avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ORDIN DE RESTRICTIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ORDIN DE RESTRICTIE

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
Daca mi se intampla sa fiu atacata pe strada si reusesc sa supravietuiesc acestui atac, pot obtine ordin de restrictie?

Multumesc.
Nu exista nicio prevedere legala in sensul aratat de dl.avocat , bineinteles raportat la intrebarea pusa in postarea sa de catre userul inititiator al topicului.
Este clar ca fiecare are dreptul la o opinie , chiar si atunci , cand aceasta nu are fundament juridic.
De fapt , abaterea in "tentativa de argumentatie" de la intrebarea pusa de user este evidenta.
oricum pe civil e imposibil sa obtineti "ordin de restrictie", cel putin solutia civila iese din discutie, iar pe penal exista Toate celelalte prevederi existente penale, iar "ordinul de restrictie?" se poate face cadou 2 in 1 (adica e un moft mai mult al avocatului)

Fara ordin de restrictie se poate.... invers nu se poate.

sa nu imi spuneti ca o sa faceti doua procese separate si pentru moftul cu ordinul de restrictie
se poate obtine un asa zis "ordin de restrictie"hotarare judecatoreasca pentru o persoana care deranjeaza un spatiu public, de exemplu un bar de mai multe ori?
Nu exista ordin de restrictie in legislatia noastra, dar in situatia expusa de dvs, daca avem o hotarare judecatoreasca de condamnare, dar pedeapsa este cu suspendare, una dintre obligatiile condamnatului poate fi aceea de a nu frecventa anumite locuri sau nu intra in contact cu anumite persoane.
Dar, pt a se ajunge la aceasta condamnatre, persoana respectiva trebuie sa fi savarsit o infractiune pt care sa fi fost judecat si condamnat.
cunosc caz in care s-a obtinut ordin de restrictie pentru un cetatean strain si restrictia era timp de 2 ani sa nu mai intre pe teritoriul romaniei, ca urmare a hartuirii.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita alexandra.a1404 alexandra.a1404 Partea vatamata in timpul cercetarii penale a inaintat la instanta o plangere impotriva parchetului in temeiul art.13 al CEDO, pt.incalcarea dreptului ... (vezi toată discuția)
Incalcarea art.6 din conventie si a art.4 din 7 Gherman Adrian Gherman Adrian Buna Ziua Intrebarea mea ar fi daca am fost amendat contraventional pentru o fapta prin proces verbal de contraventie ulterior pot fi cercetat pentru aceeasi ... (vezi toată discuția)
Cai de atac in camera preliminara imihai76 imihai76 Buna seara, In calitate de parte vatamata mi-a fost respinsa o plangere de catre judecatorul de camera preliminara, solutia fiind definitiva. In conformitate ... (vezi toată discuția)