saandyf a scris:
Ice Hellene a scris:
saandyf a scris:
Ice Hellene a scris:
saandyf a scris:
Daca partea a instiintat instanta de recurs despre impiedicarea de a se prezenta la judecata, iar aceasta nu a luat in considerare solicitarea sa de a se amana cauza, contestatia in anulare pe art. 386 lit b C.p.p este:
a)inadmisibila
b)neintemeiata
c)admisibila numai in baza dovezilor din care rezulta imposibilitatea de prezentare in fata instantei de recurs.
a)
Nu. Se pare ca este c). Nu se mai merge pe ideea dublei conditionari: a impiedicarii si a imposibilitatii de anuntare... Nu prea inteleg.
Daca nu e vreun RIL, eu merg pe cod la examen. Adica pe a). :)
De unde e grila?
niste grile din facultate... nu am gasit niciuna gresita. Daca e sa ne luam dupa logica si nu dupa textul ad literram, ar putea fi corecta varianata c). Nu stiu de vreun RIL...
Sincer si pe logica daca merg, tot la acelasi raspuns ajung. Daca partea a invocat imposibilitatea prezentarii, iar instanta a respins-o (avea un motiv de nu a luat-o in calcul), deci s-a pronuntat, fiind o instanta de recurs (se presupune si experienta si nr de 3 jud), decizia e definitiva si nu mai poate fi atacata.
Eu retin a), cu atat mai mult cu cat codul prevede "si". Iar Udroiu zice si el la fel. :)