avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
freeelis a scris:

Citarea eronata a textului de lege poate induce in eroare pe multi dintre noi ... art.4 alin.2 din Hg nr.500/2011 prevede:
Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Prin urmare, intrarea in vigoare a HG nr.1225/2011 fac incidente prevederile tezei a doua din acest text de lege si nu prima teza ... asadar, modificarile se transmit pana la data de 03.01.2011, inclusiv.

Dl freeelis, ma tem ca nu am inteles, banuiesc ca a-ti vrut sa spuneti 03.01.2012 si nu 2011, dar HG 1225 a aparut in MO pe 27.12.2011 cu intrare in vigoare de la 01.01.2012....nu inteleg de unde vine data 03.01??

„În momentul acesta, nu avem Contract Colectiv de Muncă semnat la nivel naţional pentru că celălalt nu mai este valabil, iar cel actual n-a fost încă semnat. Salariaţii ar trebui să ştie că în acest moment NU se aplică indicii de ierarhizare (cei care ajută la stabilirea salariului minim pentru angajaţii, în funcţie de calificarea şi/sau studiile absolvite), deci mare atenţie dacă vă renegociaţi salariile sau dacă trebuie semnat vreun act adiţional. Asta, deoarece multe firme au politica acum ca, fiind salariul minim pe economie la 670 de lei, să spună că nu mai au indici şi nu mai pot da, să zicem, 1.200 de lei, ci doar 800, pentru că nu mai au acea îngrădire a indicilor de ierarhizare“, a declarat Gabriela Radu, inspector general de stat în cadrul Inspecţiei Muncii din cadrul Ministerului Muncii.

sursa Gazeta de Sud:

Am gasit , referitor la subiectul coeficienti ierarhizare o caruta de articole care mai de care batandu-se cap in cap unul cu altul.De la ideea ca nu se aplica de loc, la cea care v-am dat-o prin link.Mai mult inspectorii ITM recomandau pe alt site sa nu aplicam coeficientii din CCMUN 2011-2014, ci pe cei de pana in 2010.
Nah, care-s cei buni?(mama lor de coeficienti #-o)
@Mihabucur76: Cum 1 si 2 ianuarie nu sunt zile lucratoare, 3 ianuarie devine "ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora".

@ela david: cum contract colectiv de munca unic la nivel de tara nu mai exista, ar trebui sa cautati CCM la nivel de ramura de activitate aplicabil societatii dvs. Si acolo veti afla daca aplicati sau nu coeficienti.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
lipo, utilizator
lipo a scris:

@Mihabucur76: Cum 1 si 2 ianuarie nu sunt zile lucratoare, 3 ianuarie devine "ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora".

@ela david: cum contract colectiv de munca unic la nivel de tara nu mai exista, ar trebui sa cautati CCM la nivel de ramura de activitate aplicabil societatii dvs. Si acolo veti afla daca aplicati sau nu coeficienti.

Nu sunt zile lucratoare, stiu asta, deci nu se pot face nici angajari nici plecari cu 1 sau 2 ianuarie, dar in revisal la data care produce efecte la majorarea salariului trecem 1.01.2012?
Avem CCM la nivel de unitate, daca am indicii vechi de salarizare, de ex 1.2 pt calificati ii aplic pe acestia la sal de 700?

Buna ziua si la multi ani tuturor !

Sunt un pic in panica cu aplicarea sau neaplicarea coeficientilor dar mai ales cu termenul de 03.01.2012, pt transmitere Revisal.

Ar fi plauzibila motivarea in cazul unui control a transmiterii azi 04.01.2012
prin aceea ca azi a inceput societatea activitatea pe 2012 si ca azi am aflat de HG -ul ref la majorarea salariului minim ? In HG 500, scrie ca " Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora" :sorry: Credeti ca e ok ? La ce se refera termenul "se prezuma" ?
In ce priveste coeficientii cred ca se aplica cei din CCM de ramura..de exemplu in cazul comertului, conform CCM salariul minim este de la 01.01.2012 750 lei, la care se aplica coeficientii prevazuti (1, 1.2, 1.3, 1.5, 2).

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)