avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
diopedia a scris:

Buna tuturor!Impartasesc experientza personala:ieri am depus dosarul si am achitat doar taxa la bcr de 800 ron si atat.2 dosare ,unul cu copii legalizate si altul cu copii xerox,am completat doar acel formular de pe site-ul unbr ,descarcat de mine,in doua exemplare,fara aslte hartii si declaratii.alte taxe nu mi s-au perceput.
in hotararea de anul acesta al unbr hot. nr.527,art.6 alineat 3 spune clar ca barourile nu trebuie sa perceapa alte taxe in afara celei anuntate pe site!

si cei 300 ron nu i-ai platit?
CrisTiNa Tikale a scris:

diopedia a scris:

Buna tuturor!Impartasesc experientza personala:ieri am depus dosarul si am achitat doar taxa la bcr de 800 ron si atat.2 dosare ,unul cu copii legalizate si altul cu copii xerox,am completat doar acel formular de pe site-ul unbr ,descarcat de mine,in doua exemplare,fara aslte hartii si declaratii.alte taxe nu mi s-au perceput.
in hotararea de anul acesta al unbr hot. nr.527,art.6 alineat 3 spune clar ca barourile nu trebuie sa perceapa alte taxe in afara celei anuntate pe site!

si cei 300 ron nu i-ai platit?

chiar e ciudat! la ce barou?
hmm... hot nr 527 art 6 al 3... nu spune nimic despre ceea ce zici u... so... mai cercetez...
atentie
de fapt e vb de art 6 al 2... in care scrie: "Nu se permite încasarea de la candidaţi a unor taxe suplimentare de către I.N.P.P.A. ". nu scrie nicaieri, cred, ca barourile nu pot percepe alte taxe!
oricum e imoral si un castig nepermis pt barourile care cer astfel de taxe, pentru ca din suma de inscriere la examen 20% li se cuvin barourilor pentru, culmea, "activitati de secretariat":
"((2) Sumele încasate cu titlu de "taxă de examen" se repartizează astfel:
- 20% pentru baroul la care se efectuează operaţiunile aferente înscrierii la examen, prin activităţi de secretariat, specifice şi prin acte şi operaţiuni de verificare a actelor ce însoţesc cererea de înscriere la examen;)"
probabil ti se va pune in vedere sa aduci la dosar si chitanta pt cei 300
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
haller, utilizator
iby_iby a scris:

Dragi colegi de suferinta , azi m-am inscris si eu la examen :)

La fel MS
Astazi am fost si eu la inscriere. Am ajuns la ora 8:43 si am fost nr 116, la ora 11 era deja 300 pe lista. Am intrebat prima pers la cat a ajuns si mi-a spus ca la ora 6 era acolo (mda si eu m-am mirat dar uite ca se poate). Am intrat la inscriere fix la ora 13:45 (m-am tot uitat la ceas :P)
Aspecte de interes: luati-va ceva mancare si apa la voi pt ca e posibil sa mearga repede (sau nu :P) si sa nu va treaca randul (au fost cazuri de acest gen si au fost nevoiti sa ia coada de la capat), Mai este un birou unde se verifica dosare (va pune actele intr-o anumita ordine si cam atat) nu este obligatoriu deloc sa treceti pe acolo. Nu uitati cum ajungeti sa va treceti pe lista apoi puteti face ce aveti nevoie pt ca timp este suficient. Este obligatoriu sa scrieti de mana 2 declaratii pe foaie a4 cum ca veti activa doar in baroul unde va inscrieti, urmati inppa structura centrala si ca veti depune la dosar diploma de licenta si foaia matricola in original in cazul admiterii. Nu uitati de cartea de identitate, vor sa o prezentati cand intrati acolo. Indiferent cati sunteti pe liste la ora 14 sa fiti in locatie pt ca va inscrie pe toti dar dupa ora 14 nu mai este permis accesul in cladire
Cat despre taxa de 300 ron, la mine a verificat dosarul inclusiv sub acest aspect. La final am primit un nr de inregistrare si asta a fost tot.
Celor care va inscrieti maine va doresc mult succes si nervi de otel!
madalenna a scris:

Cat despre taxa de 300 ron, la mine a verificat dosarul inclusiv sub acest aspect. La final am primit un nr de inregistrare si asta a fost tot.

adik sa inteleg ca ai platit-o...

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)