avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Nu este nevoie de act aditional ... se va face o decizie colectiva de majorare a salariului .... art.17 alin.5 C.mun. prevede , orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Potrivit art. 8 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu modificarile si completarile ulterioare, dosarul personal al salariatului cuprinde cel putin urmatoarele documente: actele necesare angajarii, contractul individual de munca, actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca, acte de studii/certificate de calificare, precum si orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.

Ganditi-va la situatia in care salariatul ia un imprumut de la banca.Pe langa adeverinta de salariat eliberata de societate, banca a cerut CIM si actele aditionale referitoare la cresterea salariului.CE face omul?Se duce cu lista cu toti angajatii cu maririle aferente fiecaruia, pentru ca e o decizie colectiva? Nu cred ca-i ok.Da, art 17 din C. mun. amintit de dl consilier freelis este o baza legala super ok =D>. doar ca mie mi se pare mai ok sa fac pentru fiecare salariat act aditinal.Lucru pe care l-am si facut .:)
Daca citati dintr-un text de lege macar citati-l ca lumea .. ati boldit numai ce va convine dvs , nu si textul care se refera la ? ... si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca? ... prin urmare, un salariu se poate modifica:
- fie prin act aditional , in cazul in care se face o negociere individuala intre salariat si angajator

- fie prin decizie, in vazul in care modificarea intervine ca urmare a intrarii in vigoare a unui act normativ ... aspectul practic invocat de dvs nu are prea mare relevanta , se vor gasi destui care sa sustina ca la o unitate cu peste sute de salariatii este mult mai bine sa se faca o decizie colectiva de majorare decat acte aditionale ...
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Daca citati dintr-un text de lege ,

Mesc de informatii:) sunteti bine pus la punct =D> dar cred ca va agitati cam tare:)
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
:offtopic:
Nu cred ca este cazul sa fiti ironica ...

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)