avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
deci fac bine ce fac, actualizez de la 01.01.2001 sau 01.08.2011 (optiunea mea) si trimit revisalul asa, iar la cei cu contracte mai vechi or sa le apara asa in registru, desi nu e conform cu realitatea, dar exista carte de munca care sa dovedeasca..
multumesc
revin cu intrebarea mea

Va rog daca ma poate lamuri cineva in urmatoarea problema: o firma de asistenta spitaliceasca are angajati cativa medici cu un anumit salariu in CIM si pe langa asta un adaos procentual pe baza nr. de investigatii RMN facute intr-o luna(suma care se modifica lunar). Cum trebuie sa completez noul revisal pentru acestia??? Va multumesc daca ma puteti lamuri.

@ herculee
intr-adevar, pana la 01.01.2011 exista carnetul de munca si documente depuse la ITM , iar dupa doar REVISAL-ul ... oricum ceea ce apare in REVISAL pentru c.i.m. inainte de 01.08.2011 nu este conform cu realitatea in cazul in care exista modificari de salariu, dupa este conform cu realitatea.

@ suciugeorgeta
In Revisal se introduc sume fixe ... exista posibilitatea sa se stabileasca un numar minim de investigatii RMN , iar apoi la trimestru, semestru sau anual sa se faca regularizarea lor.
Multumesc pentru raspuns. Dar atunci nu trebuia specificat ca, CONTRACTUL DE MUNCA IN CAZUL CONCEDIILOR FARA PLATA SE SUSPENDA DE DREPT??? De ce a fost nevoie sa se spuna ca POATE FI SUSPENDAT PRIN ACORDUL PARTILOR? Nu cumva am avut dreptate sa interpretez asa?
Si in cazul in care un salariat imi cere 2 zile de concediu fara plata trebuie neaparat sa-i suspend contractul de munca??? daca POATE fi suspendat???
Cred ca legile astea ne invata noile interpretari ale vorbelor... Ce insema "POATE"??? E acelasi lucru cu "TREBUIE" ???
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
livius_sv, utilizator
Asa este poate nu este identic cu trebuie ...

Suspendarea in baza art.54 C.mun. nu este obligatorie (Codul Muncii contine o norma dispozitiva in acest sens si nu imperativa), dar daca se decide sa se suspende c.i.m. atunci aceasta suspendare trebuie inregistrata si transmisa prin REVISAL.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)