avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Livius_sv, daca salariatul iti face cererea de concediu fata plara pentru 2 zile, tu (angajatorul) o poti aproba (de unde rezulta acordul partilor) sau o poti respinge invocand motivele pentru care nu-i poti aproba CFP fix atunci ( blocarea fluxului de productie de ex.) Acel POATE care iti creeaza confuzie iti da posibilitatea, ca si angajator sa alegi- aprobi daca fluxul productiei iti permite, refuzi, daca fluxul productiei depinde de acel angajat.
Dar in momentul in care tu ai aprobat cererea salariatului, contractul de munca se suspenda. Nu poti aproba concediu fara plata fara sa operezi suspendarea contractului.

Ma puteti ajuta si pe mine cu o explicatie privind modul in care se face o modificare de salariu in revisal? Am introdus salariile valabile la august cu sporurile aferente. Acum am o promovare la cineva. Sterg salariul vechi si sporul de vechime aferent si introduc datele noi? Sau sterg doar salariul, sporul vechi ramanand si eu adaugand un alt spor de vechime? Sunt in ceata:sorry:
Nu se sterge salariul sau sporul. Dupa selectarea societatii, din meniul de sus se alege CONTRACTE - MODIFICARE, alegeti angajatul si se da "Continuare" pana se ajunge in sectiunea de salarii si sporuri. Se introduce noul salar, eventual si noua valoare a sporului si se salveaza. Contractul de munca a fost modificat.
In program nu exista optiunea de stergere a unor elemente introduse in program , ci doar optiunile de modificare sau de corectie a datelor inregistrate.
Modificare se face in cazul in care intervin modificari ale c.i.m. , iar corectie in cazul unor erori materiale - s-a trecut gresit adresa , numele etc.
Ba da, la sporuri salariale, sub cartusul cu denumire si valoare apar doua butoane: "adaugare spor" si "stergere spor", spre deosebire de salariu unde, vrei nu vrei, trebuie sa stergi valoarea veche pentru a o introduce pe cea noua.

Acum ma gandesc ca...poate stergere spor este pentru cazurile in care o firma dadea un anume spor si de la un anumit moment nu mai doreste/nu mai are posibilitatea sa-l acorde... Dar cum sa completez in baza presupunerilor mele :((

La generare registru, cand vrem sa exportam un fisier, nu iti mai apare ca in vechiul program casuta unde trebuie sa bifam sau sa deselectam, eu acum nu imi dau seama ce am bifat si ce nu..nu se distinge.Vreau sa transmit 100 de salariati odata (sa le transmit salariile), sa fac rvs-ul acela, cum ii bifez pe toti ca sa nu stau sa ii iau pe fiecare la rand?

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)