui)! Trebuie sa o incerc neaparat! :)

Asta este una din retetele mele preferate,cu paste:

Tagliatelle cu piept de pui

Avem nevoie de:

500 g paste (tagliatelle)
3 bucati piept de pui
600 ml smantana
6 oua
2 cutii ciuperci taiate
400 g cascaval
300 g telemea de vaca
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
sare,piper
cimbru,oregano si ulei de masline.

Preparare:

Se fierb pastele al dente in apa clocotita cu un praf de sare,apoi se scurg. Se spala pieptul de pui si se taie cubulete. Intr-o tigaie se incing trei linguri de ulei de masline,se adauga pieptul de pui,lasandu-se pana se patrunde carnea.
Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt,apoi smantana,ciupercile (scurse bine),jumatate din cantitatea de cascaval si branza rasa pe razatoare. Condimentam cu sare,piper,oregano si cimbru,dupa gust,se lasa sa dea cateva clocote apoi se da sa se raceasca putin. Aceasta compozitie se amesteca cu pastele scurse.
Se ung doua vase termorezistente cu putin ulei de masline. Turnam compozitia in ambele vase. Deasupra se adauga cascavalul ramas (ras),iar cu o lingura se toarna ouale batute spuma. Se dau la cuptor (preincalzit) pana ce se rumenesc frumos deasupra.
:)
@Gabrielle - am facut reteta de salata de pui cu ciuperci - a fost un deliciu.
Am modificat-o un pic - puiul l-am rumenit in unt . Superrr...

Snitele de pui (;) @Ares o reteta cu dedicatie)

Ingrediente

1-2 piept de pui
200 ml bere
50 g alune, migdale, nuci (toate acestea macinate insa nu foarte marunt)
2 oua
~100 g faina
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se taie in filete subtiri, intr-un vas se amesteca oualele cu berea, nucile..., sarea, piperul si faina pana se obtine un sos de consistenta smantanii. Prin acest amestec se trece puiul si se parjeste in ulei incins.
Simplu si rapid.
Pofta buna!
Edit: Cand vine vorba de mancare eu intotdeauna sunt deschisa la nou.
Putine lucruri mi-au ramas in viata ne probate.
Un sfat pt. aceasta perioada a fructelor.
In salatele de vara pun bucatele de branza proaspata (oi sau vaci) si cubulete de pepene rosu sau galben.
Pentru cine este dispus sa incerce.... un deliciu.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
@m13d :bow: ...eu stiam de aceea am si postat-o.
:vishenka:
buna diminetat..
gata mincarea?
la mine da..deci:
-ciorba de varza alba cu costita de porc(si simtina cine doreste)
-musaca de vinete si cartofi

Ingrediente:
1 kg. vinete
1/2 kg. ardei gras
1 buc conopida mica
1 kg. cartofi
rosii proaspete 1/2 kg.
300 gr. ulei ,sare,piper,condimente..

Prepararea:
Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc ,se curata si se lasa la scurs. Se unge tava sau de preferinta vasul jena cu ulei, apoi se aseaza un rind de cartofi taiati in felii rotunde. Se pune un rind de conopida pe care se presara orice condiment, apoi se pune un rind de vinete, un rind de ardei. In compozitie se pot adauga dovlecei sau alte legume, dupa preferinta. La sfirsit, se se pun rosiile taiate peste toata tava. Se pune vasul la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 minute.
Se serveste calda, cu ketchup si piper, dupa gust

Pofta mare!!


Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)