avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Este vorba despre transmiterea online a registrului generat de versiunea noua ....
freeelis a scris:

mihabucur76 a scris:

freeelis a scris:

Pentru toti cei care au primit un asemenea mesaj :
Este un mesaj de atentionare pentru ca s-a transmis cu intarziere anumite date prin revisal ... de exemplu, o incetare a c.i.m. nu a fost transmisa la data incetarii c.i.m. ... programul calculeaza pentru ITM zilele de intarziere cu care s-a transmis registru.

Imi pare rau, dar eu am transmis incetarea in termen, adica in aceiasi zi cu data plecarii salariatului, deci nu are cum sa fie acest mesaj pt ce zici dvs.Cu tot respectul., tr sa fie vb de altceva.

Nu este vorba de nimic altceva , intrebati la IT din cadrul ITM-ului si veti vedea ca acesta va fi raspunsul ... era doar un exemplu problema cu transmiterea incetarii unui c.i.m. ... in principiu, este vorba despre nerespectarea termenelor de transmitere a revisal-ului ... acest raspuns l-am primit de la TeamNet si de la ITM.

Pai exact exemplu pe care l-ati dat dvs. l-am avut eu, adica o incetare pe care am transmis-o in termen, azi am avut o angajare cu data de luni, mi-a dat exact acelasi mesaj, si nu numai mie, se pare ca la toti, deci chiar daca se transmit datele corect in termen tot primim acest mesaj, de aceea nu vad

@ mihabucur76
Intr-adevar, acest mesaj la inceput nu aparea ..dar acum se pare ca apare la toti cei care transmit REVISAl-ul online .. cred ca este o masura de prevenire pentru angajatori prin care ii atentioneaza ca netransmiterea in termen constituie contraventie sanctionata cu amenda.
Zilnic, incetari, suspendari sau angajari pe Revisal 5.06.
Dar nu primesc acest mesaj la care faceti referire, se poate un printscreen?
Acesta este mesajul ... ”ATENTIE! Registrul de salariati nu respecta prevederile art.4. din H.G.500/2011, ceea ce constituie contraventie conform art.9 din HG nr. 500/2011 , si poate fi sanctionata contraventional cu amenda conform art.9 alin.2 din HG nr. 500/2011.
Registrul de salariati contine informatii ce trebuiau actualizate incepand cu 1.august.2011 !''

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)