Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Din punctul meu de vedere exista o mare doza de subiectivism la interviu. Si mi se pare nedrept sa acorzi acestei probe subiective un procent de 25% din media finala. Daca ar fii fost 5 sau 10%, mai era cum mai era. Eu de ex. am luat in ian 2011 la interviu 9.92 (cu 70 pcte la jur chiar nu a contat), la cel din vara 2011 am luat 8.81 si acum 8.18. Doamne-ajuta, bine ca nu mai trebuie sa dau inca o data acest examen ca sigur ma picau la interviu!... Aceia dintre dv cu care voi avea placerea si onoarea sa fiu colega la Institut vor constata singuri ca sunt o pers echilibrata, profund morala, cu peste 5 ani experienta in campul muncii si care am invatat ingrijind de doi copii f. mici. Mi se pare total nedrept sa primesc o nota atat de mica in conditiile in care din punctul meu de vedere m-am descurcat aproape ireprosabil (si nu sunt subiectiva...) Cum se face ca aproape toate persoanele care au fost intervievate in acea zi la comisia la care am sustinut si eu ex. au primit note de 7? Oare s-au prezentat atat de prost la interviu? Eu una nu cred. Si am sustinut inca din mom in care s-a modificat ponderea probelor ca vor fii in primul rand loviti cei care se vor clasa dupa primele probe intre pozitiile 100 si 200. Pe multi dintre ei interviul i-a dezavantajat. In schimb au fost avantajati cei care aveau 70-74 de puncte la juridic si nota mare la rationament. Desigur cei care erau in primii 10-15 din top au primit si 10 la interviu ca sa se dovedeasca faptul ca au si candidati f bine pregatiti. Uitati-va pe clasament si-mi veti da dreptate!