avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
freeelis a scris:

Asa este poate nu este identic cu trebuie ...

Suspendarea in baza art.54 C.mun. nu este obligatorie (Codul Muncii contine o norma dispozitiva in acest sens si nu imperativa), dar daca se decide sa se suspende c.i.m. atunci aceasta suspendare trebuie inregistrata si transmisa prin REVISAL.

1. Care este diferenta dintre un CFS in care se hotaraste suspendarea CIM si un CFS in care nu se hotaraste suspendarea CFS?

2. Am o nelamurire cu sporurile. Am inteles ca trebuie sa le modificam in fiecare luna. Asta e. Intrebarea e alta. Sporul pe luna august (de exemplu) se acorda la lichidare 15 septembrie in cazul meu. Cu ce data introduc eu ca fiind aplicabil sporul primit pentru luna august, dar la 15 septembrie? cu 1 august? - asa cum este si de fapt? In cazul asta nu se depaseste termenul de 20 de zile lucratoare in care se poate opera modificarea sporului in revisal?

Cum fac?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
Patience, utilizator
:offtopic:

Nu ar fi (fost) mai simplu pentru toata lumea daca am fi putut transmite on line statele de plata??
CIne stie, poate vor modifica REVISAL-ul, si se va creea aceasta optiune/varianta etc ( sau vor creea un alt program), pentru a scapa de chinul transmiterii sporurilor luna de luna. Fiind tara tuturor posibilitatilor, poate poate ... Macar pot spera la o ameliorare ...

Referitor la sporuri, raspunsul celor de la suport.registru@inspectiamuncii.ro este urmatorul:

<<Buna ziua,

Va multumim pentru accesarea si evaluarea noii aplicatii ReviSal conform Hotararii de Guvern nr. 500/2011.
Voi adresa in continuare, succesiv, fiecare din punctele mentionate in mail-ul D-voastra.

1. Cuantumul sporurilor care se completează în registru este cuantumul de care un salariat ar putea să beneficieze, la modul ideal, dacă salariatul are activitatea completă în decursul lunii fară a lua în considerare alte situaţii ce pot apărea.
În Registru nu trebuie menţionat cuantumul exact al unui spor stabilit pentru un salariat în urma calculului salarial care ţine cont de activitatea depusă de acel salariat in decursul lunii.
Pentru cazurile în care există sporuri care sunt aplicate după ce în prealabil au fost aplicate alte sporuri, trebuie făcut un calcul pe sume ideale şi nu trebuie mers în detalii de calcul salarial >>

Deci, nu cred ca trebuie modificat in fiecare luna cuantumul sporurilor.
De transmis se transmit doar sporurile cu caracter permanent, care nu variaza prea mult luna de luna. Daca salariul de baza este neschimbat, sunt mari sanse ca si valoarea sporurilor permanente sa fie aceeasi.
freeelis a scris:

Kolea41 a scris:

pacepa_2001, fara licenta nu va merge,, poate o luna ,doua si apoi te scoate,cand ti-e lumea mai draga...vorba aia...
cumparati licenta si veti lucra linistit si veti fi din cei 50% cu licenta-dupa aprecierea d-lui freeelis- nu cred ca in aceasta perioada cu atatea lucrari se merita sa risti sa pierzi tot ce faci,, si in plus riscul de a fi descoperit de cei de la drepturile de autor... si atunci ce faci?
si mai e vorba de respectul fata de cei care ne-au pus la dispozitie tehnica ,, prin care stai
comod si transmiti.... nu cred ca 100 dolari e mult pentru licenta- sau cat mai e acum ?-

Realitate este asa cum am prezentat-o ... cunosc foarte multe persoane (contabili , IRU) care folosesc sisteme nelicentiate si le merg acest program , inca de la data punerii lui in functiune ... este optiunea celui care foloseste un program informatic daca isi va cumpara sau nu licenta pentru el ..

problema lui @ pacepa_2001 este in sistemul de operare ca nu-l accepta sa instaleze NET. Framework 3.5 SP 1 ...

Am intrebat daca este windows-ul licentiat dintr-un singur motiv: cel mai probabil are windows xp fara Service Pack 1. Neavand componenta SP1 instalata, atunci nu merge nici NET. Framework 3.5 SP1 instalat.
Cel mai bine ar fi sa vorbeasca cu cineva care are cunostinte temeinice de informatica si sa incerce persoana respectiva instalarea aplicatiilor necesare.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)