1-2kg cartofiori
De regula rotunjori
Se spala si se asaza
Sa fiarba frumos in coaja.
Cind au fiert,ii despuiem,
Felii rotunde ii taiem!
O cratita maricica,
Dam cu unt si smintinica.
Si asezam incetisor
Felii fierte de cartofior
Din bacon felii taiem
Peste cartofi le punem
Punem telemea de vaca
Cu smintina asortata.
Si uite asa ,incetisor
Facem straturi de trei ori.
La sfirsit,ca la ciorbica
Batem ou(3) cu smintinica
Si totul acoperim
Ca sa fie vasul plin!
Punem totul la cuptor
Cu focul incetisor
Asteptam 30 minute
Si apoi ii scoatem iute.
Aburind asa-i servim
Cu un pahar alb de vin.
Pofta buna va doresc
La festinul frantuzesc!
(Cica-s cartofi frantuzasti
Si maninci pina plesnesti!)
Fusai obosit zilele astea asa ca nu mai postai nimic ... nici macar n-am gatit ... :tomato: dada, stiu, sunt un lenes ... ma las lapidat (cu rosii de calitate) de d-voastra doamnelor.
... am tot salivat citind retete cu piept de pui (eu pot sa-mi imaginez ce gust are ceva doar citind reteta) asa ca pe caldura asta mare si avand in vedere ca sunt lenes va impartasesc o reteta germana careia i-am dat copy-paste intr-un restaurant din Franken.
Aveti nevoie de:
- piept de pui, piept de curcan sau carne de vitel de lapte - reteta de din carne de vitel
- smantana
- boia de ardei zisa paprika
- faina sau amidon
- piper
- sare
- ciuperci fie de conserva, fie boletus, pleurotus, etc-otus
- orez cu bobul lung & porumb
- paste
Cum faceti?
A) carnea se taie in cubulete cu latura de 2 cm
B) carnea taiata, faina, boiaua si piperul (ultimele dupa gust) se pun intr-o punga de polietilena si se scutura energic
C) carnea invelita in faina&co se pune la prajit in tigaia in care ati incins uleiul de masline (Ce daca n-am scris despre uleiul de masline? Scriu acum!)
D) Cand carnea a prins ceva pojghita de prajeala si faina se pune o cana de apa si se firbe la foc mic si se pun si ciupercile.
E) Cand a fiert se pune smantana si ceva amidon daca e nevoie pentru un sos onctuos.
Se serveste alaturi de:
- orez fiert cu porumb,
- paste fierte al dente sau
- fasole pastai fiarta la abur si crutoane de paine neagra prajita si frecata cu usturoi.
- ce doriti
apropos, gatitul dureaza vreo 15 minute si consuma doar vreo 150 kcla - daca stiti cu ce o serviti. :D
Daca fusarati... va revenirati domnule avocat? :) Pentru ca tot ati scris ca ati salivat citind retete cu piept de pui, am sa postez inca una.
Piept de pui picant cu paste din orez
Ingrediente:
- piept de pui - 500 gr.
- paste din orez - 350 gr.
- parmezan (in lipsa acestuia inlocuiti cu cascaval, dar nu are acelasi gust :( )
- ardei capia - 2 bucati mai mari
- ardei iute - 1 buc
- ulei de masline - 50 ml.
- sare, piper alb
Intr-un vas se pune la fiert apa cu sare. Cand apa a dat in clocot, se ia vasul de pe foc si se pun pastele din orez. Se tin in aceasta apa cam 7 min., dupa care se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Ardeiul capia se coace, se curata si se taie pe lungime, in fasii subtiri. Pieptul de pui se taie in cubulete, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei. Cand este aproape prajit (dar nu foarte tare..) se adauga ardeiul iute taiat rondele. Parmezanul ras se stropeste cu ulei de masline, se presara sare si piper alb, si se amesteca cu pastele din orez. Se aseaza pe o tava mai multe gramajoare sub forma de castele de nisip rotunde, peste care se adauga feliile de gogosar. Deasupra se pune carnea de pui si se introduc la cuptor 10 min.
Preparatul este delicios si se pregateste in maxim 30 min.
Pofta buna!
:vishenka:
@m13d la sfarsitul saptamanii am sa pregatesc reteta ta de snitele cu bere. Are si Manuela o reteta asemanatoare...cea cu "Puiul betivit " B-). Si aceea este pe lista mea. Iulia...tot la sfarsit de saptamana, reteta de "Branzoici". Hmmm. numai bunatati. :kissing:
Acum am ajuns si pe aici.. .cu programul administrativ..
sa va spun ce am gatit azi:D
-ciorba taraneasca cu de toate si ceva carne (legume tot ce vrei si-ti place)
-oua umplute
-pulpe de pui la cuptor(punga)
-gogosi cu dulceata de caise(pancove cum se zice pe la noi in ardeal)
acum sunt prea obosita ,dar miine promit sa va pun reteta de gogosi
Nopate buna..
Esecuri culinare
Ares-3
In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)