avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Bine ati venit @m13d! Cand am scris eu ca scoatem cartea virtuala...ati zis ca glumesc?! ;)
Ei bine, nu! Se pare ca si acest topic are destui adepti, dovada ca astazi "am sarit" de 1000 de vizualizari. :yeah: Nu se poate ca macar o parte cei care trec pe aici sa nu fie curiosi sa incerce una din aceste retete, nu-i asa dragii mei? ;)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Vin si cu o reteta proprie de:
Pui la cuptor.
Cum nu dispun de timpul necesar pentru mancaruri sofisticate care necesita timp si pregatire de multe ori seara fac o reteta de pui la cuptor pe care nu am intalnit-o la nimeni, multa lume este reticenta insa cand le pun rezultatul pe masa aroma ii convinge. Nu o data mi s-a intamplat sa pun puiul astfel preparat pe masa si sa fiu nevoita sa fac o a doua portie in timp ce se manca prima :D. Deci sa trecem la treaba.
Ingrediente:
1 pui intreg (1-2 Kg)
2. 500 ml vin alb
3. foi de dafin
4. cimbru
5. delikat sau vegeta
6. 200 g unt

Se curata si se spala puiul, se cresteaza din loc in loc, se impaneaza cu unt iar restul se intinde pe toata suprafata carnii, se presara cu cimbru si delikat si in vasul in care il introducem la cuptor se pune vinul si foile de dafin.
Se pune in cuptorul bine incalzit (200-220 grade) si se tine timp de 1-1:30 h, avand grija ca la fiecare 20 de min sa il intoarcem pe parti pentru a capata o crusta rumena.
Puiul poate fi insotit de orice garnitura, cartofi natur, orez alb, legume sotate...
Pofta buna!
Draga mea @m13d...cam acesta e si scopul ...sa postam retete proprii...adica... asa cum scrie in Regulament :rtfm: sa aducem un plus de savoare discutiei...:oops: adica....:hm: "valoare discutiei"...am uitat Regulamentul...:))
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
m13d a scris:


2. 500 ml vin alb



Cand am citit 2.500 ml vin alb mi-am zis: :dance: dupa ce mancam :dance:
Abia dupa aceea am vazut ca era numarul de ordine al ingredientelor :happy:
Felicitari tuturor celor care posteaza aici :vishenka:

Si eu am postat o jumatate de reteta de sos de visine pe undeva...
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Ares_3 a scris:
Si eu am postat o jumatate de reteta de sos de visine pe undeva...


:oops:Unde ai postat @Ares_3? Am eu oare "orbul gainilor"... ? :O
Sau poate ...ai postat...dupa portile cetatii...:dance4:unde stam noi...:dance:moderatorii comunitatii...:dance3:cu ochii pe voi B-)


Si ca sa nu fiu :offtopic: postez si reteta de prajitura pe care am sa o fac maine .

Prajitura cu nuca si gem

Ingrediente:
- 600 gr. faina
- 300 gr. margarina
- 200 gr. zahar.
- 100 ml. lapte
- 400 gr. nuca macinata
- 400 gr. gem de caise
- 150 gr. ciocolata cu lapte
- un cubulet mic de drojdie(20gr.)
- 2 oua
- 50 ml. rom
- putina sare

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se pregateste o maia care se lasa la crescut, apoi se incorporeaza in faina , impreuna cu galbenusurile, 100 gr. zahar. rom, sare si margarina topita. Se framanta bine aluatul si se lasa 30 min. la dospit. Se pregateste intre timp umplutura, amestecand nuca cu gemul de caise, se adauga si zahar in functie de preferinte. Se unge tava cu margarina si se imparte aluatul in 3 parti, care se intind cu merdeneaua, formandu-se trei foi. Se aseaza prima foaie in tava, se toarna jumatate din compozitia pregatita pentru umplutura, se acopera cu cea de a doua foaie, se pune si restul de umplutura, dupa care asezam cea de a treia foaie. Albusurile le batem spuma si le punem deasupra ultimei foi, se inteapa foaia cu furculita din loc in loc, dupa care se introduce la cuptor cca. 50 minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se toarna deasupra glazura din ciocolata topita la bain-marie. Se poate rade deasupra si ciocolata sub forma de fulgi.

S-aveti pofta! :)
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)