carmen0602 a scris:
isis23 a scris:
Carmen eu am Deak nexeroxat si nu am gasit ceea ce spui tu, adica rezilierea din partea celui care a transmis capitalul. De altminteri daca ar fi vorba de reziliere aceasta ar produce efecte pentru viitor si bunul ( capitalul ) nu ar reveni in patrimoniul acestuia . De aceea eu am afirmat ca ar fi posibila rezolutiunea, asa cum spune si Deak
asta e ceva carte de prin 2001, cred. Eu imi amintesc ca Deak era. Nu am cartea. Am doar cateva pagini xeroxate de acum vreo 2 ani, din cauza asta nu stiu exact cartea, ca nu am notat pe foi:(. Dar sigur scrie varianta A ca si adevarata, din cauza asta am facut grila cand am citit.
Am gasit ce ai spus tu, insa este folosit cuvantul " rezolutiune " si nu reziliere, care intr-adevar poate fi ceruta si de debirentier. Citez " deoarece contractul este sinalagmatic iar art.1647 nu permite celui in carei favoare a fost infiintata renta sa ceara REZOLUTIUNEA contractului, ar ar putea fi ceruta de debirentier .......in caz de neplata a capitalului la termen"
De aceea eu nu am dat corect raspunsul de la varianta a) pentru ca rezilierea are efecte pe viitor si atunci bunul ( capitalul ) nu ii revine debirentierului in caz de desfiintare ci eventual ar pierde si rentele pierdute. Si atunci de ce sa ceara REZILIERE ?