avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Peruschi a scris:

Si ce au bifat societatile la scopul prelucrarii?

Eu de exemplu am bifat " alte scopuri" si la precizati am trecut " in scopul prevazut de art 2, al 6 din HG500/2011 si cap.II, pct 1 din OMMFPS 1918/2011" .
Care e diferenta intre invoire si co fara plata?
angizah a scris:

Din pacate, daca acesta suma difera de la o luna la alta, in functie de orele lucrate, se va modifica SUMA lunar. #-o

Poate pentru o firma cu 20 se angajati e ok sa treci lunar sporul de noapte sau pentru orele suplimentare, dar pentru una cu peste 2500, nu se poate !!!, mai mult noi platim doar in 15 al lunii urmatoare.. deci avem tarziu datele plus ca dam o gramada de premii lunare care se si modifica lunar .... asa le trimitem statul de plata si gata. Momentan noi vom trimite doar negociatul si sporul de vechime care sunt fixe in general.
Irmuresan a scris:

angizah a scris:

Din pacate, daca acesta suma difera de la o luna la alta, in functie de orele lucrate, se va modifica SUMA lunar. #-o

Poate pentru o firma cu 20 se angajati e ok sa treci lunar sporul de noapte sau pentru orele suplimentare, dar pentru una cu peste 2500, nu se poate !!!, mai mult noi platim doar in 15 al lunii urmatoare.. deci avem tarziu datele plus ca dam o gramada de premii lunare care se si modifica lunar .... asa le trimitem statul de plata si gata. Momentan noi vom trimite doar negociatul si sporul de vechime care sunt fixe in general.

Ordinul 1918/2011 si HG 500/2011:

Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) din HG 500/2011 , si anume: elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta, perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea; functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR);
tipul contractului individual de munca; durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia; salariul, sporurile si cuantumul acestora, se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata

Este decizia si responsabilitatea d-voastra cum procedati.Succes!
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
angizah, utilizator
Parerea mea e ca se refera doar la sporurile permanente, la fel cum se facea si cu cartile de munca, unde nu treceam nici ore de noapte, nici alte prime variabile. La ce are nevoie ITM de aceste informatii? La urma urmei depunem 112 cu informatii complexe.
Pentru mine e imposibil, fizic vorbind, sa fac lunar la peste 2500 de angajati 4-5 modificari pentru fiecare persoana care ia premii variabile (10.000-12.500 modificari lunar) si asta doar dupa data de 15 a lunii urmatoare, dupa ce le-am platit si sunt finale si sa ma mai si incadrez in termenul de 20 zile lucratoare.
O sa facem eventual si o adresa catre ITM, dar nu cred ca sunt asa absurzi.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)