avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Cu alte cuvinte, daca un angajat isi face cerere de concediu fara plata pentru 1 zi, trebuie facuta decizie de suspendare pentru ziua respectiva si in ziua urmatoare decizie de incetare a suspendari?
Si binenteles operarea in REVISAL si transmiterea lui catre ITM in termenul prevazut de hg 500 la art 4 alin 1 lit c).
#-o
Nu sustin ideea.
Practic se poate.
Dar la fel de practic se poate pune cererea de invoire pe ziua respectiva la dosarul de personal si in ziua respectiva sa fie trecuta persoana respectiva ca invoita in pontaj.
Mie mi se pare ca ar fi doar o diferenta de nuanta intre concediu fara plata si invoire. Ca si invoire, din punctul meu de vedere, este ok pentru cateva ore intr-o zi, dar o zi intreaga? In codul muncii nu am gasit sa se specifice undeva de "invoire". In regulamentul de ordine interioara am specificat ca invoirile se acorda pentru maxim 6 ore din timpul de lucru, salariatul trebuind sa recupereze aceste ore, in cazul in care nu are ore suplimentare.
Si cand fac statul de plata cum il trec? Si daca vine ITM-ul in control?
factorZ a scris:

Nu sustin ideea.
Practic se poate.
Dar la fel de practic se poate pune cererea de invoire pe ziua respectiva la dosarul de personal si in ziua respectiva sa fie trecuta persoana respectiva ca invoita in pontaj.

Vorbim de doua situatii diferite:concediul fara plata nu este echivalent cu invoirea!

Vorbeam de practica.
Angajatorul prefera ca atunci cand solicita salariatul 1 zi libera sa o ponteze ca invoita decat sa puna "contabilul" sa faca suspendarea cim sau sa o scada din zilele de co.
In fine, cred ca am prea multa practica :).

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)