avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INFLUENTA NEGATIVA ASUPRA COPILULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INFLUENTA NEGATIVA ASUPRA COPILULUI

Buna ziua,am si eu cateva intrebari despre cum ar trebui sa procedez;
Am divortat acum 1 an,am castigat custodia unicului copil de 6 ani ,am plecat din apartamentul care e proprietatea amndurora(a mea si a fostului sot)dupa multe multe certuri , toate in jurul copilului.In prezent stau in chirie cu copilul meu.Intrebarea este:
Ce pot sa fac eu daca tatal atunci cand vorbeste cu copilul ii spune despre mine si familia mea tot felul de prostii,injurii,certuri de fata cu copilul,intr-un cuvant ma defaimeaza.
Pot sa ma duc la protectia copilului sa depun o plangere ?Nu e normal ce face,si ma gandesc ca il afecteaza pe copil sa auda asa ceva despre mama lui.Sau ce sa fac?
Multumesc!
in teorie, psihiatrul ar trebui sa stabileasca daca o persoana poate avea o buna influenta fata de un copil sau nu si daca interesele sunt sincere, pentru copil; dar doar teorie; asa cum cred ca s-a intamplat cu majoritatea oamenilor care au divortat, cu totii am fost tulburati de un asemenea eveniment - e aproape imposibil sa nu te afecteze, esti pus in postura de a te apara si reactionezi ca atare; modul de raspuns la atac ar trebui evaluat ( pentru ca sunt putine cazuri in cre unul dintre parteneri chiar are nevoie de tratament de specialitate - intr-adevar, exista si astfel de cazuri si atunci chiar ar trebui sa existe un aviz psihiatric); va dau un exemplu: acasa, noaptea, toata lumea doarme - cutremur, sunt cu totii treziti din somn - unul din parinti o ia la fuga pe scari, iar celalalt fuge in dormitor la copil - care e atitudinea corecta?; asa si cu atacul, sunt persoane care "intorc si celalalt obraz" ( pana la un anumit punct desigur) sau sunt persoane care raspund; ma voi interesa si voi veni cu raspunsuri pertinente, aceasta e doar parerea mea subiectiva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
ada stefan, utilizator
Doamna, vorbim vorbe.
"Ajuta-te singur si Dumnezeu te va ajuta"
Nu legea, nu judecatorul, uneori nici avocatul nu te ajuta.
Judecatorii aplica protocolul prelucrat prin metodologia de aplicare a legii, lege bazata pe unele studii , facand abstractie de cercetarile, studiile care afirma contrariul. Efectele nu sunt imediate, iar daca timpul va demonstra efecte nocive, raul este deja facut.
Sa nu uitam de medicamentele aplicate gravidelor, dupa protocol, in deceniile trecute, medicamente care au cauzat nasterea copiilor handicapati.
Vedeti problema uniformelor in scoli sau a studiului religiei in scoli-exista studii si pareri pro, dar si contra, toate sunt argumentate.

La fel, acum este trendul supraaprecierii rolului tatalui in viata minorului, fara deosebire de calitatile sale morale, vicii sau caracter. Trebuie ca un obsedat razbunator sa stalceasca un copil in bataie, sa-l nenoroceasca, sa-l fure de la mama , etc. pentru a-i acorda, SI IN ACESTE CONDITII, drept de vizita un pic mai redus.
Daca tatal biologic prefera totusi un sac de box mai consistent, pe mamica, asta nu influenteaza jurii, in definitiv, taticul isi iubeste odrasla si de aceea ii baga mintile in cap mamicii, sa stie care este interesul superior al copilului.:fight:
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
ContSters218056, utilizator
Aveti dreptate. legile ar trebui sa fie mai aspre cu cei care le incalca; violenta fizica (indreptata spre mama sau copil), intr-o tara din comunitatea europeana (cu un pic mai multa vechime decat Romania), e motivul pentru care parintele isi pierde dreptul de legatura cu copilul; la noi nu se aplica decat partea care ne intereseaza (are drept la vizita parintele necustodian si atat). suntem prea indulgenti. Gandirea noastra actuala acuza victima (a fost batuta inseamna ca a facut ea ceva sa merite asta; a fost inselata inseamna ca nu ii oferea tot ce ii trebuia). si ce-i si mai rau ca si multe femei gandesc asa. de aceea m-a deranjat opinia prin care mama e vinovata ca a facut copilul ca poate se schimba tatal; nu, a facut copilul pt ca a ramas insarcinata (si nu singura ci cu tatal); ca a sperat, ca orice om, ca poate lucrurile se vor schimba, asta e altceva.
Doamna, varsta este, pana la urma, numai un numar. Daca ma vedeti tanara, poate mai tanara decat sunt, eu va multumesc. E bine sa ramai tanar la gandire, la urma urmei, doar mintea iti da varsta... :bow:
Daca sunt tanara sau nu, daca am copii sau nu sunt numai amanunte de ordin personal care nu ar trebui sa influienteze o discutie de idei. De acea discutam ideea si nu omul.

Cat despre raspundere, raspunderea nu inseamna sa nu gresesti in viata, in alegeri etc., ci sa iti asumi respectivele decizii, fie ele bune, fie nu. Atata tot.

Nu neg dreptul femeilor de a alege daca pastreaza ori ba o sarcina, spun numai ca trebuie sa ne asumam urmarile.
Sigur, ce face fiecare este o alegere proprie.

Mai departe nu pot merge, deja batem pasul pe langa subiect si acesta este un forum cu teme legale si nu psihologice.

Va doresc numai bine tuturor!
Ceea ce un numar mare de mame incearca cu disperare si in moduri propriii sa spuna, in zeci de topicuri deschise pe aceasta tema, este faptul ca sunt lasate la o parte o multime de detalii atat de importante in viata unui copil, atunci cand un judecator decide orice in privinta unui copil. Mamele vor sa spuna ca majoritatea judecatorilor aplica programe de vizita tip sablon, pe care nu le personalizeaza niciodata si fara sa-i intereseze cum va afecta aceasta decizie vietile acestor copii. Noua, mamelor, ni se spune sa deschidem un nou proces, daca se schimba conditiile initiale. Aceasta este cumva o industrie a proceselor? De ce este atat de greu sa gandim putin mai profund, de la inceput?
Zeci de mame atrag atentia asupra problemelor ce apar in dezvoltarea unui copil iar singura reactie, uneori, este incercarea de punere a pumnului in gura, cu povesti despre drepturile tatalui.
Suntem prea obosite, stresate, revoltate, hartuite, ingrijorate ca sa mai gustam experimente de orice fel, pe copiii nostri, pe care ii vrem sanatosi, echilibrati si pregatiti sa infrunte o lume din ce in ce mai ostila.
Asadar va rugam, stimati cititori ai acestui forum-proiect Avocatnet, reflectati macar o clipa la strigatele noastre de ajutor.
Indiferent ca suntem casnice, profesoare universitare, cercetatoare sau cosmonaute, suntem MAME, si nu vrem niciodata raul copiilor nostri. Va cerem doar sa respectati drepturile acestor copii cu adevarat, nu prin motivari de mantuiala ale sentintelor civile.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)