avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
freeelis a scris:

Pentru toti cei care au primit un asemenea mesaj :
Este un mesaj de atentionare pentru ca s-a transmis cu intarziere anumite date prin revisal ... de exemplu, o incetare a c.i.m. nu a fost transmisa la data incetarii c.i.m. ... programul calculeaza pentru ITM zilele de intarziere cu care s-a transmis registru.

Imi pare rau, dar eu am transmis incetarea in termen, adica in aceiasi zi cu data plecarii salariatului, deci nu are cum sa fie acest mesaj pt ce zici dvs.Cu tot respectul., tr sa fie vb de altceva.
Buna ziua,
La instalarea versiuni revisal 206.005, Actualizare nomencaltura COR imi afiseaza Actualizarea aplicatiei Revisal versiune 2.1.0 a esuat.Am inteles ca pot actualiza manual codurile COR, dar cum.
In programul meu Revisal nu imi apare nici un angajat, am completat detaliile angajatorului, dar la salariati, nu este nici unul.
Nu se preia automat, sau trebuie sa-i introduc eu pe toti?
Multumesc
mihabucur76 a scris:

deci cum facem cu sporurile de noapte?din cate am vazut se trece suma, iar lunar se va schimba, in functie de nr de ore.schimbam si noi in revisal lunar si transmitem?

Iată ce am găsit în legătura cu aceasta pe site-ul legislaţia muncii:
Nebunia REVISAL: cum si unde inregistram sporurile

HG 500/2011 stabileste ca in registrul general de evidenta a salariatilor se inscriu salariul, sporurile si cuantumul acestora. Asadar, actul normativ nu face distinctie dupa caracterul sporului de permanent sau nepermanent.

Insa, in Specificatiile tehnice privind intocmirea si transmiterea Registrului general de evidenta a salariatilor (Revisal) publicate pe site-ul oficial al Inspectiei Muncii sporurile sunt definite ca fiind sporurile cu caracter permanent de care salariatul beneficiaza in baza contractului individual de munca unde acestea sunt evidentiate.
Asadar, din perspectiva acestor Specificatii tehnice, in registrul de evidenta a salariatilor se inscriu numai sporurile cu caracter permanent evidentiate in contractul individual de munca.
Conform art. 17 alin. (3) lit. k) si alin. (4) din Codul muncii, salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
Sporurile constituie elemente ale veniturilor salariale fapt pentru care ele trebuie sa se regaseasca in continutul contractului individual de munca.
Referitor la sporul de care beneficiaza salariatii carora li se acorda repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica, art. 137 alin. (3) din acelasi cod stabileste ca acestia vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Asadar, avand in vedere prevederea speciala a art. 137 alin. (3), in functie de caz, sporul de care beneficiaza salariatii carora li se acorda repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica va fi stabilit prin contractul colectiv de munca sau prin contractul individual de munca.
Cu privire la sporul de noapte potrivit art. 126 din Codul muncii, salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
Astfel sporul de noapte este de 25% din salariul de baza si se acorda pentru munca prestata in timpul noptii. Numarul orelor de noapte lucrate de salariat pot varia de la o luna la alta, fapt pentru care, consideram ca acest spor nu poate fi inclus in salariu de baza.
In ceea ce priveste sporul pentru munca suplimentara, potrivit art. 123 din Codul muncii, in cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile mentionate se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
In concluzie, stabiliti la nivel de unitate natura si caracterul sporurilor.
Daca acestea nu au caracter permanent nu le inregistrati in Revisal ci numai le calculati luna de luna.
[ link extern ]
mihabucur76 a scris:

freeelis a scris:

Este un mesaj de atentionare pentru ca s-a transmis cu intarziere anumite date prin revisal ... de exemplu, o incetare a c.i.m. nu a fost transmisa la data incetarii c.i.m. ... programul calculeaza pentru ITM zilele de intarziere cu care s-a transmis registru.

Imi pare rau, dar eu am transmis incetarea in termen, adica in aceiasi zi cu data plecarii salariatului, deci nu are cum sa fie acest mesaj pt ce zici dvs.Cu tot respectul., tr sa fie vb de altceva.

Nu este vorba de nimic altceva , intrebati la IT din cadrul ITM-ului si veti vedea ca acesta va fi raspunsul ... era doar un exemplu problema cu transmiterea incetarii unui c.i.m. ... in principiu, este vorba despre nerespectarea termenelor de transmitere a revisal-ului ... acest raspuns l-am primit de la TeamNet si de la ITM.
freeelis a scris:

mihabucur76 a scris:

freeelis a scris:

Nu este vorba de nimic altceva , intrebati la IT din cadrul ITM-ului si veti vedea ca acesta va fi raspunsul ... era doar un exemplu problema cu transmiterea incetarii unui c.i.m. ... in principiu, este vorba despre nerespectarea termenelor de transmitere a revisal-ului ... acest raspuns l-am primit de la TeamNet si de la ITM.

freeelis, la care varianta a Revisal-ului te referi?

pt. ca asa cum a spus si mihabucur, eu am transmis in varianta veche pe data de 15 sep. 2 cim, urmand ca salariatii sa inceapa activitatea pe data de 16 sept. unde am gresit?
Trebuiau transmise in varianta noua? nici eu nu am finalizat inca varianta noua....

Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
lilid, utilizator

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)