avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Ma alatur si eu celor ca aplauda si apreciaza sincer performanta celor care au intrat dar tot atat de mult si performanta celor care au picat la mustata.
Felicitari !

felicitari, Carolina!

da, este inadmisibil.

din punctul meu de vedere acesta ultima proba - cu un pronuntat caracter aleatoriu (vezi comisiile 3 si 4 din 27) - ar trebui sa elimine doar oamenii cu adevarat inapti - pe sistem admis/respins sau sa aiba o pondere mai mica (logica are 22,5% din total, iar interviul 25% !!!),

care e diferenta reala - spre ex - intre un 9.30 si un 9.20? sau un 9.20 si un 8.90?

e inadmisibila si diferenta de notare de care vorbesti tu - dovedeste exact subiectivismul - atat timp cat se verifica abilitatile necesare si care, in mod real, nu au cum suferi modificari drastice (pot intelege o diferenta de 50 sutimi maxim intre un an si altul - bazata mai mult pe elementele de ordin subiectiv fie ale unei comisii, fie chiar a candidatului)

o varianta obiectiva a fost deja propusa - o singura comisie - pana la urma, indiferent de note am vorbi de aceeasi masura pt toti. dar va conta?!

felicitari tuturor celor intrati! iar celorlalti putere pe mai departe!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
ela_e, utilizator
dar sa nu uitam ca anul asta la interviu a fost si eseu ceea ce anul trecut nu era...deci chiar daca anul trecut o persoana lua peste 9 la interviu, anul acesta se poate sa fi avut mai mult ghinion astfel: i-a picat ceva destul de nasol la eseu, plus speta de etica unde trebuie sa ai si noroc de ea , mie de exemplu mi-a dat o speta foarte nasoala fara tenta juridica la care nici acum nu stiu care ar fi raspunsul corect.
prin asta se explica de ce o persoana a luat peste 9 anul trecut si acu 8 sau 7.
Ar fi si mai interesant de calculat si media celorlalte comisii, ca acolo a "plouat" cu note mari :))AliinaM a scris:

sinteza zilei de joi, 27 sept :
- Comisia 3: 9,5 / 9,1 / 8,6 / 7,38 / 7,26/ 7,78/ 7/ 7,18/ 8,14/ 9,36/ 8,98/ 7,82/ 9.66/ 7,22/ 7,06
- Comisia 4: 7,44/ 7,52/ 9,28/ 9,4/ 9,66/ 9,92/ 9,38/ 9,20/ 9,62/ 9,36/ 9,18/ 9,22/9,58/ 9,18/9,4

Oare ce poate fi mai dragut decat sa vezi cum la acelasi etaj la aceleasi ore, o comisie a pus 13 note peste 9 din 16 concurenti( media pe comisie 9,1) si o comisie a pus 9 note sub 8, tot din 16 concurenti( media pe comisie 8,1) :spam:

Da, si mie mi-a picat ceva foarte interpretabil. Este vorba de cazul judecatoarei care a pozat ca iepuras playboy in timpul facultatii. M-au intrebat ce as face si cand au auzit ca nu as merge pana la situatia in care as exclude-o din magistratura, m-au taxat cu 3 puncte. Nu mai spun ca o solutie in cazul real al judecatoarei nu a fost data. Practic, mi s-a cerut sa le dau eu o solutie la o problema foarte delicata. Era loc de interpretari pro si contra, iar eu mi-am argumentat bine pozitia. Se pare ca nu a contat deloc acest lucru, ci doar raspunsul. adi_09 a scris:

dar sa nu uitam ca anul asta la interviu a fost si eseu ceea ce anul trecut nu era...deci chiar daca anul trecut o persoana lua peste 9 la interviu, anul acesta se poate sa fi avut mai mult ghinion astfel: i-a picat ceva destul de nasol la eseu, plus speta de etica unde trebuie sa ai si noroc de ea , mie de exemplu mi-a dat o speta foarte nasoala fara tenta juridica la care nici acum nu stiu care ar fi raspunsul corect.
prin asta se explica de ce o persoana a luat peste 9 anul trecut si acu 8 sau 7.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)