avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
@lipo
Aveti dreptate in privinta sporurilor, se pot sterge daca angajatorul renunta la ele. Salariile nu se sterg, se modifica valoarea astfel incat in fisa angajatului apar toate salariile din august 2011 pana in prezent.

@sara mihu
In aceasta versiune de Revisal se trimite ANGAJATORUL in totalitate, nu doar anumite modificari privind salariatii. Fisierul trimis reprezinta starea in acel moment a angajatorului selectat.
lipo a scris:

Ba da, la sporuri salariale, sub cartusul cu denumire si valoare apar doua butoane: "adaugare spor" si "stergere spor", spre deosebire de salariu unde, vrei nu vrei, trebuie sa stergi valoarea veche pentru a o introduce pe cea noua.

Acum ma gandesc ca...poate stergere spor este pentru cazurile in care o firma dadea un anume spor si de la un anumit moment nu mai doreste/nu mai are posibilitatea sa-l acorde... Dar cum sa completez in baza presupunerilor mele :((

Asa este . Ex.:ai un salariu de 1000 ron si spor de vechime 5%. Modifici salariu, se modifica si sporul. Stergi sporul vechi si completezi valoarea noua a sporului de 5% .

Multumesc pentru raspunsuri. Anghizah, am facut asa cum ai spus si tu. Mi se pare anormal sa existe un sir de sporuri de vechime in conditiile in care salariul aparea doar o data. Asa ca am sters sporul vechi, am adaugat iar spor de vechime cu suma aferenta si cand am dat la Raportul per salariat, mi-au aparut foarte frumos cele doua salarii cu sporurile aferente. Singurul lucru e ca am uitat sa modific "Data la care produce efecte", astfel incat apare in Raportul respectiv modificat salariul de la data de 16.09.2011 (asta era data generata automat de calculator. Degeaba am intrat pe corectie, tot asa imi da si dupa corectare.
@ lipo
faceti corectie asupra acele date si introduceti data corecta - data intervenirii modificarii sau acordarii sporului respectiv.

La instalarea noului revisal, imi apare mesajul cum ca nu se indeplineste cerinta de sistem Microsoft .NET Framework 3.5 SP1
Cand incerc sa o instalez, imi da eroare...
Solutii?

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)