avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere Gravida - Firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere Gravida - Firma in insolventa

Buna ziua,

Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns.

Lucrez la o firma din 01.11.2010 in prima luna am fost incadrata pe 2 ore salariu aferent. Din 1 dec 2010 m-au incadrat pe 8 ore cu 973 net (pe studii sup). Acum am aflat ca firma doreste sa declare Insolventa cu data aproximativa de 15 sept.2011

Eu sunt insarcinata in 12 saptamani. In mod normal legea ma protejeaza pana la intrarea in insolventa, de acolo conf. art 60 (aln.2) in cazul reorganizarii judiciare (insolventa) nu sunt protejata astfel incat ma poate concedia. Eu nu o sa am 12 luni decat in 1 nov 2011 pentru a putea beneficia de somaj si din somaj sa intru in concediu de maternitate. Firma este cu sediul social in Constanta si eu sunt angajata la punct de lucru Cluj-Napoca cu data de 01.08.2011 ( atunci mi-au dat decizia, eu defapt am fost mereu la punct de lucru CJ - dar ei din diferite motive au facut angajarile pe CT)
As dorii sa stiu daca ma concediaza dupa declararea procesului de insolventa pot ramane 20 zile lucratoare in preaviz? (am calculat cam atat ar avea luna oct) si daca nu ma dau afara decat pe la inceputul lunii oct ma mai pot salva?

Sau ce alte solutii mai am? Ma mai gandeam la concediu medical dar si asa, am citit ca imi pot emite decizia in cazul insolventei.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tofan_anamarya , utilizator 20:20, 4 Martie 2012
Eu vreau sa raman in preaviz , el nu cred ca va respecta acordarea de preaviz, asta intrebam, daca este obligat in cazul inchiderii punctului de lucru sa ne acorde dreptul la preaviz (platit desigur)

In alta ordine de idei el oricum nu mai are cu ce sa ne plateasca, pe mine ma intereseaza sa pot intra in somaj si din somaj in concediu de crestere a copilului,

Deci in conditile de fata eu pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am dreptul la somaj. Adica din somaj sa intru in prenatal apoi in CCC ?

Va multumesc tare mult de ajutor.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
ElenaCorina, utilizator
Daca nu doreste sa fiti prezenta la munca pe perioada de preaviz , atunci va trebui sa va dea in scris acest lucru ...
Implicit sa ma plateasca nu?

daca va rog imi puteti confirma daca pot beneficia de somaj iar din somaj pot sa intru in concediu prenatal mai apoi in concediu de crestere a copilului?
ElenaCorina a scris:

daca va rog imi puteti confirma daca pot beneficia de somaj iar din somaj pot sa intru in concediu prenatal mai apoi in concediu de crestere a copilului?

Da, trebuie sa va plateasca pentru perioada de preaviz ...

Da, puteti intra in somaj ... din somaj in concediu de maternitate si apoi in CCC , urmand ca la terminarea CCC sa va reluati somajul ...
freeelis a scris:

ElenaCorina a scris:

Da, trebuie sa va plateasca pentru perioada de preaviz ...

Da, puteti intra in somaj ... din somaj in concediu de maternitate si apoi in CCC , urmand ca la terminarea CCC sa va reluati somajul ...

Va multumesc tare mult pentru tot sprijinul dvs.

O ultima intrebare as mai avea de adresat:

In cazul in care nu a platit cotributile catre somaj ma poate afecta cumva? in sensul de a nu mi se acorda somajul ?

nu sunt sigura ca a facut toate viramentele la bugetul asigurarilor de stat, somaj, sanatate etc
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
ElenaCorina, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic si concediu medical annapop111 annapop111 Buna ziua, Sunt in concediu de ingrijire copil pe perioada de 2 ani, concediu care expira in 22 februarie 2014; firma la care sunt angajata este in ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil 2 ani mihaela71 mihaela71 la o societate in cursul lunii februerie revine din concediu crestere copil 2 ani una din salariate,insa punctul de lucru unde a lucrat acea persoana este ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc madymic madymic Buna ziua. Sunt in concediul de crestere copil pana la varsta de 2 ani. (pana pe 31 octombrie 2013) si beneficiez de indemnizatie. Voiam sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)