avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
mihabucur76 a scris:

freeelis a scris:

Citarea eronata a textului de lege poate induce in eroare pe multi dintre noi ... art.4 alin.2 din Hg nr.500/2011 prevede:
Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Prin urmare, intrarea in vigoare a HG nr.1225/2011 fac incidente prevederile tezei a doua din acest text de lege si nu prima teza ... asadar, modificarile se transmit pana la data de 03.01.2011, inclusiv.

Dl freeelis, ma tem ca nu am inteles, banuiesc ca a-ti vrut sa spuneti 03.01.2012 si nu 2011, dar HG 1225 a aparut in MO pe 27.12.2011 cu intrare in vigoare de la 01.01.2012....nu inteleg de unde vine data 03.01??

Intr-adevar, data de 03.01.2012 ... aceasta data deriva din faptul ca 01.01.si 01.02 sunt zile libere nelucratoare ...

@ ela david
la data respectiva- data acelor mesaje - CCMN pe anul 2011/2014 era depus spre inregistrare la Ministerul Muncii , dar ulterior s-a dovedit a fi un fals aceasta informatie furnizata pe INTERNET de cei din sindicate .... daca ati fi citit celelate raspunsuri , furnizate de-a lungil anului 2011 ati fi observat ca acest CCMN nu s-a inregistart si , prin urnare, nu a mai intrat in vigoare ...
alina40 a scris:

Ar fi plauzibila motivarea in cazul unui control a transmiterii azi 04.01.2012
prin aceea ca azi a inceput societatea activitatea pe 2012 si ca azi am aflat de HG -ul ref la majorarea salariului minim ? In HG 500, scrie ca " Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora" :sorry: Credeti ca e ok ? La ce se refera termenul "se prezuma" ?

"Nemo censetur ignorare legem". Necunoasterea legilor nu ne absolva de vina. Ba chiar v-as recomanda sa nu spuneti inspectorilor ca nu ati stiut legea.
Iar ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat la cunostinta de continutul ei este ziua publicarii ei in Monitorul Oficial.

@Mihabucur76: da, daca CCM la nivel de unitate prevede acei coeficienti, ii aplicati noului salariu minim.

@Alina40, exact de aceea am recomandat ca fiecare sa-si caute CCM la nivel de ramura, pentru ca salariul minim difera in functie de ramura de activitate.
In prezent, mai sunt cateva ramuri de activitate la care difera salariul minim ... unul dintre acestea, fiind ramura comert - 750 lei.
multumesc pentru raspuns, dar tot nu m-am lamurit la ce se refera acel "se prezuma"; de ce nu scrie cIar ca inregistrarea in registru se face in ziua in care intra in vigoare actul normativ ? inseamna ca exista o portita..sau poate asa sper eu :). Am auzit pareri cum ca acea exceptie se refera la acte cu efect retroactiv, adica hotarari judecatoresti, prin care se modifica salariul pe ultimul an al unui angajat, insa nu stiu vreun exemplu de act normativ cu aplicare retroactiva..teoretic..

totusi nici cu pareare dvs nu pot fi de acord cum ca
"ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat la cunostinta de continutul ei este ziua publicarii ei in Monitorul Oficial" pt ca asta ar insemna ca data limita a inregistrarii in Revisal ar fi 27.12.2011, nici macar 3 ianuarie

am o firma cu profilul...restaurant....care ar trebui sa fie salariul minim?

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)