avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
@Bobian
ai dreptate! multumesc mult pentru incurajare!
Cert e un sg lucru...exista viata si dupa inm.Eu satuiesc pe toti cei care nu au luat sa se angajeze cumva, pt ca nimeni nu garanteaza ca intri la anu,indiferent cat inveti. Asta incerc sa fac si eu, la mine e mai dificil pt ca am si un copil de 4 ani care imi solicita timp, dar o sa incerc pe cat posibil sa mai si invatza pt la anul si sa mai dau o data.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
gheisha87, utilizator
carolina herera a scris:

Iras a scris:

In niciun caz dubios. Daca cumva la asta te refereai. Au stiut sa mizeze pe ultima carte.Bravo lor.

Ba este chiar foarte dubios si iti spune asta o persoana care se afla printre primii 100. Tu ai sustinut anul asta examen?

Ma aflu printre cei cu 10 si mi se pare trist ca vrei sa arunci o umbra de indoiala asupra capacitatilor celor ce au obtinut aceasta nota. Ai omis sa observi si punctajele de la rationamentul logic;). Avand in vedere ca esti una din persoanele intrate ar trebui sa iti cantaresti bine cuvintele inainte sa iti bazezi afirmatiile pe o prejudecata. Judeci fara sa stii si exact asta NU trebuie sa faca un magistrat.

Pe de alta parte cunosc oameni cu note sub 8 la interviu care ar fi meritat sa fie in fruntea clasamentului. Sper doar sa nu renunte si sa'si demonstreze atat lor cat si celorlalti ca acea nota nu le reflecta nici pe departe valoarea.

Va doresc tuturor celorlalti putere pentru a trece mai departe si a o lua de la capat. E un drum lung dar sa speram cu totii ca rezultatul va fi pe masura asteptarilor.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
Adriana*, utilizator
art. 15 alin. (7) din Legea 303/2004 stipuleaza urmatoarele: „Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele concursului pot formula contestaţii în termen de 3 zile de la afişare la comisia de soluţionare a contestaţiilor. Aceasta le va soluţiona în termen de 3 zile. Decizia comisiei de soluţionare a contestaţiilor este irevocabilă, dispoziţiile alin. (6) fiind aplicabile în mod corespunzător”.
se pare ca acest regulament are si puncte slabe pt ca nu prevede nicaieri ca notele de la interviu nu se contesta
potrivit legii si logicii elementare reiese ca TOATE notele de la concurs pot fi contestate.
in mod normal ar trebui sa ploua cu contestatii care vor fi bine`nteles respinse de catre CSM
dar vor fi admise fara dubiu de toate instantele de judecata care se respecta, in temeiul Legii 303/2004

Bună seara,

Mă gândesc că vă este de folos şi o opinie a unei persoane neimplicate, adică opinia mea.

Eu urmăresc discuţiile din această secţiune. Sunt de părere că într-un sistem normal oamenii discută şi au, bineînţeles, şi opinii divergente. Pe mine efectiv mă sperie sistemele şi structurile de tip dictatorial, pe care nu le critică nici o persoană care face parte din acestea.

Opiniile exprimate ieri în acest topic critică puternic ponderea mare pe care o are interviul în nota finală şi atât. Nu am perceput aceste opinii ca pe o dorinţă a celor care le-au exprimat de a azvârli cu noroi în sistem sau în cei care au luat note mari la interviu, aşa cum am citit aici. Pur şi simplu lumea -şi auditori mai vechi, şi auditori proaspăt intraţi, şi aspiranţi la acest statut- critică decizia CSM prin care interviul are o pondere mare în nota finală.

Cu toate acestea, ar fi de dorit dacă aţi rămâne la a discuta ideea, nu persoanele care fac parte din comisiile de examinare, aşa cum remarc că tocmai s-a întâmplat. Regulamentul de postare e foarte clar în privinţa aceasta: pe forum discutăm ideea, nu persoana.

Eu vă felicit pe toţi cei care aţi participat la acest concurs şi vă urez succes pe mai departe!

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)