avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Operatia permite generarea registrului ce contine toate contractele de munca care va fi depus ulterior la ITM.
Generarea se poate face apeland butonul "Generare registru" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Registru".

Aplicatia afiseaza lista de contracte care vor fi exportate. Pentru a genera registrul, utilizatorul apasa butonul "Salveaza", urmand a selecta calea de pe discul local unde acesta va fi salvat.

Odata salvarea efectuata cu succes, aplicatia afiseaza un mesaj de informare: angajator exportat cu succes.

Depinde de noroc, daca va merge sau nu parola ... sunt societati la care nu functioneaza parola luata pentru versiunea veche la versiunea noua ... daca nu functioneaza atunci trebuie sa solicitati o noua parola .... insa surpriza vine aici , din partea celor care au facut programul ... se depune mai intai fiserul cu registrul nou la ghiseu si apoi solicitati parola pentru versiunea noua ...
buna seara. o intrebare scurta referitoare la transmiterea Revisalului. Daca vreau sa redenumesc numele fisierului salvat pentru transmitere dupa numele salariatului pentru care am facut inregistrarea ca sa tin minte ce modificare am facut (de ex. un nou contract sau o desfacere de contract ) pot sa o fac sau fisierul trebuie sa ramana asa cum il salveaza programul? Va multumesc anticipat pentru rasp.
Se poate redenumi fisierul generat de program ... nu este obligatoriu sa fie pastrata denumirea data de program.
buna seara, va rog sa ma ajutati la urmatoarea intrebare: daca in vechiul program Revisal nu am scos un salariat care a plecat(din diverse motive)si care acum apare ca activ . Am preluat in noul program si apare si el. Am actualizat salariile la cei care efectiv sunt, iar la el nu .Cum sa procedez sa-l scot ? mai pot sa ma intorc la vechiul program sa-l scot si sa-l transmit de acolo? sau acum din noul program ?
a doua problema : a mai patit cineva asa ceva ?: contabil autorizat-expert contabil autorizat-membrii CECCAR ,functioneaza pe baza autorizatiilor emise de Corp si a CIF dat de Finante
fara a avea si inregistrarea la Reg Comertului.
Acum, la comunicarea catre ITM de catre angajator a prestatorului de serviciu de transmitere
Revisal, la randul care cere nr.de la Reg.Com.am trecut nr.autorizatiei de la CECCAR.
Raspuns de la ITM : nu este valabil, daca nu este de la Reg.Comertului.
Concluzie : nu mai avem voie sa transmitem acest faimos Revisal fara nr.de la Reg Com???
multumesc pentru raspunsuri.
1. ii faceti incetarea c.i.m. in versiunea noua a programului.

2. cred ca trebuia sa fie PFA ... intr-adevar, HG nr.500/2011 are multe goluri in continut ...

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)