@Ana-anituca usa bucatariei este larg deschisa atat pentru cei care vor sa ne impartaseasca retetele, cat si pentru cei care vor sa incerce sa le pregateasaca. :)
Pentru ca am afirmat ca-mi plac placintele "
Poale-n brau", domnul Manole Dumitru mi-a trimis reteta si mi-a permis sa o postez in forum. Asadar:
Se face un aluat de consistenta aluatului de cozonac, dar mai sarac in ingrediente (zahar, unt sau grasime,,etc). Umplutura se pregateste din branza de vaci mai scortoasa si mai uscata (se prgateste ca pentru pasca).
Cum se fac formele? Se taie un patrat cam de 10x10 cm din turta pe care o puneti pe platou, si puneti cam 1/3 lingura de umplutura, si apoi trageti repede colturile patratului de aluat unele peste altele in asa fel sa acoperiti umplutura in totalitate, dar sa nu rupeti nici patratul. Dupa care le asezati intr-o tava patrata la rand la o distanta de cca. 2 cm una de alta, lasati sa creasca dupa care le ungeti cu un ou batut cu putin zahar. Le dati la cuptor si cand sunt rumenite; le scoateti si le lasati un pic in tava si apoi le puneti pe un platou invelite cu un prosop. Se servesc caldute.
Pofta bunaaaa!