avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Kolea41 a scris:

buna seara, va rog sa ma ajutati la urmatoarea intrebare: daca in vechiul program Revisal nu am scos un salariat care a plecat(din diverse motive)si care acum apare ca activ . Am preluat in noul program si apare si el. Am actualizat salariile la cei care efectiv sunt, iar la el nu .Cum sa procedez sa-l scot ? mai pot sa ma intorc la vechiul program sa-l scot si sa-l transmit de acolo? sau acum din noul program ?

in primul rand multumesc pentru raspunsurile utile primite de la voi;
2. si eu sunt sunt in aceeasi situatie ca si kolea41, am un angajat care a fost trecut in revisal (de persoana care a lucrat inaintea mea in revisal) cu contract suspendat pt ca era pe concediu ingrijire copil, dar, cum am aflat ulterior angajata a renuntat mai repede la concediu pt. ingrijire copil , dar nu a revenit in firma . deci persoana asta la mine in revisal inca figureaza cu contractul suspendat. precizez ca nu am trecut inca la noua versiune de revisal, lucrez deocamdata pe cel vechi. ce ma sfatuiti sa fac in situatia asta? cum sa operez in revisal, ca sa nu am probleme cu itm?
multumesc
In versiunea veche a REVISAL-ului nu avea cum sa se opereze suspendarile c.i.m. .. el apare tot activ , astfel incat la preluarea in versiunea noua ii puteti trece suspendarea si incetarea suspendarii c.i.m.
da, intr-adevar in vechiul revisal contractul suspendat apare ca si activ, dar la rubrica alte detalii, este trecut "contract suspendat", si ca atare a fost depus la itm. intrebare:in cazul acesta as putea sa-i fac incetarea suspendarii contractului sa zicem cu data de 27.09.2011 si pe urma sa-i fac incetarea contractului cu data de 28.09.2011? predau revisalul asa in
versiunea veche, apoi preiau datele in versiunea noua( precizez ca salariata nu mai lucreaza in firma de mult, si as vrea sa nu mai apara si in versiunea noua). cum ma sfatuiti sa fac?
multumesc
Daca nu ati transmis inca versiunea noua la ITM, atunci ii puteti face incetarea pe cel vechi , cu toate ca HG nr.161/2006 este abrogata de la 01.08.2011.
asa am sa fac -transmit pe cel vechi-. caci cel nou nu stiu daca va merge cu parola care o am
si cum v-am spus ieri ,noi contabilii autorizati membrii CECCAR , nu avem nr. de la Reg.Com.
chiar daca suntem PFA. Ultima lege privind PFA este OUG 44/2008, care la art.1(al.2)spune: ca nu se aplica profesiilor liberale,precum si acelor activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale.
Precis cei de la ITM se fac ca nu stiu ca la profesii liberale sunt enumerati si contabilii , sau vor sa le dam clientii pentru Revisal...(ca si-au facut SRL sau PFA in acest scop )
Sa-i ia sanatosi .. Eu trebuie sa scap de restanta care o am ,si le spun clientilor sa-si caute
un prestator cum vrea ITM- ul, ca prea mare e stresul pentru nimic...(le spun sa mearga direct la cei de ITM si sa negocieze cu ei ca sunt destui amatori de un castig usor....)
multumesc din nou pentru atentia acordata cu raspunsul de azi.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)