Stimata d-na AVLIL
Va urmaresc comentariile si imi permit sa va contrazic.. Si nu sunt de acord cu atat mai mult cu cat pana in urma cu 3 ani, gandeam la fel ca D-tra. Si tocmai de aceea am distrus viata fiicei mele, pe care am cam obligat-o sa scrie tatal pe certificatul de nastere al fetitei, desi premonitia ei functiona perfect, simtea ca va avea mult de suferit din aceasta cauza.
Spuneti: "Parintii in general si mamele in special nu pot si nici nu trebuie sa controleze fiecare aspect din viata copilului si din viata celuilalt parinte al sau,"
La noi, el controleaza, cu telefoane, informatii de la cunoscuti, prieteni, sms, email, o terorizeaza cu drepturile lui, a facut chiar reclamatie la Autoritatea tutelara ca este impiedicat in relatiile cu minora, desi, cand vine in tara, se intalneste cu ea la 2 zile cate 2 ore, ca asa i-a impus acum mama copilei, si chiar si asa, terapia de soc afecteaza fetita, sunt necesare 2 saptamani sa-si revina la programul normal. Vorbeste la telefon cu copilul(!?) de 2,5 ani in fiecare a treia zi, si cand copilul arunca telefonul, ca nu-i place sa vorbeasca la telefon, incep jignirile si insinuarile la adresa mamei.
Dumneavoastra aveti experienta profesionala, eu am experienta de viata.
Si am avut cunoscut medic militar, crescut in orfelinat; am cunoscut oameni crescuti doar de mama, perfect integrati in societate. Un copil crescut de la nastere doar de mama nu are cum sa simta lipsa a ceva pe care nu a avut NICIODATA!!
(Off topic: a doua mea fata s-a nascut cu ambliopie si strabism, a crescut,a invatat, s-a realizat cu acest defect; recent s-a operat, doar partial, fiindca creierul ei este setat sa functioneze cu acel ochi in unghi de 30 grade si necesita timp de adaptare ; am o cunostinta, baiat frumos , bun de Fat Frumos, dar e surdo-mut, dupa o doza mare de streptomicina; inainte, nu s-a putut, acum, a depasit varsta,-13 ani- pana la care se poate opera, fiindca organismul s-a obisnuit asa , socul de a auzi l-ar innebuni)
Aceasta lege, a relatiei minorului cu parintele care nu-l are in ingrijire este generatoare a ceea ce numiti "adult schilodit"(in cele mai multe cazuri, exceptia intareste regula)si ma explic:
-Parintele "vizitator" cauta intotdeauna sa castige copilul de partea lui, astfel ii va face toate poftele, mai ales cele interzise de celalalt parinte. Este vorba si de devierea liniei educatiei date de parintele care-l are in ingrijire, in plus, pentru a contracara, si acesta va fi mult mai permisiv; si chiar daca pe moment copilul este multumit, rezultatele se vor vedea ulterior
-Autoritatea parintelui care-l are in ingrijire este slabita, copilului dandu-i-se alternativa: Daca nu ma lasi, plec la tata(mama)!!
-Aici pe forum am citit cazuri in care , in programul de "relatii cu minorul", tata si-a tuns chel fetita, pentru a se razbuna pe mama; apoi, cazul fetei de 16 ani, care-si terorizeaza mama, cu ajutorul tatalui cu care este in "relatii"; tot din presa, am citit cazul tatalui care si-a ucis fetita de 2 ani, nu inainte de a o lasa sa-i spuna mamei, la telefon,"te iubesc mama" si a-si anunta intentia pe facebook, copilul fiind luat tot pentru "relatia cu tata".
D-na Anytudor,
Fiindca fata mea a fost in aceeasi situatie, eu va recomand sa incercati a trage linie in dreptul tatalui, pe certificatul de nastere, iar daca taticul insista sa recunoasca copilul, sa plateasca el testul de paternitate: necesita umblatura si bani, iar una mica sau o berica merita mai mult decat o obligatie de pensie alimentara!!!
In plus, evitati un proces de incredintare minor, care la prima strigare costa 2000 lei (avocatul), puteti sa-i faceti pasaport copilului si puteti profita de ocazii pentru excursii in strainatate, fara a va milogi la el, puteti sa-l primiti in vizita doar cand va convine, nu obligata de "programul de vizita" etc. In fine, va puteti reface viata, fara ca tatal biologic sa va controleze viata , perfect legal prin "programul de vizita" acordat de instante, fara a tine cont de fiecare caz in parte.
In cazul fetei mele, taticul biologic chiar vrea sa-i caute el gradinita, desi nu el plateste, nu el va duce copilul la gradinita; pana acum, la 2 ani si 7 luni, a trimis de 12 ori 200 lei prin posta, cu dedicatie: "pentru fiica mea..., poti si tu sa bei o cafea din banii astia"; Pe motiv ca se intereseaza de copil suna nasii, suna prietenii, a sunat chiar si doctorita de familie , desi comunica aproape zilnic cu mama fetitei, prin toate mijloacele posibile. O hartuieste pe ea, pe noi, pe toti care ne inconjoara, cu "drepturile " lui, desi fetita a fost crescuta in exclusivitate de mamica ei, cu ajutorul parintilor.
(La nastere, nu declarati nici un nume de tata; daca nu sunteti casatorita, tatal trebuie sa completeze un formular, pentru a primi actele din maternitate, in vederea eliberarii certificatului de nastere; daca declarati tata necunoscut(fara nici o jena), primiti actele si mergeti Dvs personal, ajutata de parinti sau prieteni si scoateti certificatul de nastere, nu lasati actele pe mana lui; al nostru, a semnat in fals si a vrut sa treaca nasterea si inclusiv ajutorul, trusoul si alocatia pe numele lui, la adresa lui de la tara, pentru a avea avantaje materiale. )