avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
@aradna, bun venit in clubul bucatarilor "avocatnet" !
Eu salata de fasole pastai galbena( cea fideluta) o fac simpla, numai cu maioneza si usturoi. :)

Dimineata am pregatit "Salata de ton cu sos de iaurt"

Ingrediente:
1 salata verde
4 oua
250 gr. iaurt
1 cutie ton
1 cutie de porumb dulce
3 rosii
1 legatura ceapa
2-3 catei de usturoi
1 lingurita mustar
1 legatura marar
sare,piper

Se fierb ouale. Se spala rosiile si salata verde. Salata verde se pune pe margimea unui bol de sticla cu peretii mai inalti. Se feliaza ouale si 2 rosii. Porumbul si tonul se strecoara, apoi se amesteca cu feliile de oua si rosii. Ceapa, usturoiul si mararul se spala, se curata si se toaca marunt. Se amesteca separat int-un vas cu iaurt si mustar, se adauga sare si piper dupa gust. Acest amestec se toarna peste celelalte ingrediente, se omogenizeaza si se aseaza in castronul cu salata verde.Se decoreaza cu felii de rosii, ardei gras taiat fisii subtiri si marar.

Pentru pranz ..."Budinca din ficat de pui"

Ingrediente:
0,500 gr. ficat de pui
1 legatura ceapa
2 felii paine
5 oua
100 ml. ulei
75 gr. unt
400 ml. lapte
150 gr. smantana
2 linguri faina
sare si piper

Ficatul se lasa in apa rece. Apoi se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se lasa sa se scurga si se da prin masina de tocat, impreuna cu feliile de paine care se inmoaie in putin lapte. Ceapa se spala, se taie marunt si se caleste in ulei, apoi se adauga si ficatul tocat. Se adauga sare si piper, iar dupa ce s-au calit se iau de pe foc. Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga faina care se rumeneste putin, apoi se adauga laptele. Cand se ingroasa se da la o parte de pe foc pentru a se raci. Se adauga apoi galbenusurile, smantana, compozitia din ficat si albusurile batute spuma. Se adauga sare si piper dupa gust. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent uns bine cu unt, si se da la cuptor 35 minute.
Se serveste alaturi de o garnitura din orez.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna ziua

Bine v-am gasit! Am gasit aici bucatari de nota 10!!
Pentru ca de ceva vreme am probleme cu somnul,dimineata(cam la 4-4,30)
am facut chifle cu afumatura.Sunt o bunatate si merg foarte bine cu un pahar de lapte batut sau sana.
300-325 gr. faina
1/2 lingurita sare
1lingurita zahar
1 ou
130 ml.sana sau lapte batut
60 gr unt sau margarina unirea topit
1/2 cub de drojdie(10gr)
1 bucata afumatura (kaizer,salam,cirnaciori etc.)
1 ceapa

Am cernut faina,am adaugat sarea,drojdia amestecata cu zaharul si o lingurita de apa calduta apoi amadauga tlaptele batut,oul si untul.Am framintat,am acoperit aluatul cu un prosop si am lasat sa creasca circa 45 min.
Cit am lasat sa creasca aluatul,am taiat kaizerul afumat bucatele,am tocat ceapa marunt si le-am calit impreuna.
Aluatul crescut se imparte in 16-17 bucati,se modeleaza ca o chiftea iar in mijlocul chiftelei se pune o lingurita de umplutura,se aduna marginile si se unesc deasupra ca niste mingiute apoi se aseaza in tava pe hirtie de copt si se mai lasa sa creasca putin la cald(10 min.)Incingem bine cuptorul,ungem chiflele cu ou batut cu lapte si presaram deasupra miez de floarea soarelui sau mac.Se coc 20-25 min.Se servesc calde dar nici reci nu au cusur !
deci azi am gatit mult..
-ciorba taraneasca cu rasol de porc
-friptura de carne de porc,garnitura de cartofi natur si ardei copti
-snitele de porc,vinete cu maioneza
-la desert am facut "brinzoici"


Brinzoici

Aluat:1kg faina.un cubulet de drojdie ,sare si 2ling. de zahar se face o maia si se lasa la dospit,dupa circa 15 min. se pun 2galbenusuri si un ou intreg,zahar 200g.coaja de lamiie,un praf de zahar vanilat si se amesteca toate la un loc cu 200ml lapte caldut.Se framinta aluatul pina devine omogen si se ia toata faina(daca e nevoie se mai adauga apa calduta).la final se amesteca cu 100ml.ulei si se framinta pina apare primele basicute..
se lasa la dospit cam 1ora-1ora si jumatate.

Umplura :1kg. de brinza de vaci,150g. zahar,2plicuri zahar vanilat,3oua,stafide,coaja de lamiie,se amesteca toate la un loc sa devina compozitia uniforma.

cind aluat a dospit se ia din compozitie o patrime si se intinde o foaie de grosime 1.5cm si se imparte in patratele mici unde se pune umplutura si se impatura,apoi se aseaza in tava si se unge cu ou deasupra.
Se lasa la copt pina se rumenesc deasupra,se scot si dupa racire se pudreaza cu zahar praf.

POFTA MARE!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
iulia53, utilizator
Si eu, Iulia...sunt franta...am mai "tras cu ochiul" si pe aici, prin forum.. ;)

Ce am pregatit ?
Salata de boeuf
Sarmalute in foi de vita
Rulada din muschi de porc umpluta cu ciuperci si bacon
Salata din piept de pui cu ciuperci si maioneza
Prajitura "Alba ca Zapada"
Tort Tiramisu....inca nu l-am terminat :)

Maine dimineata... program la fel de incarcat
Aspic din somon
Pastrav cu legume la cuptor
Placinta cu branza
Cartofi gratinati la cuptor
Mix grill

Buna seara
Buna ideea cu pestele!! Miine daca nu ploua am sa fac niste macrou pe gratar cu mujdei de usturoi si mamaliguta.Ca desert un tort cu brinza de vaci si frisca!

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)