avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate vorbi de inselaciune, fals si uz fals in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate vorbi de inselaciune, fals si uz fals in forma repetata in situatia urmatoare ?

Se poate vorbi de inselaciune, fals si uz fals in forma repetata in situatia urmatoare ?

M-am angajat acum 2 ani. M-am ineles cu patronul pentru salariu si contact de munca. Mi-a spus si am semnat un contract de munca pentru 8 ore/ zi pe care a spus ca-l inregistreaza la I.t.m.

Patronul a rupt acel contract de munca pe care nu l-a inregistrat vreodata la I.t.m., in schimb a facut altul pentru 4 ore/ zi, pe care la inregistrat la I.t.m.. El, patronul a semnat peste tot. Eu am trait cu impresia ca am contract de munca pentru 8 ore/ zi, dar cand m-am trezit eu aveam contract de 4 ore/ zi. Salariu era de 400 lei, brut. Daca a vazut ca am aflat a dat-o la suceala. Am cerut sa vad statele de plata. Eu primeam in mana banii = 1200 lei -- Nu 400 cum scria in contract.

Niciodata nu am vazut statele de plata. Nu am semnat niciodata pentru ca nu le vedeam. Patronul a facut toate acestea pentru ca eu sa nu stiu si sa nici nu aflu magariile si falsurile facute de el.

INTREBARE -- ? Poate fi considerata inselaciune pentru ca mi-a ascuns adevarul ? Falsurile se vor dovedi ? Il poate obliga cineva sa aduca contractul de munca fals ? Mie nu vrea sa-mi dea. Am cerut la Inspectia Muncii si nu imi da. Le poate distruge, actele semnate de el ? C.I.M - STATE DE PLATA ? Ce se intampla daca spune ca nu le mai are ? Mai nou dupa sesizarile mele facute la Inspectia Muncii. Mi se comunica ca: pe contractul de munca de 4 ore/ zi este semnatura mea. Desi eu nu am semnat. Ba mai mult se scria ca am semnat si de primirea unui exemplar. Mentionez ca toate sunt false.

Niciodata nu au fost semnate de mine. Tot in raspunsul de la Insepactia Muncii se scrie ca : Angajatorul nu poate face dovada platii salariilor + concediu de odihna.

Tot in raspunsul de la inspectia muncii se mai scrie ca: am incetat raportul de munca conform: Atr. 55 lit .b (intelegerea partilor) Eu niciodata nu am solicitat si habar am avut de astfel de intelegere. Nu am semnat niciodata asa ceva.

Deci de la bun inceput am fost inselata de patron. Ce infractiuni pot sta in spatele acestui patron. INSELACIUNE ? FALS SI UZ DE FALS ? Se cosidera in forma repetata ? Este ceva grav ? Sau frectie la picior de lenn ?

Fostii mei colegi sunt lasi si fricosi nu vor sa vina la instanta. NU AM MARTORI PENTRU CELE RELATATE DE MINE. Imi trebuie obligatoriu martori ? Sau actele false vorbesc de la sine ? Am incercat sa vorbesc omeneste cu patronul, dar acesta cu tupeu de ordinar. Ma prosteste in fata. Ba chiar face amenintari si injurii, minciuni incercand sa-mi distruga familia.

A facut rost de nr. de tel. al sotului meu si a inceput a ma defaima acuzandu-ma de infidelitate. Un dement de patron. Eu sunt o femeie la 46 ani cu copii mari.

Nu-l pot ierta de nici un fel. Ce pot sa-i fac ? Sunt pornita rau de tot.

Astept sfaturi,
Cu multa stima.
Cel mai recent răspuns: c_mircea , utilizator 11:00, 2 Februarie 2012
fie dati statul in judecata.
fie apelati o institutia specializata a statului care se ocupa de institutiile care nu raspund la petitii, are un nume specific.
apoi dati statul in judecata daca v-a raspuns nemultumitior sau nu v-a raspuns la solicitarile punctuale din petitie.

