avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
@ andreea: eu mi-am spus parerea, nu inteleg de unde atata ostilitate. fii mai senina, poate resusesti sa vezi lucrurile altfel. imi place sa fac analogii, ai observat bine. deci lasa-ma pe mine sa fac analogiile, ca pe ale tale nu le prea inteleg. la proba de specialitate ai posibilitatea contestarii notei obtinute, desi nu stiu sa se fi admis vreodata vreo astfel de contestatie avand in vedere ca foile de examen se baga la calculator (si astfel, posibilitatea strecurarii unei greseli scade vertiginos la 0). dar oricum, ideea e ca nu m-as zbate sa contest, ci as contesta linistita pentru ca as avea aceasta posibilitate. la interviu e imposibil de contestat, din motivele pe care le-am expus anterior, nu le mai reiau. aa, si da, la interviu am vorbit foarte cursiv, daca te macina problema asta :)
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
Oana-Cristina23, utilizator
Si eu consider ca la interviu ar trebui sa existe o singura comisie. Suntem intr-o competitie si castiga cei mai buni 200. Pentru a fi considerat corect, acest concurs ar trebui sa asigure aceleasi conditii pt toti participantii. Asa cum am avut acelasi subiect la juridic si logic, ar fi corect sa avem aceeasi comisie la interviu. Nu contest neaparat notele de la interviu, dar asa consider ca ar trebui sa se faca o selectie corecta.
Observ ca nimeni de aici nu si-a asumat responsabilitatea pentru nota obtinuta la interviu. Dar asta e mentalitatea la noi... La primul esec ne apucam sa dam vina ba pe conditiile de examen, ba pe membrii comisiei, ba pe sistem in general...Cineva de aici spunea ca la interviu a fost caterinca, iar dupa afisarea rezultatelor spunea ca nota nu a fost cea pe care o astepta. Pai dupa un interviu de caterinca se asteapta vreun om rezonabil sa ia nota maxima? Fara suparare, sunt convinsa ca acea persoana (nu mai retin cine a spus asta) e foarte desteapta din moment ce a ajuns pana la proba interviului, dar haideti sa judecam un pic...
Dupa cum am spus, nu contest notele de la interviu. Este posibil ca ele sa reflecte realitatea. Insa treaba asta cu mai multe comisii la interviu pentru mine suna ca si admiterea la facultate pe baza mediilor generale din liceu. N-ai cum sa stii daca cel cu 9 de la un anumit liceu e mai bun decat cel cu 8 de la alt liceu, atata timp cat nu au obtinut aceste note in aceleasi conditii, avand aceleasi criterii de evaluare, chiar si subiective. De aceea sustin ca ar trebui sa existe o singura comisie, macar asa vor fi selectati primii 200 in baza acelorasi criterii (subiective sau nu), ale unei singure comisii.
Oana-Cristina23 a scris:

@Ice Hellene: e fantezista propunerea ta. daca ar fi sa ducem rationamentul tau pana la extrem, atunci ar trebui ca toti auditorii sa faca seminarul de procedura penala/civila (sau ma rog,orice alta materie) cu un singur, acelasi formator, avand in vedere ca ei fac niste evaluari in cursul anului care conteaza 50% din nota finala. pentru ca si acolo poti spune ca totul tine de noroc si subiectivism. ei bine, nu. toti cei 5 oameni din fiecare comisie au fost pusi acolo pe considerente care tin de competenta. nu ai de unde sti ce prostie o fi spus cel care a luat nota 7 la interviu. ca banuiesc ca daca era totul perfect, ar fi fost imposibil sa i se dea nota aia, nu? ma indoiesc ca un om care a luat nota 10 la comisia x, ar fi luat nota 7 la comisia y. si la comisiile astea despre care spuneti voi ca ar fi fost mai severe s-au luat note mari,nu? aceia cum au putut? sa fim seriosi


Oana, eu nu ma refer la extreme, ci atunci cand persona face o greseala, iar aceasta greseala e interpretata total diferit de membrii comisiilor. Spre exemplu, X face o greseala la comisia Y si aceasta e taxata cu 0.25, iar Z la comisia W cu 0.75. In final aceasta mica diferenta va conta. Daca ar fi aceeasi comisie, pt aceeasi greseala cei intervievati ar fi taxati la fel. Tie nu ti se pare macar ciudat ca la 2 comisii majoritatea sa aiba note mari, iar la celelalte majoritatea sa aiba note mici? Eu vb de majoritate. Oare 80% din concurentii de la comisia X meritau note intre 7-8, s-au strans toti cei nepotriviti acestei profesii la aceeasi comisie? Mie mi-e clar ca a fost mult mai severa. Nu vreau sa dezbat mai mult pt ca nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. E strict parerea mea, oricat ar parea de fantezista. ;)

Mada1780, sunt de-acord cu tine. :)
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)