avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ce va place sa gatiti?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ce va place sa gatiti?

Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac?

Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu legume la cuptor. Nimic dulce!:(
Ce bine ca ati lasat usa bucatariei intredeschisa si am putut sa trag si eu cu ochiul! Pina voi incerca unele retete de pe aici, azi cind e asa mare naduseala mi-ati amintit de supa de dovlecei cu lapte batut. M-am hranit si racorit totodata.
@Ana-anituca usa bucatariei este larg deschisa atat pentru cei care vor sa ne impartaseasca retetele, cat si pentru cei care vor sa incerce sa le pregateasaca. :)

Pentru ca am afirmat ca-mi plac placintele "Poale-n brau", domnul Manole Dumitru mi-a trimis reteta si mi-a permis sa o postez in forum. Asadar:

Se face un aluat de consistenta aluatului de cozonac, dar mai sarac in ingrediente (zahar, unt sau grasime,,etc). Umplutura se pregateste din branza de vaci mai scortoasa si mai uscata (se prgateste ca pentru pasca).
Cum se fac formele? Se taie un patrat cam de 10x10 cm din turta pe care o puneti pe platou, si puneti cam 1/3 lingura de umplutura, si apoi trageti repede colturile patratului de aluat unele peste altele in asa fel sa acoperiti umplutura in totalitate, dar sa nu rupeti nici patratul. Dupa care le asezati intr-o tava patrata la rand la o distanta de cca. 2 cm una de alta, lasati sa creasca dupa care le ungeti cu un ou batut cu putin zahar. Le dati la cuptor si cand sunt rumenite; le scoateti si le lasati un pic in tava si apoi le puneti pe un platou invelite cu un prosop. Se servesc caldute.
Pofta bunaaaa!

oy-gevalt! supa de dovlecel cu lapte batut .... mmmmmmmm ... sau o supa de visine ... sau supa de pui cu lamaie .... mmmmm ce bunatati!
Daca va scriu ca e vara si e cald o sa ziceti ca scriu banalitati. Asa-i. Toata lumea stie ca e vara si e cald si ca pentru ca e cald este usor sa ne mentinem temperatura corporala la 37 grade iar mancarea nu trebuie sa aiba 10.000 kcal/litru/kilogram. Asadar, se pot gati mancaruri usoare si gustoase cum sunt mancarea de dovlecel cu iaurt si marar, supa de dovlecel, supa de salata, "castravetii gatati" (adica gatiti) etc.
Pe timpul acesta calduros merge bine o "ciorba acra cu tarhon" adica:
se pune la fiert costita de porc cu os impreuna cu sare, doua-trei cepe mici, un poatrunjel, un morcov
cand costita s-a fiert se pun la fiert perisoare (se fac ca oricare alte perisoare) si dupa ce acestea s-au fiert se adauga patrunjel verde tocat, smantana amestecata cu amidon si otzet si tarhon tocat. Se sareaza si se piperereaza dupa gust iar apoi se serveste cu ardei iute. Cand se serveste se poate pune un galbenus de ou in farfurie care se amesteca cu smantana, pentru culoare si gust.

Multumesc @Gabrielle Monique.
Dar, d.l Manole de ce nu a scris el insusi reteta? Sau nu a vrut sa divulge un secret: daca in compozitie puneti pe linga brinza de vaci si putina brinza de oi pastrind fireste aromele, va fi mult mai gustoasa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
ContSters200573, utilizator
Si pentru ca este sezonul fructelor va propun sa pregatim impreuna dulceata, pentru ca la toamna camarile noastre sa fie pline cu bunatati. :)

Dulceata de capsuni si caise

Ingrediente:
- 1,500 kg. capsuni
- 0,500 kg. caise
- 2 kg zahar
- 2 linguri zahar pudra
- miezul de la samburele caiselor
- gelatina

Se spala capsunile si se taie in cubulete mici. Caisele se spala, li se scot samburii care se sparg. Recuperam miezul. Intr-o tigaie teflonata punem cele doua linguri de zahar pudra care se amesteca cu miezul de la samburii caiselor. Se caramelizeaza usor.

Intr-o cratita punem capsunile, caisele si samburii caramelizati, adaugam zaharul. Se pun la foc mai iute la inceput amestecand continuu, pana incep sa clocoteasca. Micsoram putin focul, amestecam in continuare si lasam sa fiarba. Spre sfarsit adaugam cele doua pliculete de gelatina. Se amesteca, se mai lasa cateva minute, dupa care stingem focul. Se toarna calda in borcane.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Esecuri culinare Ares-3 Ares-3 In asteptarea unei retete in [b]Ce va place sa gatiti?[/b] care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)