Dvs solicitati o urmarire timp de peste 2 ore... iar dansii raspund ca aufacut un control 10 minute, in consecinta nu s-a raspuns la ce a solicitat ceteanul.
E posibil sa nu aiba aparatura detectivitsticva sa faca un filaj mai multe ore, dar asta nu il intereseaza pe cetatean.

Incercati undercover cu cineva care se da drept un nou salariat si se angajeaza la ei, un reporter..., dar nu are valoare, fie de la politie, fie un prieten de-al dvs care gandeste ca dvs.

sunt sanse.

(pana acum nu am vazut nici un reportaj despre patroni care au fost demascati printrun reporter)

eu as merge ca sunt mai mult de 5 angajati fara contract de munca, adica....pentru ceea ce este peste cele 2 ore din contract....si atunci flagrant cu parchetul, ca e infractiune peste 5 si va ajuta parchetul cu aparatura, cu probatoriu....insa nu va garantez ca teoria mea este corecta
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
in cel mai rau caz ajungeti la CEDO, una ati cerut expres in petitie si alta vi s-a raspuns, ati cerut filaj 13 ore si vi s-a raspuns ca s-a facut un control de 20 de minute punctual....aveati dreptul sa stiti rezultatele asa cum le-ati cerut, ( nu cum ii convenea institutiei)

@valentincampionul

neexecutarea hotararilor

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
va multumesc pentru exemple.... imi trebuie un avocat care sa preia cazul si asa cum am mai spus ii dau 30% din suma recuperata. Eu am pe sentinta 6miiE dar banuiesc ca se poate face ceva si pentru anii astia in care au ignorat sentinta si cererea instantei de a ma reangaja. adica inca 2-3 ani cel putin.
nu stiu care este termenul de adresare la CEDO in caz de neexecutare ( la modul general e 6 luni, dar se poate ocoli pt motive medicale)

eu zic sa cautati un avocat ieftin si bun doar pentru admiterea actiunii, sa vedeti admisibiltatea si va mai descurcati dvs de acolo....(marea problema e termenul in care va puteti adresa, sa nu il fi depasit deja....daca va faceti singur actiunea, trebuie facuta structurat, pe capitole si aveti formularul pe internet)... acuma ce sa faceti daca nu aveti bani... sa pierdeti si ultima sansa.. pentru cei care nu au bani la cedo, exista anumite facilitati.

cer scuze ca divaghez: dar are legatura si cu nedreptatile in cazul patronului de local

23. Curtea nu acorda asistenta judiciara pentru a va ajuta sa platiati un avocat în vederea redactarii
plângerii dumneavoastra initiale. Într-un stadiu ulterior al procedurii, si anume dupa decizia Curtii de a comunica cererea guvernului respectiv pentru observatii scrise, veti putea, daca este cazul, sa
obtineti asistenta judiciara daca nu dispuneti de mijloacele de a retribui un avocat si daca Curtea considera necesar sa acorde aceasta asistenta în vederea bunei desfasurari a procedurii.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
multumesc!

Alte discuții în legătură

Am depus plingere la politie si parchet,pentru inselaciune,fals si uz de fals. dar nimic. dorudoru dorudoru Am depus plingere la politie si parchet. Am fost chemata am dat o declaratie in detaliu si atat. Politia nu mi-a cerut specimen de semnatura pentru o ... (vezi toată discuția)
Exista vre-o infractiune de fals ? cei de facut ? unde si cui ma adresez? dorudoru dorudoru Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti Eu m-am angajat la acest restaurant ... (vezi toată discuția)
Mi s-a incetat cim si mi s-au modificat clauzele contractuale fara sa stiu! ce pot face? dorudoru dorudoru Am fost anuntata de Inspectia muncii Bucuresti cum ca: din data de 15.05.2011 Mi sa desfacut contractul de munca cu : Art.55 lit. B - din codul muncii. Fara ... (vezi toată discuția)