CrisTiNa Tikale a scris:
diopedia a scris:
Buna tuturor!Impartasesc experientza personala:ieri am depus dosarul si am achitat doar taxa la bcr de 800 ron si atat.2 dosare ,unul cu copii legalizate si altul cu copii xerox,am completat doar acel formular de pe site-ul unbr ,descarcat de mine,in doua exemplare,fara aslte hartii si declaratii.alte taxe nu mi s-au perceput.
in hotararea de anul acesta al unbr hot. nr.527,art.6 alineat 3 spune clar ca barourile nu trebuie sa perceapa alte taxe in afara celei anuntate pe site!
si cei 300 ron nu i-ai platit?
chiar e ciudat! la ce barou?
hmm... hot nr 527 art 6 al 3... nu spune nimic despre ceea ce zici u... so... mai cercetez...
atentie
de fapt e vb de art 6 al 2... in care scrie: "Nu se permite încasarea de la candidaţi a unor taxe suplimentare
de către I.N.P.P.A. ". nu scrie nicaieri, cred, ca barourile nu pot percepe alte taxe!
oricum e imoral si un castig nepermis pt barourile care cer astfel de taxe, pentru ca din suma de inscriere la examen 20% li se cuvin barourilor pentru, culmea, "
activitati de secretariat":
"((2) Sumele încasate cu titlu de "taxă de examen" se repartizează astfel:
-
20% pentru baroul la care se efectuează operaţiunile aferente înscrierii la examen, prin
activităţi de secretariat, specifice şi prin acte şi operaţiuni de verificare a actelor ce însoţesc cererea de înscriere la examen;)"
probabil ti se va pune in vedere sa aduci la dosar si chitanta pt cei 300