avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Scurta intrebare: am pe cineva care e in concediu de crestere copil si am in Revisal suspendat contractul pana pe 2 ianuarie 2012. Ea vrea sa se intoarca la munca pe 15 octombrie, ceea ce e ok pentru noi. Care e ultima zi in care trebuie sa o declar in Revisal?
Mersi mult.
@CristinaRa
Se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data incetarii suspendarii.
@factorZ
Multumesc mult
mnita a scris:

Referitor la sporuri, raspunsul celor de la suport.registru@inspectiamuncii.ro este urmatorul:

<<Buna ziua,

Va multumim pentru accesarea si evaluarea noii aplicatii ReviSal conform Hotararii de Guvern nr. 500/2011.
Voi adresa in continuare, succesiv, fiecare din punctele mentionate in mail-ul D-voastra.

1. Cuantumul sporurilor care se completează în registru este cuantumul de care un salariat ar putea să beneficieze, la modul ideal, dacă salariatul are activitatea completă în decursul lunii fară a lua în considerare alte situaţii ce pot apărea.
În Registru nu trebuie menţionat cuantumul exact al unui spor stabilit pentru un salariat în urma calculului salarial care ţine cont de activitatea depusă de acel salariat in decursul lunii.
Pentru cazurile în care există sporuri care sunt aplicate după ce în prealabil au fost aplicate alte sporuri, trebuie făcut un calcul pe sume ideale şi nu trebuie mers în detalii de calcul salarial >>

Deci, nu cred ca trebuie modificat in fiecare luna cuantumul sporurilor.

Cu tot respectul nu stiu cata incredere sa am in cei de la suport.registru, pentru ca inteleg ca ei se ocupa mai mult de partea tehnica a aplicatiei.
Am transmis o adresa celor de la Inspectia muncii, care mi-au raspuns spunandu-mi ca sporurile se modifica lunar. Puteti vedea adresa in documente utile.

Oricum nu inteleg de ce ne pun sa le scriem daca sunt cele "ideale" si nu cere reale. Nu inteleg rostul lor, dar poate nici nu trebuie.

Oricum chiar si in cazuri izolate, cand sporul se modifica, tot nu stiu cum sa fac sa ma incadrez in termenele de transmitere :(

Cu stima
livius_sv a scris:

De transmis se transmit doar sporurile cu caracter permanent, care nu variaza prea mult luna de luna. Daca salariul de baza este neschimbat, sunt mari sanse ca si valoarea sporurilor permanente sa fie aceeasi.

Angajatorul are obligatia de a inregistra si transmite in Registrul general de evidenta a salariatilor salariile, sporurile si cuantumul acestora, ori de cate ori intervin modificari ale acestora, termenul limita fiind cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată.

factorZ a scris:

@CristinaRa
Se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data incetarii suspendarii.

Nu este asa ceva prevazut in HG 500/2011 ... perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)