Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
Daca mi se intampla sa fiu atacata pe strada si reusesc sa supravietuiesc acestui atac, pot obtine ordin de restrictie?
Nu exista nicio prevedere legala in sensul aratat de dl.avocat , bineinteles raportat la intrebarea pusa in postarea sa de catre userul inititiator al topicului.
Este clar ca fiecare are dreptul la o opinie , chiar si atunci , cand aceasta nu are fundament juridic.
De fapt , abaterea in "tentativa de argumentatie" de la intrebarea pusa de user este evidenta.
oricum pe civil e imposibil sa obtineti "ordin de restrictie", cel putin solutia civila iese din discutie, iar pe penal exista Toate celelalte prevederi existente penale, iar "ordinul de restrictie?" se poate face cadou 2 in 1 (adica e un moft mai mult al avocatului)
Fara ordin de restrictie se poate.... invers nu se poate.
sa nu imi spuneti ca o sa faceti doua procese separate si pentru moftul cu ordinul de restrictie
se poate obtine un asa zis "ordin de restrictie"hotarare judecatoreasca pentru o persoana care deranjeaza un spatiu public, de exemplu un bar de mai multe ori?
Nu exista ordin de restrictie in legislatia noastra, dar in situatia expusa de dvs, daca avem o hotarare judecatoreasca de condamnare, dar pedeapsa este cu suspendare, una dintre obligatiile condamnatului poate fi aceea de a nu frecventa anumite locuri sau nu intra in contact cu anumite persoane.
Dar, pt a se ajunge la aceasta condamnatre, persoana respectiva trebuie sa fi savarsit o infractiune pt care sa fi fost judecat si condamnat.
cunosc caz in care s-a obtinut ordin de restrictie pentru un cetatean strain si restrictia era timp de 2 ani sa nu mai intre pe teritoriul romaniei, ca urmare a hartuirii.