avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
suciugeorgeta a scris:

care cod al muncii este bun?puteti sa ne spuneti editura,eventual pe privat?

Codul Muncii - republicat il gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/con...

suciugeorgeta a scris:

care cod al muncii este bun?puteti sa ne spuneti editura,eventual pe privat?

Codul muncii republicat aparut in M.Of. nr 345/2011, care poate fi descarcat de pe site-ul www.moficial.ro
Multumesc Freelis dar cred ca am ratat discutiile deoarece am fost in concediu 2 saptamani...si nu am avut acces la net si ....am mai ratat din stiri...Multam pentru tot ce faceti pe acest forum...Tot respectul...
Toti ne intrebam daca trecem toate modificarile de la 01.01.2011 in revisal, sau numai cele actuale in august.
Din punct de vedere a unui IRU se trec din august, dar ca angajata imi doresc sa fie trecute datele din ianuarie. In concluzie, am adoptat unul dintre principiile legii (interesele angajatilor primeaza) si am completat revisalul cu modificarile intervenite din ianuari 2011.
Eu sunt sigura ca daca merg in instanta si imi cer acest drept, ca angajata, sa figurez cu toatele datele contractului meu in arhiva ITM, voi castiga si angajatorul va trebui sa le introduca. Daca cumva am avut de suferit din aceasta cauza, mai cer si despagubiri. (bancile cer numarul de inregistrare online in loc de fosta viza ITM de pe cartea de munca).
Inca un lucru. Firmele care au personal IT si reusesc sa introduca datele din statul de plata (progaramul de salarii) direct in revisal, sunt sigura ca introduc datele de pe anul 2011 (din ianuarie pana in prezent) nu doar statul de salarii de pe iulie (ca august inca nu s-a incheiat).

In concluzie, parerea mea este ca trebuie sa trecem datele incepand cu ianuarie 2011 pana in prezent la toti angajatii activi (cei care au incetat cim lunile trecute nu s-au inregistrat la preluarea datelor din revisalul vechi). Aceste persoane care au avut cim-ul incetat anul acesta, parerea mea este ca ar trebui sa mearga cu adeverintele de vechime la ITM si inregistrate de acestia in baza lor de date. Dar oare vor avea destul personal sa faca si aceasta munca? Nu prea cred si astfel ca vor exista date pierdute.

Vom trai si vom vedea ce se mai intampla.
Am revenit cu un e-mail in care am intrebat daca stadiul actual al contractelor este cel de la 01.08.2011.
Raspunsul lor a fost:

"Buna ziua,
Data importului poate fi oricare data din intervalul 01.08.2011-01.11.2011 in functie de momentul la care angajatorul face importul.
Se presupune ca la acea data situatia a fost actualizata folosind vechea versiune.

Pentru orice alte probleme sau nelamuriri va stau la dispozitie.
V mulumesc.
V mulumesc.
Alin CIOLTEI
C u s t o m e r S u p p o r t
Teamnet International S.A.
www.teamnet.ro"

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)