m13d a scris:
Uii @Ares 2.500 ml vin alb - imi iesea puiul din cuptor si mai cerea o sticla :sticktongue:
=D>
Imi place la nebunie orice carnita ametita cu alcool, fie de vin fie de bere – de-aia m-am bucurat de reteta care contine 2 litri juma’ de vin – nu putea fi decat delicioasa :">
Asa ca pun si eu o reteta de pui betivit, dar cu bere – dupa ce il spal cu apa cat pot de fierbinte ca sa-i iau straturile acelea de… nu stiu ce, ca sa arate ca dupa un gomaj la cel mai bun cabinet de cosmetica, il scufund in bere si il las acolo macar 12 ore.
Dupa ce il scot din baie il sterg cat pot de bine si trec la etapa urmatoare: masajul cu ulei.
Il ung bine ca sa se prinda condimentele de el (boia dulce, sare, piper) si ii infig vreo 2 crengute de rozmarin pe unde e loc liber. E excelent rozmarinul la carnea de pui. Berea ii da un gust special care mi se pare mie ca merge doar cu rozmarin. Desigur ca asta cu condimentatul e in functie de imaginatia si preferintele fiecaruia.
Am uitat sa va spun ca e bine, chiar obligatoriu sa-l taiati in 2 de-a lungul pieptului, ca sa stea latit in tava de cuptor – nu stiu cum sa explic mai bine. In felul acesta il puteti condimenta in mod egal si pe dinauntru si pe dinafara.
Dupa ce il asezati in tava turnati putina bere proaspat desfacuta pe langa el, cu grija sa nu-i luati machiajul de condimente, acoperiti tava cu o folie si lasati-l vreo 20 de minute, apoi scoateti folia si lasati-l sa se bronzeze. Din cand in cand mai hidratati-l putin cu cateva linguri din sucul care s-a format in tava. E gata cand simtiti ca-l invidiati pentru culoarea pe care o are.
La fel fac si cu pulpele de pui cand le fac cu susan – dupa ce au stat in berarie macar o seara le sterg, le ung cu ulei si le condimentez, dupa care le tavalesc prin susan si le asez pe hartie de copt in tava. Focul la cuptor sa nu fie tare, ca se arde susanul si va avea un gust neplacut, amarui. Desigur ca trebuie intoarse de pe o parte pe alta, scriu asta doar pentru cazul in care vreo gospodina incepatoare (nu ca noi) se rataceste si citeste pe-aici.
Evit cat pot tot ce inseamna prajit in ulei, de aceea reteta asta de pulpe de pui cu susan mi se pare excelenta. Insa nu faceti mai multe decat va trebuie la o masa – dupa ce se racesc nu mai sunt chiar atat de bune.
Inca o data :vishenka: tuturor celor care posteaza aici