macovei2000 a scris:
deci doamna are de asteptat minimum 3-4 ani.... acest "ordin"....plus ca e experimental si pe banii clientului....se face experienta....totusi neexistand in romania "ordin de restrictie" cum s-ar putea da? daca nu exista definitia lui.
pur si simplu clientul cere...un lucru straniu.... sa nu se apropie mai aproape de x metri....
asta e solicitare clientului si asta doreste sa ii dea judecatorul
ca cheltuiala, eficienta si durata mare de asteptare mi se pare cam exagerat "experimentul" pe banii clientului...in principiu ar trebui sa ii dea, ce solicita ea, doar ca nu s-a mai dat niciodata....faptul ca nu exista un precedent nu este relevant, s-au mai intamplat si rasturnari de situatii...dar "costa"
Sintetizand exista varianta masurii preventive care poate fi dispusa de procuror chiar in ziua depunerii plangerii penale, cu precizarile arate anterior.Adica in baza art 145 C.pr. pen.
Sub aspect terminologic nu exista notiunea de ordin de restrictie in Romania, dar exista un echivalent.Am mai aratat ca, in SUA exista verdicul si in Romania hotararea judecatoreasca.Strict legal in baza normelor in vigoare se poate dispune masura preventiva care are acelasi continut juridic precum ordinul de restrictie.Doar denumirea este alta.
Cat priveste cu inadmisibilitatea Romania a mai pierdut la CEDO.
Insa dupa parerea mea nu este imposibil de obtinut in tara asa ceva.Sunt instante de judecata foarte receptive la apararile avocatiilor si foarte atente sa nu incalce Conventia Europeana sau jurisprudenta CEDO.
Lund-o altfel, orice proces prezinta un grad de risc si faptul ca este mai dificila o astfel de situatie nu inseamna ca este imposibil.