avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
livius_sv a scris:

Nu cred ca trebuiau inregistrate toate modificarile de la 01-01-2011, ci doar starea la 01-08-2011. Tot in REVISAL se trec si contractele suspendate la data de 01-08-2011 mentionandu-se la data suspendarii date reala la care a avut loc acest fapt.

Si o nedumerire, acum: Trebuie suspendat contractul de munca in cazul acordarii concediului fara plata??? Cf.art.54 din Codul muncii contractul de munca POATE FI SUSPENDAT prin acordul partilor. Asadar, nu reiese de nicaieri obligativitatea suspendarii contractului, cel putin asa inteleg eu. Gresesc?

Exista in schimb obligativitatea completarii si transmiterii suspendarii in REVISAL.

Nu este gresit nici daca se trec salariile de la 01.01.2011 , astfel incat se poate avea cumulat o situatie reala a salariului ..pana la 31.12.2010 exista acte depuse la ITM , iar dupa 01.01.2011 se poate verifica in REVISAL.

@ sara mihu
Termenul de 90 de zile este pentru salarii si sporuri ... nu vad de unde ati scos acel termen pentru transmiterea registrului in varianta noua a programului.

Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

livius_sv a scris:

Nu cred ca trebuiau inregistrate toate modificarile de la 01-01-2011, ci doar starea la 01-08-2011. Tot in REVISAL se trec si contractele suspendate la data de 01-08-2011 mentionandu-se la data suspendarii date reala la care a avut loc acest fapt.

Si o nedumerire, acum: Trebuie suspendat contractul de munca in cazul acordarii concediului fara plata??? Cf.art.54 din Codul muncii contractul de munca POATE FI SUSPENDAT prin acordul partilor. Asadar, nu reiese de nicaieri obligativitatea suspendarii contractului, cel putin asa inteleg eu. Gresesc?

Exista in schimb obligativitatea completarii si transmiterii suspendarii in REVISAL.

Nu este gresit nici daca se trec salariile de la 01.01.2011 , astfel incat se poate avea cumulat o situatie reala a salariului ..pana la 31.12.2010 exista acte depuse la ITM , iar dupa 01.01.2011 se poate verifica in REVISAL.

@ sara mihu
Termenul de 90 de zile este pentru salarii si sporuri ... nu vad de unde ati scos acel termen pentru transmiterea registrului in varianta noua a programului.

Nu, nu a-ti inteles, eu am facut modificarea in termen si am depus-o online, dar in vechiul program, nu in cel nou.S-a spus ca se poate lucra pe vechiul program 90 de zile de la implementarea noului program, deci ca vor merge amandoua in paralel, asadar pana la data de 1.11.2011 eu pot lucra inca pe cel vechi.Nu stiu de ce am primit acea atentionare cu rosu de care v-am scris mai sus, asta nu inteleg.

Da, asa este ...chiar cei de la TeamNet au spus asta ca se poate lucra in pararlel timp de 90 de zile pe cele doua variante ... probabil sunt foarte putine societati care transmit pe noua versiune ...
Am transmis o adresa la Inspectia muncii referitoare la inscrierea sporurilor in Revisal.

Am atasat documentul in sectiunea documente utile.

Ce unora li se pare aberant, altora li se pare... natural.
livius_sv a scris:

Art. 54-Codul muncii: contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
Ca atare, daca salariatul formuleaza o cerere de concediu fara plata si angajatorul o aproba, contractul individual de munca se suspenda pe durata concediului fara plata aprobat de angajator. Altfel spus, consecinta aprobari concediului fara plata pentru interese personale o constituie suspendarea contractului individual de munca.

De la 01 august 2011 perioada si cauzele de suspendare ale contractului individual de munca se vor inscrie in registrul general de evidenta a salariatilor in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii, exceptand cauzele de suspendare in baza certificatelor medicale.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)