Ares_3 a scris:
Si eu am postat o jumatate de reteta de sos de visine pe undeva...
:oops:Unde ai postat @Ares_3? Am eu oare "orbul gainilor"... ? :O
Sau poate ...ai postat...dupa portile cetatii...:dance4:unde stam noi...:dance:moderatorii comunitatii...:dance3:cu ochii pe voi B-)
Si ca sa nu fiu :offtopic: postez si reteta de prajitura pe care am sa o fac maine .
Prajitura cu nuca si gem
Ingrediente:
- 600 gr. faina
- 300 gr. margarina
- 200 gr. zahar.
- 100 ml. lapte
- 400 gr. nuca macinata
- 400 gr. gem de caise
- 150 gr. ciocolata cu lapte
- un cubulet mic de drojdie(20gr.)
- 2 oua
- 50 ml. rom
- putina sare
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se pregateste o maia care se lasa la crescut, apoi se incorporeaza in faina , impreuna cu galbenusurile, 100 gr. zahar. rom, sare si margarina topita. Se framanta bine aluatul si se lasa 30 min. la dospit. Se pregateste intre timp umplutura, amestecand nuca cu gemul de caise, se adauga si zahar in functie de preferinte. Se unge tava cu margarina si se imparte aluatul in 3 parti, care se intind cu merdeneaua, formandu-se trei foi. Se aseaza prima foaie in tava, se toarna jumatate din compozitia pregatita pentru umplutura, se acopera cu cea de a doua foaie, se pune si restul de umplutura, dupa care asezam cea de a treia foaie. Albusurile le batem spuma si le punem deasupra ultimei foi, se inteapa foaia cu furculita din loc in loc, dupa care se introduce la cuptor cca. 50 minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se toarna deasupra glazura din ciocolata topita la bain-marie. Se poate rade deasupra si ciocolata sub forma de fulgi.
S-aveti pofta! :)