Iulia, eu va multumesc pentru ca am ocazia sa experimentez si alte bucate in afara celor pe care le pregatesc eu. Sunt receptiva la tot ceea ce este nou. :bow:
Astazi pregatesc ceva mult mai simplu.
Rulada din pasta de mici umpluta cu branza
Recunosc ca eram tentata sa pregatesc compozitia de pasta de mici dupa reteta postata de @u.b.i.k., insa nu am mai iesit din casa pentru a ma aproviziona cu toate cele necesare. Dar promit sa incerc si acea reteta originala de la "Carul cu bere".
Ingrediente:
- pasta de mici(mestec din carne de vita si oaie) - 1kg.
- branza de oaie - 0.500kg.
- unt de oaie - 100gr.
- oua - 4 buc.
- patrunjel - 1 legatura
- ulei,piper
Branza se rade, se amesteca cu untul, galbenusurile de la oua, piperul si patrunjelul tocat foarte fin. Pasta de mici se framanta pentru a se omogeniza mai bine, apoi se intinde pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei. Peste stratul de pasta de mici se intinde pasta de branza, se ruleaza cu ajutorul foliei si se asaza intr-un vas termorezistent, insa fara folia de aluminiu. Rulada se unge cu putin ulei, se orneaza deasupra cu putina pasta de branza si se coace cca 40 minute.
Pofta buna va doresc si o duminica placuta!
:vishenka:
:oops:
Acum am observat ca @humphery si-a editat mesajul. :">
Buna dimineata,
Asa cum am mai spus astazi eu o sa pregatesc grill de batal salbatic ( localnicii aici au doua tipuri de ovine : o parte care stau pe langa casa -pe o portiune de cca 1ha -si a 2-a ctg de ovine care sunt slobode libere in munti pe portiuni de pasune care se-ntind pan la 20ha) .
Deci pregatim si taiem carnea -dupa ce in prealabil am sacrificat animalul- o spalam bine apoi pregatim compound-ul marinat astfel :
-la 2kg de carne ,folosim:
am uitat sa invit la discutie pe Gabrielle :(
-cca 250ml vin alb
-o lamaie
-un galbenus de ou
-2 linguri smantana
-o lingura bulion
-cca 100ml ulei -preferabil de porumb
-mirodenii -nu exagerat
-sare -asemenea dupa gust
-un ardei iute tocat marunt
-o ceapa medie -deasemenea tocata
-5-6 catei de usturoi -tocati
Dupa care toate acestea se amesteca intr-un vas cu capac ,plasati acolo in compound carnea asa cum doriti sa arate pe grill -puneti-o in prealabil la rece(acoperita) cu 24 ore inaintea prepararii
Poate fi servita cu ardei capia rosii + verzi copti tot pe grill , si rosii coapte tot asa - amestecate cu ulei de masline si otet chinezesc de orez sau der mere (asa avem aici) si .. ce sa va mai spun ?
ma apuc de preparare in aprox 4 ore deoarece suntem la cafea acum , mic dejun ..
Numai bine gospodinelor !:D
@humphery pe mine nu trebuie sa ma inviti :) deoarece sunt aici, cu ochii pe postari. ;)
Multumim pentru reteta si te mai asteptam. O zi frumoasa si pofta buna !
ciorba de varza ( nu din aceea pentru dieta) si gogosi rapide (1iaurt+1ou+faina si sare...se pun cu lingurita in uleiul incins, se scot pe servetel, se pudreaza)
Esecuri culinare
Ares-3
In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)