avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine este tatal meu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine este tatal meu?

buna,
de cativa ani ma framanta o intrebare:cine este tatal meu?Grupa mea sangvina este AII ,a mamei este BIII ,iiar a tatalui este OI.Este clar ca ar trebui sa existe in viata mea un al doilea tata care sa salveze onoarea grupelor sangvine din familia mea.Nu stiu daca va vine sa credeti , dar acest secret (al tatalui adevarat) a fost tinut in familia mea de 38 ani.
Eu banuiesc cine este tatal biologic , dar nu stiu ce ar trebui sa fac ,cum sa procedez sa ma recunoasca legal.As vrea sa reusesc acest lucru singura,fara sa apelez la "bunavointa mamei" , deoarece consider ca , comportamentul meu de fiica ascultatoare,respectuasa.cuminte,nu mai are sens.Desigur ma refer la relatia mama-fiica. Pentru tatal care m-a crescut---tot respectul.
De fapt scopul meu in aceasta actiune este sa-i tulbur tatalui biologic linistea , sa vad reactia lui si a copiilor lui si sa plateasca la batranete distractia din tinerete.(sunt cam sadica nu?).cred ca merita
In general, din cate am citit in legatura cu acesta problema, nu am remarcat ca cineva sa fi scris la modul " ca nu ar avea vreun rost sa faca demersuri in ceea ce priveste acea paternitate fata de tatal biologic. Din punctul meu de vedere, consider ca nu ar fi corect sa se faca o asemenea recomandare, ramanand la latitudinea persoanei interesata sa faca ceea ce crede de cuviinta. Ideea era sa se gandeasca la eventualele consecinte ce ar putea aparea, urmare demersului sau, asupra celor din jur pe care ii iubeste si ii respecta.

:offtopic: Va rog sa nu mai citati mesaje intregi in conditiile in care nu doriti sa faceti comentarii punctuale pe marginea lui si, in niciun caz sa nu citati mesajul imediat anterior, acesta e vizibil.
Toate acestea pentru ca subiectul sa fie mai scurt si, astfel, mai usor de urmarit.
Va multumesc pentru intelegere!
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Personal, m-am limitat la partea juridica a problemei deoarece acesta este profilul site-ului insa consider ca nu sunt de condamnat colegii care au dat si sfaturi de alta natura, mai ales ca in mesajul initial al doamnei care a deschis subiectul nu este cerut doar un sfat juridic ci dumneaei arata problema in ansamblu, descriind trairi si sentimente. In aceste conditii, poate este recomandabil pentru autoarea subiectului sa precizeze daca sfaturile cerute sunt doar de natura juridica sau nu numai.
Parerea mea este ca in aceasta problema orice opinie, indiferent ca este juridica sau de alta natura poate fi utila.
Doamna are posibilitatea de a analiza si de a proceda in consecinta dupa ce analizeaza toate parerile exprimate.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Intentia mea a fost sa cer o solutie juridica in rezolvarea problemei mele.
Vreau sa mentionez ca eu am aflat de cativa ani(2 ani)cum stau lucrurile in familia mea ,intrebandu-l pe tata ce grupa
sangvina are(dintr-o prostie).
Pentru faptul ca acest subiect nu-l pot discuta decat cu sotul meu ,sunt foarte bucuroasa sa citesc parerile sus exprimate si care vin din partea unor persoane neutre.
Am simtit ca nu sunt singura si pentru asta nu pot decat sa va multumesc.
Prin parere juridica se intelege ceea ce va decide legea.
Insa, legea nu tine cont de trairile celor implicati in aceasta situatie, vinovati si nevinovati, legea se va limita la a da o solutie juridica in functie de actiunea dvs.Atata actiunea in justitie ( mai ales) cat si in functie de actiunea dvs ca urmare a luarii unei decizii active, de a face ceva. Sau a inactiunii dvs, adica de a nu face nimic si de a lasa lucrurile asa.
E bine sa puneti in cantar cum este mai bine sa procedati in raport de toate opiniile exprimate.
De aceea spuneam ca e bine sa aveti in vedere toate parerile exprimate si sa decideti dupa cum credeti ca este mai bine pt toti cei implicati in aceasta situatie, cu sau fara voia lor.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate sau contestare recunoastere filiatie. dandanaua dandanaua Un barbat recunoaste la starea civila un copil nascut de o femeie cu care a avut relatii extraconjugale. Copilul este recunoscut de acest barbat la momentul ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)