Buna dimineata..
Azi gatesc doar felul doi
-pui la cuptor cu cartofi natur si salata de rosii si castraveti pentru sotul ,iar pentru mine am sa fac o salata de cruditati cu putina brinza telemea..
Pofta mare..
Buna Iulia... numai noi astazi? @hanselline sigur serveste mancare de post, iar @u.b.i.k. :hm: cred ca tine "cura" dupa atatia mici...
Ieri m-am relaxat eu, insa astazi nu mai tine...:D
Salata din piept de pui
Ingrediente:
- piept de pui - 0,500 gr.
- ciuperci champignon- 0,300 gr.
- castraveciori in otet - 5 buc.
- maioneza - 0,400gr.
- usturoi (in functie de preferinte)
- sare.piper
Pieptul de pui se spala si se pune la fiert circa 20 minute, cu putina sare. Se scoate si se taie in cubulete de 1 cm. Castraveciorii murati se feliaza, se taie apoi in fasii subtiri de cca.0,3 cm. si in bucati lungi de 1cm. Se pun intr-o sita. Usturoiul se curata si se taie cubulete mici. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot si se taie julienne. Se pun si acestea in sita.
Intr-un castron mare, punem toate aceste ingrediente, adaugam maioneza, piperul si sarea dupa gust, amestecam usor cu o paleta si o punem la rece in frigider.Maioneza se poate inlocui cu smantana. Se serveste cu ciabata pregatita sub forma de chifle.
:)
Nici eu nu pregatesc astazi ciorba, voi face snitel vienez din piept de pui cu garnitura de cartoti taranesti la tava si salata din ardei copti.
Am vrut sa ma racoresc cu supa de dovlecei cu lapte batut si... am racorit vremea. Acum imi trebuie ceva cu multe calorii insa am gasit mazarea proaspata in piata si mi-a facut cu ochiul. Asa ca, am poftit la o supa-crema.
Se fierbe mazarea si se face un piure care se sareaza (si daca nu e dulce se pune si putin zahar-daca vreti, eu nu prea). Se toarna zeama de carne (eu o fac din oase de preferat cu maduva) peste acest piure (aici puteti subtia dupa preferinte). Se serveste cu crutoane.
Am descoperit aici retete pe care le-am incercat si eu cu mult timp in urma si retete pe care, cu siguranta am sa le incerc.
La salata de pui a doamnei Gabriela am inlocuit ciupercile cu fasolea galbena iar usturoiul, in loc sa il tai l-am pisat .
O salata surpriza am invatat sa fac de la o prietena araboaica
1,5 kg cartofi prajiti
2 buc. macrou afumat
2-3 buc gogosar
2-3 buc castravete murat
1 cutie ciupercute intregi
1 legatura marar
1 lingurita de chimen
maioneza de casa
1 capatina de usturoi
sare si piper dupa gust
Cartofii ii prajim pai si ii lasam sa se scurga de ulei.Toate celelalte incrediente se toaca marunt(ca la salata de boeuf)se pun intrun castron impreuna cu,cartofii prajiti , se sareaza si pipereaza dupa gust.Maioneza se amesteca bine cu usturoiul pisat,se pune peste incredientele din castron ,se amesteca si se serveste ornata cu crengute de marar si masline umplute cu gogosar.
Pofta buna!
Si ca desert fursecuri rapide
2 oua
2 cescute de zahar
2 cescute de ulei
4 cescute de faina
1 lingurita de cacao
nuci sau stafide
Se bat ouale ca la omleta,se adauga zaharul,se amesteca,se adauga uleiul amestecind in continuare si apoi pe rind cescutele cu faina.Din aluatul obtinut se ia 2 linguri si se amesteca cu lingurita de cacao.Se ia o tava se unge cu ulei
se tapeteaza cu faina.Cu ajutorul unei lingurite punem fursecurile in tava lasind intre ele un spatiu de aproximativ un deget.Lingurita trebuie sa fie doar pe jumatate plina cu aluat atunci cind formam (punem) fursecurile in tava.Din aluatul amestecat cu cacaua formam bilute pe care le punem in mijlocul fiecarui fursec iar peste ele punem bucatele de nuca sau cite o stafida.Le punem la copt pentru 20-25 minute.(Este mai mult de explicat decit de muncit)
Azi dimineta am facut ceva rapid pentru mic dejun:
-mincare evreiasca adica se fierbe 6oua se taie cubulete ,o ceapa mare se taie si ea marunt,apoi se amesteca toate cu ulei ,cam 3-4linguri,se pune sare si piper dupa gust.
se serveste cu un ceai de fructe de padure,menta sau lamiie.
Dar la amiaza m-am gindit sa pregatesc o supa de conopida care merge rapid la care adaug "alfabetul din paste"(tine loc de fidea).
O conopida spalata si desfacuta in buchete mici le pun la fiert intr-o oala de 4 l cu sare,adaug zarzavat morcov,patrunjel si o felie de telina,o gulie mica si frunze de patrunjel .Cind s-au fiert adaug pastele fainoase.
Apoi la desert o crema de zahar ars,cred ca toata lumea stie .
Pofta mare..
revin cu alte sugesti..
Esecuri culinare
Ares-3
In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)